Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh mladého inžiniera, ktorého šéf si technický pokrok vysvetľuje veľmi svojrázne. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (4)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ako to bolo s počítačmi pred 30 rokmi je občas úsmevné, občas prekvapujúco pravdivé, ako sa to nakoniec vyvinulo, a ako je dnes všetko ešte intenzívnejšie, ako si to vtedy niekto vôbec mohol predstaviť. Súdružské kecy vo filme sú síce protivné, ale ten strach z ovládnutia podniku jedným počítačom a jedným ajťákom sú celkom reálne. A tiež vplyv na medziľudké vzťahy, keď zúfalá manželka by domáce ZX Spectrum rada poslala niekam. Nakoniec to zaokrúhlim aj na tie tri, hoci filmársky film za veľa nestojí. –––– A čo ste vlastne, hardveristka alebo softveristka? –––– To je jedálny lístok na celý rok. Plán kuchyne v závislosti od toho, čo dostať, od ročných období, čas prípravy, ceny, jouly, stačí len doplňovať chladničku... ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Keď sa v robote rozprávame o poslednom seriáli, musím čušať ako voš, lebo som nič nevidela. Alebo sa hrám na inteligentku." Vážení dělničtí přátelé, do vašeho podniku zavítala věda! Nemenovaný štátny podnik chce držať krok z dobou a založí si výpočtové oddelenie. Gigantickému počítaču v klimatizovanej miestnosti velí a na nosenie prezúvok dozerá podozrivý ítečkár. Jeho nevinnú snaživosť si všetci námestníci a referenti vysvetľujú ako snahy o ohrozenie momentálneho všetkým vyhovujúceho status quo, prípadne rovno pokus o prevzatie vedenia. Odporcovia pokroku mu teda nasadia do kompjuterového hniezda zmyselnú volavku. Chudák inžinier musí navyše čeliť problémom aj na domácom fronte, kde ho zanedbávaná manželka obviňuje z ohrozenia mravnej výchovy potomstva, ktoré našlo záľubu v hádankovej osembitovej verzii vyzliekacieho pokru. Celkom vtipná inscenácia, dobre zahraná, na svoju dobu futuristické efekty ako počítačové písmo a nie príliš zrozumiteľný robotický hlas dnes pôsobia ako príjemné retro. ()

Reklama

retroslovak 

všetky recenzie používateľa

Takéto a podobné televízne experimenty veru nemusím... Snažili sa to moderne stvárniť, ale mne sa to veru nepáči. Má to nejaký dej, preto dve hviezdy, avšak veľmi sa to priblížilo filmu Lúpež dejín, ktorý je podľa mňa totálny odpad. Dobrí herci a nejaký ten dej a scenár zachránili tento film pred odpadom. Nakoniec po dopozeraní filmu a zrelom uvážení pridávam ešte jednu hviezdu, nebolo to také zlé, ako to vyzeralo na začiatku. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Nové myslenie si vyžádalo výpočtové stredisko. Naprosto nemožně natočené. Velmi slabá režie i hudba udělala z tématu, možná i scénáře, který nemusel být špatný, zmateninu, kterou je obtížné dokoukat, přesto, že i herci se snažili. ()

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama