Reklama

Reklama

Lexa sa snaží udržať poriadok v rámci klanov. Clarke odhalí podivnú a prevratnú pravdu o minulosti všetkých veliteliek Pozemšťanov. (TV Dajto)

Recenzie (3)

MrBrightside

všetky recenzie používateľa

Pre tých, ktorí "nedokážu pochopiť" kontroverziu okolo tejto epizódy odporúčam prečítať tento článok od Mo Ryan http://variety.com/2016/tv/opinion/the-100-lexa-jason-rothenberg-1201729110/ ....je v ňom celkom podrobne zhrnuté, čo sa vlastne stalo - a čo sa dialo mesiace pred tým, ako bola táto episóda vôbec odvysielaná. Ide tu o viac, než len "o jednu postavu," hlavne ak je daná postava jednou z mála, ktoré poskytujú pozitívnu reprezentáciu pre minoritu. A z veľkej časti tu ide o to, ako sa tvorcovia *cough* Jason *cough* správali k fanúšikom, ktorí do tejto minority patria. Televízia neexistuje vo vákuu. (A už len fakt, že portály ako Variety, BBC a mnoho ďalších sa tejto kontroverzie chytili znamená veľa. Lexa bola posledná kvapka v mori mŕtvych tv lesieb.) Nebudem túto epizódu hodnotiť, lebo by to nebolo fér. Nebyť tých posledných pár minút, bola by naozaj veľmi dobrá... Ale čo sa týka City of Light storyline, tá má ďaleko od dokonalosti... A to vravím ako fanúšik sci-fi. Je totiž plná dier. Mojou najobľúbenejšou je to, že Titusovou úlohou ako fleimkepa, je ochraňovať flame (= tá čierna vec, čo mala Lexa v krku). Mal by byť teda vždy nablízku, keď Lexe ide o život... a keď si spomenieme na druhú sériu, kde bol Titus? Odpoveďou je nikde, pretože ešte neexistoval. Lexa mala sakra šťastie, že sa nestala obedom pre obrovskú rádioaktívnu gorilu, inak by bola novým vodcom Grounderov Heda Pauna (hoci pochybujem, že by Pauna zvládala vládnutie horšie ako Jason zvláda PR :)) ()

mima33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ach jaj... diskusie na internete ohľadom tejto epizódy ma privádzajú do šialenstva. Ako môžu ľudia sledovať seriál kvôli jednej postave a rovnako kvôli jednej postave s ním aj končiť? Nemá to absolútne žiadnu logiku a ja nechápem, ako môžu momentálne všetci riešiť len Lexu, keď táto epizóda bola nadupaná informáciami. Už len tie flashbacky boli úžasné a čiastočne sa naplnili moje teórie. A ten koniec - resp. tá vec, ktorú mala Lexa v krku - no páni. A to niektorí tvrdili, že City of Light nie je dobrým námetom - práve že sa to momentálne ukazuje ako dokonalá záplatka a všetky skladačky do seba pomaly začínajú zapadať. Neviem sa dočkať ďalšej epizódy - promo vyzerá viac než sľubne. ()

Reklama

Galéria (9)

Reklama

Reklama