Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za siedmimi horami, za siedmimi dolami, v ďalekom kráľovstve spokojne žila Popoluška so svojou mamou a otcom. Keď matka zomrela, otec sa znovu oženil. Vzal si však za manželku krutú a vypočítavú ženu s dvoma dcérami, Drizellou a Anastasiou. Otec svoju dcéru pred macochou chránil, ale po jeho smrti sa všetko zmenilo. Zlá macocha z nej urobila tú najpodradnejšiu slúžku. Medzitým na druhom konci mesta kráľ v kráľovskom zámku rozhodne, že jeho syna si musí nájsť konečne vhodnú nevestu. Panovník preto pozve všetky vhodné dievčatá a mladé ženy na maškarný ples, na ktorom si princ vyberie svoju nevestu. Popoluška by rada na bál šla, ale nemá vhodné šaty. Jej priateľky myšky na čele s Jacquesom a Gusom a vtáčikmi, ktorí majú Popolušku radi, jej podajú pomocnú ruku a ušijú bálové šaty. Zlé nevlastné sestry ich však tesne pred plesom zničia. Našťastie, v tej chvíli sa objaví Popoluškina krstná mama, dobrá víla vo svojom tekvicovom kočiari a krstňaťu pomôže. Popoluška má nádherné šaty, sklenené črievičky a úžasný kočiar. Je tu však podmienka – z plesu musí odísť pred polnocou... A ostatok už hádam netreba ani rozprávať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Ukážka z filmu 9

Recenzie (180)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nie som nejaký veľký fanúšik klasických disneyho animovaných muzikálov, zrejme preto, že jeho cartoon zvieratká mi nie vždy pripadajú tak úplne roztomilé. Podobne je to aj v prípade Popolušky, kde som sa po 15 minútach obával, že sa film nerozbehne a celý čas nám budú iba spievať. Našťastie sa to rozbehlo, a čuduj sa svete presne tak, ako príbeh poznáme, iba so zopár kozmetickými úpravami. Ich sledovanie a porovnávanie s Vorlíčkovou klasikou predstavovalo pre mňa ten najväčší pôžitok z filmu. Tri oriešky chýbajú, ale máme tu napríklad rovnakú scénu s otáčajúcimi sa hlavami stráží pri príchode Popolušky na hrad. Táto verzia sa venuje iba hlavným postavám, chýbajú väčšie scény, kde by boli aj iné postavy, napríklad na bále tu máme iba siluety a rozpráva len ústredný pár. Dnes by to bolo natočené úplne inak. Film je to veľmi milý a rýchlo utečie, takže spokojnosť. ()

Pavlin 

všetky recenzie používateľa

Myslím ,že je to dost nadhodnocený aminák.Kdybych mu měl dát pět hvězdiček tak tedy nevím jak bych hodnotil Lady a Tramp nebo třeba Sněhurku.Asi bych to musel vyšroubovat tak na osm až devět hvězd.Příběh nezajímavý,dialogy slabé a některé dějové linky i když jsou kouzelné narušují plynulost děje.Mám na mysli tu s myšičkama. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack: 1. Main Title/Cinderella [2:51] ,2. Dream Is a Wish Your Heart Makes [4:34] ,3. Visitor/Caught in a Trap/Lucifer/Feed [2:10] ,4. King's Plan [1:22] ,5. Music Lesson/Oh, Sing Sweet... [2:06] ,6. Little Dressmakers/The Work... [9:24] ,7. Where Did I Put That... [4:47] ,8. Reception at the Palace/So This Is... [5:44] ,9. The Stroke of Midnight/Thank You... [2:05] ,10. Locked in the Tower [7:42] ,11. I'm in the Middle of a Muddle [1:55], ()

Bonniesgun 

všetky recenzie používateľa

Popelka po americku. Bez oříšků, zato s dýní. Opět klasika z nejklasičtějších. Upřímně, příběh popelky mě vždycky trošku nudil, ať už ve kterékoliv adaptaci. Ale u této pohádky jsem se nudit nestačila - nedovolila mi to výborná animace a nepřekonatelné "záběry", jako je třeba vstup do zámku... A dýně nejím! Co kdybych si nechtěně slupla svoje případné auto??? ()

Theresia 

všetky recenzie používateľa

Sedící pěkná hudba, krásná a milá Popelka, dostatečně rozmazlené nevlastní dcery a zlá macecha. Tak to má být u mé nejoblíbenější pohádky. A proti jinému zpracování než jaké ho znám z dětství nic nemám. Ale princ mě moc zklamal. Při hledání Popelky ani nebyl v kočáře, který ji po celém království hledal. A celkově jsem ho tu skoro neviděla. Hodnotím jako lepší průměr. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (22)

  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. února 1950 v Bostonu. (Varan)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Súvisiace novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (viac)

Reklama

Reklama