Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatiaľ čo záchranár Kang Ji-gu (Jang Hyuk), vysiac na lane, vyťahuje doktorku Kim (Soo Ae) zo šachty, do ktorej vletela svojím autom, na opačnom konci Bundangu, zaľudneného predmestia Soulu s takmer pol miliónom obyvateľov, otvára skorumpovaný policajt kontajner s utečencami. Po otvorení ho čaká hrôza a smrad z rozkladajúcich sa tiel nelegálnych prisťahovalcov, z ktorých len jeden akoby zázrakom prežil. Smrtiaca epidémia sa začína bleskurýchle šíriť... (sochoking)

(viac)

Recenzie (45)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá katastrofická dráma. Má vydarený príbeh o záchranárovi, ktorý sa počas práce zoznámi so sympatickou, ale nevďačnou doktorkou, no napriek tomu jej kvôli svojej povahe chce pomôcť a spriatelí sa aj s jej dcérou. Lenže práve sa prostredníctvom bacilonosiča dostal v nákladnom kontajneri s nelegálnymi prisťahovalcami z Hong Kongu mimoriadne nebezpečný vírus a rýchlo sa šíri a tak sa čoskoro nakazia tisíce ľudí a celá oblasť sa dostane do karantény, čo samozrejme veľmi ovplyvní aj ich. Lenže problémom nie je len vírus, ale aj ľudia. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Už úvod mi neprišiel práve najideálnejší, keďže hlavné postavy a tie vzťahy medzi nimi, za čo ale takmer výhradne môže doktorka si ma teda moc nezískali, takže na tom zoznámení s postavami si rozhodne mohli dať trochu viac záležať. Ale našťastie sa to čoskoro začne rozbiehať od prvých náznakov až po plnohodnotnú epidémiu, nájde sa tu mnoho typických prvkov, ako hľadanie bacilonosiča, pričom to celé pôsobí až prekvapivo veľkolepo, už ma pomaly začali baviť aj tie postavy a ich snaha nájsť sa v tomto prostredí plnom nakazených a chaosu, len škoda, že sa dej následne na dlhší čas uzavrie do prostredia karanténnej oblasti, kde sa síce tiež stále niečo deje, ale inak mi to prišlo len priemerné. No celkový dojem zase vylepšuje záverečná tretina s pár perfektnými prvkami a vydarenými situáciami, obzvlášť tá obrovská hromada tiel, dokonca aj so stále žijúcimi ľuďmi a to správanie k nej, podobne aj celá situácia na diaľnici a tak práve táto časť je rozhodne vrchol filmu. A po celý čas to osviežuje aj pohľad z vládnej špičky. Takže nejakej skutočnej akcie tu ani až tak moc nie je, ale aspoň tá, ktorá sa občas nájde sa vydarila. S hereckým obsadením som spokojný, dvojica mojich obľúbencov v hlavných úlohách, teda Jang Hyuk a Soo-Ae, len ako som spomínal, ich postavy mohli byť trochu lepšie a tak ma z hlavných hrdinov paradoxne najviac bavila postava dievčaťa. A k tomu plno známych tvárí vo vedľajších úlohách, len Ma Dong-Seok mi tu prišiel zbytočný, stvárnil tu úplne samoúčelného záporáka a pritom ho vôbec nebolo treba. Čo sa týka réžie a technickej stránky, určite by som radšej uvítal ten serióznejší štýl, pri ktorom by išlo v prvom rade o atmosféru a až také depresívne pocity, toto je predsa len skôr blockbuster, ale aspoň ten funguje, rozpočet bol viditeľne slušný, vizuálna stránka je kvalitná a veľkolepé prevedenie tiež. Takže určite to mohlo byť aj lepšie, tu ma výraznejšie bavila len tá posledná tretina, ale aj tak je to stále slušná žánrovka, no o niečo slabšia, než o rok starší Deranged. 66% ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IT'S JIGU AND HE'S NAKED!" ---------- V prvom rade vďaka Filmmaniakovi za jeho nakazený článok, keďže o kórejskej dvojke Deranged & Flu som vôbec nevedel, čo ma teší, pretože som si ho náramne užil. Je veľmi intenzívny, vizuálne prepracovaný, zhruba od prvej polhodiny nezastavuje až do konca, ponúkol mi možnosť prejsť si horskou dráhou emócií, má to najzlatšie dievčatko, aké som už dlho vo filme nevidel a tiež takú nálož krásnych žien na čele so Soo Ae (samozrejme prvú polhodinu, kým sa všetko nedodrbe), až zvažujem, že sa začnem venovať juhokórejským filmom aj mimo žánru gangsterka. Kráľom vírus filmov pre mňa aj naďalej zostáva Petersenova Smrtiaca epidémia. Bol to chytrý a inteligentný snímok, kdežto tu sa hrá skôr na efekt (nevadí mi) a na city (tiež mi nevadí). Idem sa hneď pustiť do vyššie spomenutého a ospevovaného Deranged, snáď bude minimálne aspoň tak dobrý, ako toto. