Reklama

Reklama

Detektív z Hongkongu

  • Česko Detektiv z Hongkongu (viac)
Trailer 1

Detektív Bennie Chan (Jackie Chan) z Hongkongu sa už vyše desať rokov snaží dolapiť neslávne známeho zločineckého bossa Victora Wonga (Winston Chao). Keď sa Bennieho mladá neter Samantha (Fan Bingbingová) zapletie s Wongovým zločineckým syndikátom, Bennie musí vypátrať jediného muža, ktorý mu môže pomôcť, uvraveného Američna a hazardného hráča Connora Wattsa (Johnny Knoxville). Bennie preteká s časom, aby priviedol Connora späť do Hongkongu. Z nesúrodej dvojice sa nakoniec stanú spojenci, ktorí prežívajú šialené a nebezpečné dobrodružstvá od zasnežených mongolských hôr až po vetrom ošľahané duny púšte Gobi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (122)

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Jackieho mám rád už od ranných let a tak jsem rád za každý jeho kousek. Skiptrace je z řady dalších, které sice nejsou bůhvíják drsné a choreograficky vyšperkované, ale jejich sledování Vás nenudí a u filmu se dá i celkem pobavit. Knoxville je pohodář a chemie s Chanem mu sedí. Já byl spokojený a 3* tomuto filmu úplně stačí. Na čtvrtou bych potřeboval ještě trošku lepší příběh a lepší fighty. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Není to dobrý. Jackie Chan se vpravil do pozice, kdy je v Číně hluboce uznávaný a myslí si, že mu světově projde úplně všechno. Kombinace s Johnny Knoxvillem by totiž za jiných okolností mohla být parádní, ale nesmělo by se to natočit jako instruktážní video, jak natočit špatný film. Kromě první akční scény byl celý film naprostý děs a já si říkal, jestli to vůbec stojí za to přetrpět do konce. Děs, běs! Věřte mi, že akční béčko Mistři hazardu mělo úplně jinou úroveň než tento kousek. A přiznám se, že mě to hodně mrzí. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Zo všetkých Chanových filmov natočených v posledných rokoch by sa práve Skiptrace dal označiť ako divácky najprívetivejší, keďže štýlom najviac pripomína hlavne jeho úspešné americké filmy zo začiatku tisícročia, ale o nejakej výraznejšej spokojnosti aj tak nemôže byť ani reči, no priznám sa, že aj tak som viac ani nečakal. Zápletka je opäť len v štýle, že už o pár dní vôbec netuším, o čo tam vlastne išlo, ale zase dejovo je to dostatočne svižné a často sa striedajú atraktívne lokácie, takže som sa ani nestihol začať nudiť. Len škoda, že scén, ktoré ma výraznejšie bavili je veľmi málo a zaberú nanajvýš desať minút. Po akčnej stránke je to už presne to, čo sa aj dalo očakávať, takže akcia je stále pomerne veľkolepá, nápaditá a aj obstojne natočená, ale už to jednoducho nie je ono, súbojom chýba atraktívnejšia choreografia a údernosť a navyše sa neustále používajú efekty, takže ani tie kaskadérske kúsky sa nedajú vôbec užiť. Aspoň trochu za pozornosť stojí vlastne len tých pár minút po prvom stretnutí hlavnej dvojice, útek v sude alebo aj celá sekvencia v továrni sa mi páčili, no zvyšok je už len úplne zabudnuteľný. A rovnako je na tom aj humor, scéna s matrioškami bola skvelá, no tou to vlastne aj končí. No ešte musím spomenúť časť v mongolskej dedine, pieseň od Adele som tu skutočne nečakal, pričom nie som ani jej fanúšik, ale v tejto verzii to malo svoje čaro. Inak obsadenie nie je zlé, Jackie Chan je stále rovnaký sympaťák a samozrejme na svoj vek v perfektnej forme, ale už to dávno nie je ono, Johnny Knoxville vlastne len splnil, čo sa od neho očakávalo, plusom je ženské duo Bingbing Fan a Eve Torres a poteší aj niekoľko hong kongských starých známych v malých úlohách ako Michael Wong, Eric Tsang alebo Richard Ng. Režijne je to tiež bez väčších problémov, síce nechápem, prečo príležitosť dostal práve Renny Harlin, ktorý je už dávno za zenitom, ale tentoraz nesklamal a splnil to, čo sa od neho aj očakávalo. Takže nie som sklamaný, ale to len preto, lebo som už ani nič nečakal. Jackie Chan je môj dlhoročný obľúbenec, ale