Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reiner vzpomíná na svou minulost Bojovníka, který při výcviku musel čelit mnoha výzvám, aby splnil svoji misi a poctil svoji rodinu. (mikki089)

Recenzie (5)

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

SPOILER I have been thinking everyday since coming here, how did things turn out this way, ruined minds and bodies, people with no freedom left. People who even lost themselves. What kind of person would want to go to war if they knew they will end up like this? But there was something there all along, pushing us through hell. For most of us that something is not our free will, we were forced by others, or by our environment. That's why the people who push themselves into this hell see a different hell from the rest of us. They see something beyond this hell, maybe it is hope, maybe it is an another hell. I don't know which it is. The only people who do know are the ones who keep moving forward. Krásně podaná esence tragického příběhu SnK a možná i dějin civilizace jako takové. Jestli se genialita Isayamou vytvořeného světa naplno ukázala ve chvíli, kdy byl dosažen sklep Grishy Yeagera, touto epizodou se poprvé opravdu naplno ukázala genialita jeho práce s postavami. Znovu extrémně temný a neskutečně napsaný pohled na dehumanizaci a lidskou cenu války. Ovšem pro úplné docenění Reinerova vinou zmítaného života v úžasné paralele k Erenovi a pro docenění veškerých nuancí života válečníků na této osudové misi musím každému doporučit i předlohu, neboť MAPPA musela na tomto místě šetřit čas a prostor. Škoda všech těch produkčních problémů, ale na druhou stranu, studio zatím předvádí i v stižených podmínkách skvělou práci. We were just kids.....we didn't know anything ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Opravdu je třeba tuto sérii takto přehodnocovat už od začátku? První epizody byly celkem nudné, ukecané a byť představily nové, potenciálně zajímavé postavy, s dějem trochu hnuly až u tohoto, třetího dílu, který v podstatě vysvětluje motivace a pohnutky původních jedinců stojících za útokem na Zeď. Jenže pořád je to jen o tom, že se děj plácá v minulosti, sem tam přihodí poválečnou (a tedy méně záživnou) přítomnost a s nějakým pohnutím kupředu vůbec nespěchá. Na konci se sice objevila zajímavá, tajemná postava, která ve mně zažehla opět nějakou větší zvědavost. Ale prostě bych rád, kdyby se už konečně něco začalo opravdu dít. Ať se klidně už objeví uřvaný Eren! Těším se na další epizodu. ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Animácia so zaostrením a zmatnením obrazu od prvých sekúnd poteší, rovnako ako animovaný dážď. Pozeráme sa na začiatky výcviku zatiaľ najzaujímavejšej postavy série, Reinera, čo sa musí vyrovnať s nevraživosťou, čo mu venuje Galiard. Jeho fanatizmus ku myšlienke pridať sa ku kaste, ktorá jeho kastu doteraz šikanovala, je však nekonečný a pomáha mu prekonať všetky prekážky. Rozpučený cvrček snáď symbolizuje zmenu v Reinerovom zmýšľaní, defeinitívne vzdanie sa detstva a odhodlanie dosiahnuť svoj cieľ. V dobe, keď má Reiner 13 rokov, sledujeme aj malého Erena, ktorý si praje, aby sa stalo niečo zaujímavého a nemusel sa toľko nudiť. Okrem poctivého obrazu si aj hudba plní svoju dramatickú úlohu gradácie napätia. V epizóde sa uskutoční pridelenie Titanov mladým Eldianom, zamrzí však, že nie je určené väčším charakterovým poznaním. Slideshow desivej udalosti je krásne desivý. Dočkáme sa zaujímavej, dramatickej bitky medzi Annie a Reinerom a spoznávame bližšie aj Bertholdta. Berthold má nočné mory z muža, ktorý sa im priznal so strachom z Titanov a krátko nato ho našli obeseného. Reinera trápia v aktuálnom čase už výčitky svedomia. Posledná scéna je venovaná Falcovým pochybnostiam na návšteve v PTSD nemocnici, kde mu je jeden jeho kamarát, príčetný veterán bez nohy, vraví, o čom je vojna. Veľmi dobrá epizóda, s akciou len v prestrihoch a takou, čo sme už videli, ale v dramatickej rovine zato kraľuje. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Veľmi chaotická epizóda, ale o to lepšia. Vojnová filozofia sa prehĺbila a príbeh naberá na obrátkach. Vraciame sa tam kde to všetko začalo a tam s menším skákáním aj ostaneme. Nemám čo dodať. Klasický Shingeki no Kyojin sa vrátil do starých koľají, no inak ako sme všetci čakali... ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama