Reklama

Reklama

Rammstein: Du hast

(hudobný videoklip)

Recenzie (22)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Len niekoľko skladieb akejkoľvek skupiny je známych takmer každému. Keď príde reč na nemeckú skupinu Rammstein, spomedzi pesničiek, ktoré si vybaví aj "obyčajná" verejnosť, je práve táto jednou z nich. Nemožno sa ničomu čudovať, keďže toto berlínske zoskupenie dosiahlo svojou tvorbou aj ďaleko za hranice svojho žánru. Skladba z druhého štúdiového albumu "Sehnsucht" sa vyznačuje najmä poctivou industriálnou tvrdosťou, na ktorej si skupina zakladá, ale v tomto prípade to dokáže vytiahnuť ešte o nejaký ten stupeň vyššie. Besniace gitary v kombinácii elektronického sprievodu klavíra a chytľavého textu si takmer okamžite na začiatku skladby podmania každého, kto započuje ich tóny. A kto sa im aspoň na chvíľu čo i len trochu poddá, len veľmi ťažko na ne niekedy zabudne. Podobné je to aj s videoklipom, ktorý možno takisto označiť ako kultovú záležitosť, najmä vďaka jednotlivým maskám členov skupiny. Videoklip sa snaží o rozprávanie krátkeho príbehu, ale ten pokojne možno odsunúť na druhú koľaj, keďže až tak veľmi nezaujme. Za dominantný a najlepšie zvládnutý prvok celého videoklipu treba označiť kameru a šikovne zvládnutý strih. Vo viacerých záberoch sú uhol snímania, hra so svetlom či jeho odrazy lahôdkou, ale to je tak všetko. Inak neponúka žiaden výraznejší prvok, vďaka ktorému by mohol kvalitatívne získať. Du hast je tak rozhodne skladbou, ktorá si každého podmaní viac svojim zvukom, než vizuálom videoklipu. Bez najmenších pochýb ju pritom takisto môžeme radiť aj medzi najlepšie skladby skupiny Rammstein, ktoré uzreli svetlo sveta. Dokonca snáď patrí aj medzi základné stavebné kamene celosvetovej popularity tohto berlínskeho industriálne znejúceho giganta metalovej scény. Videoklip k skladbe nenudí, neurazí, ale ani neoslní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Du hast mich gefragt, und ich hab nichts gesagt" je přesně to, čím mi kdysi Rammsteini pronikli do hlavy. Tento song prostě patří naprosto subjektivně mezi moje nejoblíbenější, klip mi k němu naprosto sedne a na vlně nostalgie si rozhodně nedovolím nehodnotit naplno. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pieseň "Du hast" je v poradí piata skladba z druhého radového štúdiového albumu nemeckej hudobnej skupiny Rammstein. Album nesie názov "Sehnsucht". Vyšiel dvadsiateho druhého augusta roku 1997 pod značkou vydavateľstva Motor Music. Ku songu "Du hast" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, v ktorom sa členovia kapely Rammstein, štylizovaní v outlooku starosvetských mafianóv, vysporiadali a zúčtovali s jedným z nich. Má to byť príbeh o pomste, zrade, o brutálnej likvidácii či znovuprijatí? Môže to byť všetko z toho. Každopádne je to nápadité a originálne. Je mi sympatické, že muzikanti z Rammsteinu sa vedia vo svojich profesionálne natočených klipoch prezentovať aj ako kvalitní herci. **** ()

Zaujímavosti (2)

  • Píseň se proslavila hlavně tím, že byla použita v soundtracku k filmu Matrix (1999). (G....)

Reklama

Reklama