už by to potrebovalo zmenu a nie točiť stále tieto veľkolepé akčné komédie, na ktoré sa síce dá pozerať, ale už ani zďaleka nedosahujú úroveň jeho klasík. Za týždeň si z toho spomeniem len na jednu obstojnú akčnú sekvenciu, jednu vtipnú scénu a spoločnú pesničku a to je predsa len dosť málo. 54% ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Pád Harlina na samotné dno vlastnej existencie, kde trápny a vložený humor v príbehu s nudným dejom a vycucaným twistom pôsobí pri toporných výkonoch oboch protagonistov pripomína skôr nepodarený cestopis ako plnohodnotný film. Výstavbu deja tohto typu treba zvládnuť a Renny to odfajčil tak ako aj Číňania jemu. Žalostné kreácie unaveného boja ktorý mal byť jediným vodítkom zlyhal a ostatné počítačové efekty v tupom príbehu su čerešničkou na pomyslenej skazenej torte. (videné 21.1.2019, JOJ archív) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po velmi dlhej dobe film s Jackiem v hlavnej ulohe, ktory ma uspokojil a miestami dobre pobavil. Ale to len vdaka tomu, ze sa pomaly ucim s kazdou dalsou dekadou znizovat naroky na Jackieho filmy. Jackie sa dostal do stadia, ked sa od neho uz v akcii nedaju ocakavat nielen samovrazedne dychvyrazajucie kusky, ale ani nic trochu zlozitejsie. Takze pri kazdom trochu narocnejsom pohybe je dublovany kaskaderom a ked uz nahodou Jackieho vidno v akcii, tak je cely cas zaveseny na pomocnych lanach jak gasparko. A aj napriek tomu sa zrani pri kusku, ktory by pred 30timi rokmi dokazal lavou zadnou spravit aj bez istenia. Narocnejsie kaskaderske kusky dokonca predvedie aj magor Knoxville. Jackie je proste uz stary a krehky clovek. Ale OK. Sice trochu nerad, ale uz to akceptujem. Nastastie to konecne pochopil aj Jackie a tak sa nebezpecne kusky snazi v bitkach vynahradit mnozstvom vtipnych vychytavok. Vrcholom je bitka v tovarni, ktora je podobne vtipna ako bitka na pase vo filme Myth alebo bitka na stavenisku z filmu Mr. Nice Guy. Zaujalo ma aj pôsobive zrutenie domov na zaciatku. Bohuzial sa tu najdu aj niektore sceny s tragickymi trikmi, ktore by za starych čias Jackie zvladol natocit na tvrdo. Pri zlanovani cez velku priepast som si smutne zaspominal na podobnu scenu v Police Story 3. Samotna zapletka je len sledom akcnych a komickych scen pri ktorych nesurode ustredne duo nahana banda zaporakov. Zatialco akcne sceny su casto vtipne, tak tie cisto komicke az tak zabavne nie su. Chemia medzi Jackiem a Knoxvillom zdaleka nefunguje tak dobre ako ked Jackieho sparovali s Chrisom Tuckerom alebo Owenom Wilsonom. Miestami som mal pocit, ze sledujem poznavaci cestopis, ktory trochu nudi. Z dalsich postav za nieco stoji nadherna a v bitkach dost schopna Eve Torres. Mensie zaujimave ulohy tu maju Eric Tsang, Michael Wong, Bingbing Fan a velku radost mi urobilo cameo vystup môjho oblubenca Richarda Nga. Takze vysledkom je film, ktory sa ani zdaleka neda porovnavat s Jackieho klasikami, ale pokial mate realne ocakavania, tak sa dost dobre zabavite. Stale dufam, ze Jackieho raz napadne natocit cistokrvnu komediu bez akcie. 5/10. ()

Galéria (201)

Zaujímavosti (8)

  • Film je věnován památce Kwok Hung Chana (1963–2014). Kwok Hung Chan na filmu pracoval jako kameraman. On a dalších sedm členů filmového štábu se převrátilo na motorizovaném sampanu, čínské dřevěné lodi. Jako jediný nedoplaval na břeh. Záchrannou vestu na sobě měl, když ho záchranáři našli, ale známky života nejevil. (Rominator)
  • Akční choreografii na filmu dělal Wu Gang. (Rominator)
  • Bennie ve filmu řekne, že neumí plavat. Ve skutečnosti jeho představitel, Jackie Chan, neumí plavat. (kellne)

Súvisiace novinky

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

24.10.2013

Neříkal Jackie Chan něco o tom, že končí s akčními filmy? Každopádně to dlouho neplatilo. Už v lednu začne natáčet akční dobrodružnou komedii Skiptrace, ve které se určitě nevyhne pokusům o… (viac)

Reklama

Reklama