Reklama

Reklama

Kanibalové 2

  • Taliansko La montagna del dio cannibale (viac)
Trailer

Tento kmen žije v horách uprostřed ostrova. Nejvyšší vrchol nazývají Horou kanibalského boha. Na jejím vršku je svatyně šamanů, kteří provádějí posvátné lidožroutské obřady. Susan však nechce nikdo doprovázet, a proto se musí na cestu do hor vydat pouze s několika přáteli. Na Novou Guineu přijíždí manželka známého cestovatele Susan. Hledá manžela, který je již několik měsíců nezvěstný. Domorodci jí vyprávějí o zvláštních indiánech, kteří uctívají svého boha lidskými oběťmi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Typický zástupca kanibalských filmov, ktoré patria do brakového trilového subžánru. Ale oproti takým Kanibalom z roku 1980 má v niečo navrch. Možno aj obsadením, Stacy Keacha by som v takomto druhu filmu určite nečakal, a možno ani bondgirl Ursulu (von der Leyenovú), tak či tak tam iba kvôli jednej vyzliekacej scéne a veľa toho neponúkla. Brutalita a gore scény sa objavia až v závere, teda keď nepočítam rozrezanie leguána ešte za živa. Príbeh obsahuje viacero nelogizmov (súboje, oštepy, gore,...) a divných chovaní postáv a to podkopáva aj akú-takú atmosféru. Nedotiahnutý záver iba podtrháva kvalitu scenára a vôbec celého snímku. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Celú kanibalskú ságu treba dbať s ohľadom na neprebádané a kultové obdobie pre shocking samotný v rámci žánru. Dačo podobné možno nájsť v počiatkoch slasherov či zombie periódach, ktoré potrebovali štartovacích ťahúňov. Je to samozrejme veľmi slabé, nevýrazné a štylizačne manipulatívne, ale aspoň sa protagonisti nenatáčajú, ako sú tortúrovaní (mini kvit za absenciu VGA v prvej osobe) a mám pocit, že málinko poddimenzované, ako dáky selektívny príklad zlého filmu ofackaného fanúšikmi. Takých je nepomerne viac a paradoxne s odstupom času. ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Všichni dnes znají dnes už kultovní film Cannibal Holocaust(1980) režiséra Ruggera Deodata. Tenhle film s nešťastným českým názvem Kanibalové 2 nemá samozřejmě s Cannibal Holocaust nic společnýho a logicky nemůže být ani řeč o pokračování jelikož tenhle snímek byl natočen ještě dřív(1978) než dnes již kultovní CH(1980). Teď už k filmu. La montagna del dio cannibale je spíš než hororem dobrodružným filmem. Rozhodně si ale nezaslouží odpadový hodnocení. To jen diváci pod tímhle stupidním českým názvem hledali nejspíš kanibalský orgie a těch se nedočkali a tak zhrzeně rozhazovali špatným hodnocením. Já nemám problém dá 3hvězdy. PS. V podstatě vše krásně ve svým komentáři shrnul filmovej kolega darkrobyk a já s ním plně souhlasím. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Italský horor „Kanibalové 2“ má jednu silnou stránkou, kterou je pro mě Ursula Andress, jež neváhala, a pro tenhle brak se svlékla. A to hned ve dvou scénách. A jo, je na co se dívat. Jinak je film „Kanibalové 2“ klasikou svého žánru, nesnaží se o nic navíc, jen chce zdůraznit tu chamtivost lidské civilizace, a tak ještě o něco více zdůrazňuje ekologické poselství v sobě obsažené. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

Kanibali 2 sú chybne vnímaní ako pokračovanie filmu Kanibali z roku 1980, čo je vylúčené hneď z dôvodu že ,,dvojka" bola nakrútená o dva roky skôr ako údajný prvý diel, jednak aj tým, že film sa dočkal pokračovania v roku 1988 pod názvom Kanibali 2: Zelené peklo. Toto je však naozaj iba malá výtka, pretože inak sú si tieto filmy v mnohom značne podobné, v oboch prípadoch funguje schéma expedície do pralesa, kde sú jej členovia postupne konzumovaný pôvodnými obyvateľmi džungle. Veru hlavným pilierom tohoto filmu je požieranie všetkého možného navôkol, mnohokrát videné aj v záberoch vzájomne sa hltajúcich zvierat, ešte k tomu obohatené aj o niekoľko bizarných či inak humusných scén (pohlavný styk s prasaťom). Tomuto filmu sa však dá beztak vyčítať menej ako jemu o dva roky mladšiemu ,,predchodcovi". Má omnoho sympatickejší, i keď nespočet krát obohraný, dej a nie je v ňom až toľko brutalít a nechutností, takže prilepšenie o 1* je pre mňa pomerne adekvátne. Ursula Andress je ako herečka otrasná, je až zarážajúce s akým kľudom sa poddá kanibalom čo z časti vynahradí v niektorých odvážnejších scénach. Inak atmosféra filmu je vcelku vydarená k čomu v nemalej miere podomáha aj hudba bratov de Angelisov, snáď v závere mohol mať film väčší spád. K skratkovitému pozretiu filmu stačí zhliadnutie trailera. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel především na Srí Lance. Velká část záběrů byla natočena v botanické zahradě v Peradeniy. (gjjm)

Reklama

Reklama