Reklama

Reklama

VOD (1)

70. roky 19. storočia. Medzi novými osadníkmi Divokého západu čaká dánsky prisťahovalec Jon Jensen (Mads Mikkelsen) už dlhé roky na to, aby mohol priviesť do Spojených štátov svoju rodinu. Keď sa mu to konečne podarí, krátko po príchode sa jeho žena aj syn stanú obeťami hrozného zločinu. Jon zo žiaľu a zúfalstva páchateľov prenasleduje a zabije, čo sa nezaobíde bez ostrej reakcie okolia. Bratom jedného zo zabitých vrahov je totiž bezcitný plukovník Henry Delarue (Jeffrey Dean Morgan), ktorý terorizuje mestečko Black Creek a nezastaví sa pred ničím, len aby pomstil svojho súrodenca. Bez pomoci komunity, ktorá ho opustila a zavrhla, sa Jon mení z mierumilovného farmára na neohrozeného bojovníka, ktorý sa musí postaviť zločineckej presile sám, aby našiel pokoj v duši a možno aj zachránil obyvateľov mesta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (518)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kto by to bol povedal, že krajina severská, ktorá by sa viac hodila na tvorbu dokumentárnych snímkov o ľadových medveďoch, natočí tak solídny western, pričom do jednej z úloh obsadí futbalového génia i vyvrheľa v jednej osobe: Erica Cantonu. Keby nebol záver tak neskutočne priehľadný, zrejme by tu svietil čistý "štverec", takto silno silné tri a veľká spokojnosť v mojej mysli. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Snímka roka 2014 ! Toto je majstrovsky zvládnutá žánrovka. Áno, je to zabehnutý príbeh, ale do samého konca sa doň stále motajú nejaké malé nečakané zvraty. Podľa mňa skvelé obsadenie. Eva Green nepovie ani slovo, za to to ale z nej robí pekelne sexi tichú rajdu. Skvelá kamera, príbeh je rozprávaný z pohľadu hlavného hrdinu tak, že niektoré paralelné udalosti sú len predkladané a nie sú zbytočne popisované - vo výsledku rýchly spád a surová miestami až strohá atmosféra. Dáni to vedia rovnako drsne a temne ako je celá aktuálna severská produkcia, takže je to fakt drsný western, kde sa s happyendom nedá moc počítať. Len s odplatou, s poriadnou odplatou. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Od začiatku do konca som to sledovala s pocitom, že mi je úplne jedno ako to skončí, kto prežije, či neprežije. Úplne priemerný westernový príbeh a veľmi slabá muzika. Jeffrey celkom presvedčivý, čo som teda nečakala, Mikael potešil a Mads bol ako vždy výborný, a to isté platí aj o tej jeho zelenej košeli. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

A tak se zrodil Smørrebrød western aneb Šílený Mikymaus konečně dostal pořádnou akční roli. A dokonce tentokrát Madsovi ani trochu, zaplaťodin, Netuhne Valhalla, takže žádné vikingské halušky ani hodinová rozjímání nad mrtvým kojotem, po nichž by beznadějně klesla i ta nejtužší nadměrná očekávání. Jen čistý, surově syrový zápaďák, plný nejnespravedlivějších nespravedlností, padouchů prohnilejších než chrup bezdomovce, katalogově ustrašených přizdisráčů a Evky Zelené s prořízlou držkou v nejužvaněnější roli její dosavadní kariéry. Nad něčím takovým by si i Kája Máj zlomil péro, okamžitě nechal bandou Šošonů brutálně skalpovat svého hrdinu s neuvěřitelně umytými vlasy a začal psát první díl ságy pod názvem „Mads, bledý džentlmen“. Doufám, že ten drakkar s nemytými válečníky, vystrkujícími u pobřeží Losích Andělic holé prdele na nápis Holýúd, jen tak neodpluje a ihned chci dvojku „Ropa na Stříbrném jezeře“! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €10,5miliónaTržby USA $42,070Tržby Celosvetovo $1,243,000▐ western žije, ďalší skvelý prírastok a to dokonca z európskej produkcie, Mads Mikkelsen opäť vládne, nechá zaspomínať na Eastowoodovky, plusom herecké obsadenie, drsnosť, napätie /80%/ ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (11)

  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)
  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama