Reklama

Reklama

Veľká šestka

  • Česko Velká šestka (viac)
Trailer 5

Vďaka svojmu skvelému bratovi Tadašimu sa zázračný japonský tínedžer Hiro Hamada naučil využívať svoje geniálne technické nadanie. Spoločnosť mu robia rovnako nadaní kamaráti - milovníčka adrenalínu GoGo Tamago, bláznivá chemička Honey Lemon, poriadkumilovaný šialenec Wasabi No-Ginger a zabávač Fred. Keď ich mesto San Fransokyo postihnú ničivé udalosti, Hiro sa rozhodne vypátrať príčiny skazy, odhaliť nebezpečné sprisahanie a poraziť zločincov v jeho pozadí. Hiro požiada o pomoc verného robota Baymaxa a vyzbrojí svojich priateľov špičkovými technológiami. Hrdinská skupina Veľká šestka v silnej zostave vyráža odhaliť príčiny hroziaceho nebezpečenstva, poraziť zlo a zachrániť svet. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (41)

  • V Hirovej (Ryan Potter) izbe je možné všimnúť si viacero animovaných postáv, napr. robota EVE zo snímky Wall-E (2008) či králika Oswalda, ktorý bol prvou kreslenou postavou od Disneyho, ešte pred Mickeym Mousom. (MikaelSVK)
  • Snímka vyšla aj pod alternatívnym názvom "Baymax". (MikaelSVK)
  • Hudobný skladateľ Henry Jackman použil 77členný orchester a moderné prvky od známej kapely Fall Out Boy. Táto skupina sa postarala aj o titulnú pieseň "Immortals". (Lukido)
  • Pre účely filmu bola vytvorená nová technológia Hyperion, ktorá umožnila animátorom pracovať s veľkým obsahom dát. (Lukido)
  • Príbeh sa odohráva v alternatívnej budúcnosti. V tej bolo San Francisco po zemetrasení v roku 1906 znovu vybudované japonskými imigrantmi, ktorí pri tom použili techniky umožňujúce mestu pohybovú flexibilitu v prípade ďalšieho zemetrasenia. Keďže tak mesto kombinuje prvky americkej i japonskej architektúry, bolo premenované na San Fransokyo. S nápadom na vytvorenie nového mýtického mesta prišiel legendárny pixarovský režisér John Lasseter. (tomashrabek)
  • Išlo o prvý animovaný film od Marvelu, ktorý bol distribuovaný Walt Disney Animation Studios. Bol síce založený na komiksoch Marvelu, nebol ale prepojený s existujúcim filmovým marveláckym univerzom a nebol ani označený ako vlastníctvo Marvel Studios. (tomashrabek)
  • Baymaxova (Scott Adsit) tvár je založená na dizajne japonského zvonu Suzu, ktorý sa podobá rolničkám. Režisér Don Hall povedal, že ho k tomu inšpirovala návšteva japonského chrámu. (tomashrabek)
  • Produkčný tím sa pri animovaní mikrobotov inšpiroval sledovaním videí červených mravcov. (tomashrabek)
  • Záverečnými titulkami film nekončí. Nasleduje po nich krátka scéna, v ktorej sa na rodinnom portréte vo Fredovej (T.J. Miller) vile ako jeho otec objaví Stan Lee. (Irktus)
  • Titulnú pieseň "Top of the World" naspievala málo známa kapela Greek Fire, ktorá je skôr iba bočný projekt muzikantov. Jej lídrom a spevákom je Philip Sneed, gitarista americkej rockovej kapely Story of the Year. (KN1Fe)
  • Scéna, v ktorej Fred (T.J. Miller) skáče na krabiciach v gumovom obleku, je inšpirovaná jeho pôvodnou silou z komiksu - schopnosti transformovať sa do obrieho monštra, ktoré rozdupáva domy. (figliar)
  • Hoci je film založený na rovnomennom komikse od Marvelu, režiséri previedli mnoho zmien: mená postáv a ich etnická príslušnosť, vedľajší príbeh a niekoľko bodov zápletky. Takisto sa kvôli problémom s autorskými právami vo filme neobjavilo niekoľko postáv. (figliar)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 222,5 milionu amerických dolarů, souhrnné celosvětové tržby dosáhly 657,9 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. října 2014 na MFF v Tokiu. (Varan)

Súvisiace novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (viac)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

Reklama

Reklama