Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1927. Na malom Blarneyovom ostrove na Michiganskom jazere sa dvaja majitelia konkurenčných barov stretnú pri pokeri. Stávky sa zvyšujú, až je nakoniec v hre celý bar. Dôsledkom tejto nezodpovednosti jeden z nich zákonite ostáva na mizine, čo psychicky nevydrží a preženie si guľku hlavou. Avšak ani výherca si svoju výhru dlho neužíva, keďže zomiera za veľmi zvláštnych okolností. Odvtedy sa povráva, že na ostrove straší.
O takmer 90 rokov neskôr sa práve na tento ostrov vydáva trojica priateľov Mike, Jerry a Laurie, aby si tu, ako pomocníci v miestnom bare, niečo zarobili a pritom si užili leto plné zábavy. Jeden z nich, Mike, študuje paranormálne javy, a tak by chcel dokázať, že reči o ostrove sú iba výmysly. Keď si však kamaráti nezoberú k srdcu dobre mienenú radu od jedného z miestnych obyvateľov a ostanú na ostrove aj po záverečnej, rýchlo pochopia, že to, čo sa o ostrove rozpráva, rozprávky ani náhodou nie sú... (beso74)

(viac)

Recenzie (3)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

No, koniec roka sa nám očividne nesie v duchu hororových mizérii, a ani tento kúsok nie je výnimkou. Ostrovné horory mám v obľube, ale toto bolo niečo tak neskutočne nezaujímavé, že som tomu ani ja sám nemohol uveriť. Žiadne duchárske výjavy, žiadne ľakačky, proste nič tu nebolo. Maximálne boli hlavní hrdinovia napadnutí akousi neviditeľnou silou, takže väčšinou ich to strhlo kamsi do luftu a skončili pod vodou. To je asi tak všetko. Ako fakt, dívať sa na to, ako sa skupinka netalentovaných hysterických teenegerov naháňa po jednom móle a jedinou ich úlohou je tváriť sa neskutočne vydesene, tak to ma naozaj nebaví. Ja som sa totiž tváril celú dobu akurát otrávene. Aspoň že to trvalo relatívne krátko. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Partička mladých si to v lete namieri na odľahlý ostrov, kde majú pracovať v miestnom bare. Ten je už historicky považovaný za prekliaty a domáci obyvatelia im radia, aby tu neostávali po zotmení. A čo sa teda stane? Samozrejme, že tam ostanú... No, už som sa tešil na príjemnú, dovolenkovo pôsobiacu teenagerskú vyvražďovačku, ktorá sa však bohužiaľ nekonala. Polovicu filmu sa nič nedeje, no dá sa to pozerať aspoň kvôli peknému prostrediu a dievčatám. V druhej polovici sa to potom zvrtne do teenagerskej duchárčiny a akejsi nevýraznej naháňačky, ktorá sa ani do konca moc nevie rozbehnúť. Takže nakoniec nič moc. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Jeden by si po přečtení hrubého obsahu filmu řekl, že se dočká alespoň trochu záživné ostrovní duchařiny, která by se při troše dobré vůle mohla snad i zvrtnout v klasickou teen vyvražďovačku. Ale ono ejhle. Po úvodní scéně, při které si dva chlápci zahrají karty o své bary a následně se jeden z nich zabije, no a druhý zanedlouho záhadně umírá, totiž nastává zhruba padesátiminutová nuda, kterou nezachrání ani děvčata v bikinách. Po nějaké hororové atmosféře jakoby se zem slehla a nejeden divák začne nervózně pokukovat po časomíře. Ta rozmazaná šmouha pobíhající po molu to měl být duch, nebo už si s vámi začíná z nudy pohrávat vaše vlastní představivost? Kdy už konečně někdo další umře? Proč se všechny postavy chovají naprosto dementně? Toť jen několik otazníků, které se mi během sledování zrodili v hlavě. Následně si Marty Murray konečně uvědomil, že vlastně chtěl točit hororový film a tak se snažil v poslední dvacetiminutovce zachránit, co se dalo. Sice to místy nemělo hlavu ani patu, ale alespoň se začalo něco dít. Objeví se duch malé holčičky, na postavy útočí neviditelná síla a jejich počet se začne po dlouhém čekání slavnostně tenčit. Nevím, pro jakou věkovou hranici tohle bylo vlastně určeno, ale klidně to můžou vysílat i v odpoledním vysílacím čase. Nic moc děsivého tu k vidění není a stejně u toho většina lidí nudou usne. 20% ()

Reklama

Reklama