Reklama

Reklama

Po smrti otca sa štyria súrodenci (Jason Bateman, Tina Fey, Adam Driver, Corey Stoll) v rôznych zložitých životných situáciách vracajú do domu, v ktorom vyrastali, aby tu strávili týždeň pod jednou strechou spolu s prehnane starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesúrodou spleťou drahých polovičiek, bývalých partnerov i premárnených lások. Na pretras tak prichádza ich minulosť a vzťahy s ľuďmi, ktorí ich milujú a poznajú najlepšie. Ich spoločné spolužitie nakoniec vyústi v emocionálne situácie plné chaosu, humoru, lásky a vykúpenia, ktoré vie dať len rodina. Tá nás síce vždy dovádza do šialenstva, ale stále nám pripomína naše najčistejšie a najlepšie ja. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Malý velký film o zármutku. Krásné. Součástí kouzla je i ta skutečnost, že si scénář napsal sám Jonathan Tropper - autor knižní předlohy Co by kdyby (This Is Where I Leave You), která se kupodivu jmenuje stejně ve všech podobách a nikoho z filmové distribuce to naštěstí nenapadlo rozbít. Herecky kraluje Jane Fonda. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Kto vraví, že Levy nevie? Takúto pohodovú rodinnú seansu som naposledy zažil pri Wish i was here. Bateman v jednej z najlepšie napísaných postáv priamo nemu na telo. Rose Byrne je ako obvykle dychberúca a z Adama Drivera sa začína stávať môj obľúbený herec. Pre mňa rovnaký duševný reštart akým bol pre mňa minulý rok Walter Mitty. Komornejší, zábavnejší a úprimnejší. Tropperov scenár je plný krásnych momentov a detailov a Levy ich umne spája do celku. Nepadá to do sentimentu, je to len čertovsky úprimné a príjemné. Také tie návraty domov, ktoré vás nakoniec posunú na novú životnú cestu a do novej etapy. Na koniec roka príjemné pohladenie pri šálke čaju. Značne motivujúce a s pekným soundtrackom. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Obrovská vykrádačka August: Osage County. Fakt netuším čo chcel týmto Shawn Levy dokázať, ale vyzerá to tak, že sa pokúšal o nejaký koncept rodinnej satiry, no akosi nevyšlo. Ten rodinný kruh bol tak tak strašne prehustený kadejakými problémami, tajomstvami a výčitkami, až to napokon bola obrovská nekonzistentná spleť o všetkom a o ničom. Nehovoriac o tom, že mnoho tých akože ironických scén vyznievalo dosť trápne. Herecké obsadenie síce fajn, no po scenáristickej stránke dosť priemerné. Stačilo by nejako osekať všetky tie problémy a pri nižšom počte sa zamerať na ne viac do hĺbky. Menej je v tomto prípade niekedy viac... ()

Ukrizku 

všetky recenzie používateľa

Je hezký, když se rodina sejde na pohřbu a každý najde sám sebe, z hádek je objímání a všechno je, jak má být. Jenže to je tak americký a vztahově jednoduchý, že by to jeden nevymyslel. Hlavně tam musí být všechno: neplodnost, nevěra, sourozenecká rivalita a překvapivě i odhalení nejméně předvídané orientace... film ke kafíčku. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Zachytenie osudov členov jednej veľkej rodiny, ktorých dohromady dostane strata ich otcov. Celkom prijateľne natočené, miestami však obsahuje príliš zbytočných scén. Z hereckej stránky priemer. PS: Aj som sa zastavil (ako všetci) pri „lesbickej scény“ J. Fonda. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)

Reklama

Reklama