Reklama

Reklama

Hataraku maó-sama!

(seriál)
  • Japonsko はたらく魔王さま! (viac)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2023), 14 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Satoši Wagahara (kniha)

Hrajú:

Nao Tójama, Mamiko Noto, Júki Ono, Kanae Itó, Jóko Hikasa, Hiro Šimono, Ajaka Suwa, Saori Óniši, Hiroki Jasumoto, Júiči Iguči, Kenta Mijake, Harumi Sakurai (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(37)

Obsahy(1)

Démoní kráľ Sadao je len krôčik od dobytia sveta, keď je porazený Hrdinkou Emilia a nútený presunúť sa do iného sveta - novodobého Tokia. Nakoľko jediné, čo démoní kráľ dokáže, je dobývať svet – čo je skutočne nevyhnutná schopnosť v situácii, v ktorej sa ocitol – musí pracovať ako brigádnik v MgRonalde, aby mohol platiť prenájom a ostatné životné náklady. (Anego)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (18)

HDeer 

všetky recenzie používateľa

Takto si zrejme predstavujem spracovanie béčkového námetu áčkovým štúdiom. Aj napriek tomu, že slovom Maou (Pán démonov, Démoní vládca) je japonský zábavný priemysel doslova presýtený, seriál Hataraku Maou-sama! viditeľne dokazuje, že daná téma pri správnom uchopení nemusí vôbec pôsobiť tuctovo. Zatiaľ čo do háremových vôd zachádza seriál iba okrajovo, neznižuje sa na úroveň identického Yūsha ni narenakatta... - kedy ide zápletka často-krát stranou práve kvôli šteklivému obsahu. Prirodzene aj Hataraku Maou má svoje negatíva. Je neschopný ponúknuť adekvátneho protivníka a z postupne odhaľovaného príbehu priamo úmerne vyprcháva patričná záživnosť. V konečnom dôsledku som mal pocit, že aj keď mi v podstate seriál nič nedal, aspoň si udržal svoju dôstojnosť. Miestami výnimočne dobrý humor a ikonické excesy z neho robia pomerne zvláštnu a neobyčajnú skúsenosť. ()

skretik 

všetky recenzie používateľa

Uz po prvom dieli som chcela dat 5*... ja nemozem, tak sa smejem :D... Holy Poter, MgRonalds :D... no neskutocne :D... paradny suchy humor, taky ja fakt mozem (minispoiler vo volnom preklade: EMI: hlavne sa nenechaj nikym inym zabit, ja ta zabijem... MAOU: a mohla by si nevykrikovat take veci na ulici??!!... HIHIHI) ()

Reklama

Saraph 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku jsem byl opravdu spokojen, řekněme první 4 epizody. Připadalo mi, že tento seriál má dobrý nádech, co se rozložení postav týče. Vždycky mají postavy v těhle slice of life nějakou osobnost, ať už je to obyčejný školák, upír, terminátor nebo třeba ďábel. Když si pak ale všichni sednou někde u stolu a jen mluví, přestane na tom najednou záležet. Proto bych řekl, že Maou nejprve velice zdařeně ovládal svou druhou identitu pekelného vládce, ale jakmile se z něj po pár epizodách stal regulární zaměstnanec fast foodu, jako kdyby mu něco prasklo v hlavě a je z něj najednou jeden z těch pošuků, co neusále opakují stokrát omleté fráze typu "Sorry for waiting." nebo "Enjoy your food." Co nám pak po druhé polovině seriálu přibyly nové postavy, už to jaksi nebylo to, co jsem k tomu cítil ze začátku - ze slibného rozjezdu nakonec pro mě docela zklamání. ()

JohnyTrava 

všetky recenzie používateľa

Nato, že sa jednalo o klasický šónen, som bol milo potešený. Seriál nejaké nové žánrové zvraty neprináša a svojím spôsobom je veľmi schematický, čo sa môže zdať odradzujúce, hoc na prvý pohľad láka vydareným dizajnom. Ale i tak som sa bavil. Už len myšlienka nechať jeho urodzenosť Satana obracať hamburgre u McDonalda je priam božská. Takisto humor (často o hraný) sa nesnaží za každú cenu vtierať a našli sa aj originálne scénky. A nakoniec nano.RIPE... K dobru sa počíta aj rozumná dĺžka. ()

daGGos 

všetky recenzie používateľa

Sympatické postavy, komediální momenty, které většinou opravdu fungují, občas i trochu té romantiky a na své si přijdou i příznivci supernatural soubojů - Hataraku maō-sama! si v podstatě bere všechny oblíbené ingredience žánru a umně je kombinuje do celku, který postrádá nějakých výraznějších záporů, na druhou stranu ale ani nepřekračuje stín obyčejného rabukome bez jakýchkoli invencí, takže je "jen" řemeslně dobře odvedenou směsicí stokrát viděného. Ty uvozovky mají rozhodně své opodstatnění, protože i to v žánru, kde se to obvykle jenom hemží trapností, laciností a prvoplánovitostí, neznamená zrovna málo. *** ()

Galéria (381)

Reklama

Reklama