Reklama

Reklama

Princezná Rhea Silvia sa na naliehanie kráľa Amulia stala vestálkou - panenskou kňažkou bohyne Vesty. Neodolala však láske boha Marta. Z ich spojenia sa narodili dvojičky. Keďže deťom hrozilo nebezpečenstvo, že ich Amulius zabije, odniesla oboch chlapcov k rieke, zavesila im na krk zlaté medailóny a pustila ich po prúde. Tam ich našla vlčica, ktorá sa ich ujala a odkojila ich. Zo zachránených detí vyrástli Romulus a Remus, zakladatelia Ríma a hrdinovia tohto príbehu. Romula stvárnil Steve Reeves, úspešný herec a legenda svetovej kulturistiky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (55)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

3,5 Tak nějak jsem trochu na rozpacích mezi třemi a čtyřmi, ale nakonec dávám vyšší hodnocení. Je sice fakt, že místy mi to přišlo zbytečně zdlouhavé, ale na druhou stranu mě docela dost bavila poslední půl hodina, i když ta legenda je notoricky známá, takže není pochyb o tom, jak to nakonec dopadne. ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Na tento film nedám dopustiť.Je to zároveň spomienka na detstvo.Ale aj tak je to výborný film.Taliansko v tej dobe vychrlilo celú kopu podobných filmov rôznej kvality,väčšinu som nevidel,tak neviem či práve tento je z tých lepších,alebo nie.Pustili sa do toho s veľkou vervou,ako potom do špagety westernov a neskôr do zombie horrorov.Samozrejme že tú sa nejedná o žiadnu historickú udalosť,ale o legendu o založení Ríma Romulusom a Remusom.Vo filme sa objaví aj zopár krásnych žien a niektoré typické scény pre tento žáner,ako boj gladiátorov atď. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Takmer až biblicky ladený príbeh o dvoch rozdielnych bratoch. Škoda, že úvod v ktorom ich vychováva vlčica nedostal pár minút naviac. Hlavný ťahúň je nepochybne kulturista Steve Reeves, ktorý bol kedysi spolu s Regom Parkom vzorom istého mladého Arnolda Schwarzeneggera, ktorý sa po rokoch tréningu stal opäť vzorom pre milióny mladých ľudí, medzi ktorými som bol i ja. Asi najviac sa mi do pamäte vryla scéna, kde Romulus vyorie brázdu na poli a stanový tak nové hranice budúceho slávneho impéria - Ríma. Film samotný môže pripomenúť Kubrickovho Spartakakusa a aj keď jeho kvality zďaleka nedosahuje, beriem ho ako slušný historický film, zvlášť keď zvážim koľko rokov ubehlo od jeho vzniku. Slabšie štyri.70%. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Navonok vyznie ako veľký epos s vážnou tématikou, ale vo vnútri iba šedý priemer so svalnatými bratmi a veľakrát videnými gestami, priemernou réžiou a menej nápaditým scenárom. Ako nádejný európsky historický veľkofilm mierne pokuľháva, čo ale nie je nikoho veľká vina pokiaľ sa nestavia do kategórie prvej ligy. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo. To ale neubírá filmu na atraktivnosti tématu a hezkých herců. Jako dobový pohled na legendu o založení Říma je film dobrý. Bohužel se mu ale nedaří být filmem nadčasovým, protože výkony herců i práce s kostýmy a rekvizitami opravdu neodpovídají historické skutečnosti. Koukatelné to ale je, o tom žádná, a závěrečný boj - ač naivní - mě dost zaujal. Zejména technika boje, která byla opravdu originální (využití bažin, koňských "hradeb" a jam zakrytých listím). ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (7)

  • V USA v tomto období všetky talianske kvázi historické a mytologické filmy putovali do béčkových kín. Tento však Paramount pretlačil do áčkových, a to vďaka spolupráci Steva Reevesa a Gordona Scotta. (Arsenal83)
  • Producenti pôvodne chceli, aby Steve Reeves (Romulus) hral aj postavu Rema. On však dvojitú rolu odmietol a odporučil Gordona Scotta. (misterz)

Reklama

Reklama