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšom čase som zavítal do Južnej Kórei, a práve vtedy keď sa tam masovo rozšírila vtáčia chrípka! Našťastie len vo filme, ale predsa. Po úspechu Deranged bolo len otázkou času, kedy sa naskytne prežiť podobnú katastrofu ešte raz a vo väčšom. Kórejskí producenti sa s ničím nezadajú s tými americkými a tak na scénu nastúpilo o niečo dynamickejšie The Flu. Bohužiaľ, stále platí, že menej je niekedy viac. Po XY-tý krát tu je opäť len ďalší predvídateľný mix katastrofického thrilleru (šanca jedna k milión, že imúnna bude práve dcéra tej najdôležitejšej vedkyne) a otravnej romantickej melodrámy, až komédie. Priznám sa, že zo začiatku som mal chuť film vypnúť. Zdĺhavý, kvázi komediálny, úvod je doslovne otravný, postavy prezentuje ako vyšinuté infantilné typy, ku ktorým si nie je možné vybudovať žiadne sympatie (skôr idú na nervy). Nanešťastie to trvá dobrú hodinu. Ako náhle sa však film presunie k zobrazenie epidémie a jej následkoch je z toho celkom neškodný blockbuster so štýlovými davovými zábermi, so správne intenzívnym diváckym pôžitkom, kde tempo nezaváha ani na minútu. Záverečná trištvrte hodinka šliape na plné obrátky, naberá ten správny „drajv“ a aj napriek predvídateľnosti, ponúka hromadu skvelých momentov (armáda strieľajúca civilistov, útek na diaľnici, pálenie mŕtvol, vybudovanie karantény a pod.), ktoré film vzapätí vystrelia o niekoľko kvalitatívnych tried vyššie. Akurát sentimentálny scenár a hromada pátosu bránia, aby z toho bolo niečo viac ako neškodná jednohubka. Škoda, tu bol potenciál rozhodne väčší. V druhej polovici a hlavne v dostatočne dlhom závere totiž film dokazuje, že vie priniesť aj správny katastrofický thriller. Akurát by to chcelo vystrihnúť úvod ako z iného filmu (a to mi prelínanie žánrov vôbec nevadí, akurát tu sa s tým nepracuje uvážene), a v závere sa zbaviť tej až nezdravo veľkej dávky pátosu. CELKOVO: 3* ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Kórejci u mňa opäť zabodovali. Z nejakého dôvodu tu chýba trailer , tak ho tu šupnem pre lepšiu predstavu do čoho pôjdete. Tento katastrofický film veľmi pripomína rovnako kórejský i kvalitný hit Daranged. Postavy si ma získali, malé dievčatko nebolo otravné, práve naopak a pri dĺžke cez dve hodiny som sa nenudil ani sekundu. Kórejské slzy boli viac než v norme a ak aj boli, tak boli na mieste. Záverečná polhodina má už šialené tempo, stále sa niečo deje, davy šalejú a chaos na uliciach sa vymyká kontrole. Pripravené stíhačky kórejský prezident neváhal zostreliť a škoda, že k tomu nedošlo, to už by bola šialená gradácia deja. Neviem prečo mnohí ohŕňajú nos, ale mne tento katastrofucký thriller príde naozaj vydarený a fakticky nemá hluché miesto. Manželka, ktorá bežne zaspí pri piatich filmoch z desiatich mala oči vypleštené na maximum. Spokojnosť a určite si časom dám reprízu. 80%. ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Korejce by někdo měl naučit, jak se kašle do kapesníku :-) Ale možná je hození soplem na ksicht jinému, součástí korejské kultury? Na ostrově Bali např. je na veřejnosti běžné krkání a prdění. I když stačí se projít Ostravou a uvidíte všechny zvyky světa..... Co se týče filmu, dobře se na to koukalo, dramatické scény spalování mrtvol a na konci i slza ukápne. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení snímku probíhalo v Bundang-gu, příměstské části Seongnamu, satelitního města hlavní jihokorejské metropole, Soulu, a to od 11. května do 11. října 2013. (Conspi)

Súvisiace novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Reklama

Reklama