Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Predloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrajú:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(viac)

Recenzie používateľa Flatron k tomuto seriálu (7)

Šingeki no kjodžin (2013) 

Po dopozerani  4.tej série môžem  skonštatovať,  že sa jedná pre mňa o najlepšiu anime sériu ako som videl, takýto premakany  príbeh  som v anime okrem Kenpú denki Berserk (seriál) (1997), nevidel, a to som počas 2. série niekoľkokrát  rozmýšľal,  že to dropnem.  Ale genialita 4. série predcila všetky moje očakávania. Otázky , ktoré  divákov dlho zaujímali dostávajú  odpovede, chovanie postáv je neskutočne realistické, (predovšetkým spojenectvo pár Marleyanov a par členov Prieskumné oddielu na zastavenie Erena),  kde ľudí z oboch znepriatelenych národov není jednoduché prinútiť  k spolupráci  a tým  pádom  ich diskusia je veľmi úprimná a ostrá a to že  sme len ľudia s pocitmi  tu je nádherne zobrazené. Toto je niečo, čo by si mal s kľudom  pozrieť  aj človek, čo anime  nesleduje, lebo niečo  tak pribehovo  famózne už v tomto žánri opäť  dlho neuvidím. Série  1-3 sú miestami  nudné a človek  je zahlteny  množstvom  informácií od histórie  az po politiku PARADISU až som si veľa  krát  myslel,  načo mi také  zbytočné  informácie budú , až  prišla  4.  séria, ktorá tažila z prvých  troch sérií   a dala veci na pravú  mieru a ja som zostal v šoku.  Ten kto hľadá  kvalitný  príbeh, s postupnou  gradaciou až na kosť by mal dať  tomu určite  šancu. Teším  sa na záver. 5* ()

Season 2 (2017) (S02) 

Najlepšia časť mangy si zaslúži plné hodnotenie, čakám nekompromisnú akciu. ()

Mirai no Kioku (2022) (S04E20) 

Pri sledovaní Final season - Shingeki no kyojin sa moje srdce opäť rozhorelo túžbou sledovať anime. Z môjho pohľadu sledujem tú najlepšiu anime sériu akú mi tento žáner ponukol a keby som mal byť plne objektívny a dal tomu 5*, ostatným anime s plným hodnotením by som musel dať * dole. Berserk bol dokonalý ale na pomenovanie tejto poslednej série SnK nedokážem nájsť správne superlativy, to je úplne iný level. ()

Nisennen-mae no Kimi kara (2022) (S04E21) 

Pri pozerani tohto dielu som mal zimomriavky,  konečne dostávam odpovede,  dokonale vykreslene a precitene. ()

Jújake (2022) (S04E23) 

Tento diel neni taký výrazný ako predošlé 3 epizódy, viac priestoru tu dostáva pohľad bežných občanov na situáciu, ale aj ľudí priamo zainteresovaných . Mieša sa tu čistá beznadej a zároveň posledná iskra nádeje na zvrat pred úplným zničením. Dúfam, ze v ďalšom diely uz sa na scéne opäť objavi Eren - toho čo som považoval prve 2.série za najslabší článok seriálu, čoraz častejšie nachádzam podobnosti s postavou Leloucha Lamperougea z Code Geassu, ktorého považujem za jednu z TOP charakterov v anime. ()

Uragirimono (2022) (S04E26) 

Tie neskutočne  ťažké  rozhodnutia co muselo pár postáv  na konci spraviť.  Wau, nezávidím ani jednej postave svoj údel. 5* ()

Džinrui no joake (2022) (S04E28) 

Vrchol série, pre fanúšika seriálov absolútne silná záležitosť, co sa nedá prehliadnuť, pre  fanúšika  anime  povinnosť, pre  zvyšok neskutočný  príbeh... ()

Reklama

Reklama