Reklama

Reklama

Starý mlýn

  • Česko Ve starém mlýně (viac)
Animovaný / Krátkometrážny / Rodinný / Hudobný
USA, 1937, 9 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový film - Starý mlýn - nás zavede do opuštěného větrného mlýna, který se stal v bouřlivé noci útulkem ptáků, myší, sovy a dalších zvířátek. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (12)

mimi930 

všetky recenzie používateľa

Ukážka harmónie a disharmónie v starom mlyne a jeho okolí. Animačne veľmi pekné a milo spracované, o tom žiadna námietka. Ale obsahovo je to viac-menej plejáda animačných schopností a zručností tvorcov. Neviem si predstaviť, že by tento kraťas zaujal deti. Myšlienka je to pekná, to áno, ale na zaujatie dieťaťa málo akčná či vtipná. To ale nijak neberie na hodnote a kráse filmu. Je to proste klasika. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Skvělý jsou žáby. Jinak taková miloučká vsuvka mezi vážné témata. Ačkoliv vichřice je pro trouchnivějící budovu téma více než vážné. Cvrčci, cvrkejte, cikády křičte. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad taká typická disneyovka s milučkými zvieratkami a s ľúbivou hudbou, lenže toto pôvabné poetické dielko má v sebe aj niečo viac. Ide o akúsi malú prírodnú symfóniu, ktorá má na dobu vzniku krásnu animáciu, sprevádzanú rovnako krásnou hudbou. Veľmi nápadito tu sú zapojené rôzne zvuky prírody do výsledného podmanivého koncertu (žaby vládnu). Proste dokonale zosúladený obraz s hudbou. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Během natáčení snímku byly vyzkoušeny pokročilé animační techniky. Poprvné byly použity takzvané multiplane kamery a 3dimenzionální rotace v detailních záběrech objektů. (Terva)

Reklama

Reklama