Reklama

Reklama

Víchor

  • Česko Vichr (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Sny o letnom tábore sa rozplynuli! Štrnásťročná Mika Schwartzová (Hanna Binkeová) v škole prepadla, a tak ju rodičia Philipp (Jürgen Vogel) a Elizabeth (Nina Kronjägerová) za trest pošlú k prísnej babičke Marii Kaltenbachovej (Cornelia Froboessová), aby sa u nej celé leto poctivo učila. V babičkinom žrebčinci si však Mika čoskoro nájde celkom inú zábavu. Najprv spozná kamaráta Sama (Marvin Linke), chlapca od koní, ktorý z nej nedokáže spustiť zrak. A zároveň sa sama zahľadí do divokého a svojského žrebca menom Víchor, ktorého nedokáže skrotiť ani talentovaná jazdkyňa Michelle (Marla Mennová), ani samotná babička Maria. Aj napriek varovaniam, že kôň sa jednoducho skrotiť nedá, chce Mika skúsiť šťastie a v noci sa vyberie do stajne. A tak vznikne neobyčajné priateľstvo dievčaťa a koňa. Mika zisťuje, že sa dokáže dorozumieť so zvieratami, a dúfa, že vďaka tejto schopnosti sa jej možno podarí žrebca skrotiť a vycvičiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (28)

r007 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době německý film, který jsem viděla, ale bohužel stále platí, že to není nic moc. Nikdo mi to nevymluví, Němci prostě neumí točit filmy. A ještě takové téma...možná by to někdo natočil líp, ale už ten příběh je dost laciný. Naučit se jezdit za několik týdnů? A ještě skákat ? No prostě nesmysl. Ty dvě hvězdy jsou za tu krátkou sekvenci o rovnováze, důvěře, respektu a postřehu. Z toho by byl nádherný film. Třeba kdyby to točil J.J. Annaud. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobre natočená tínedženerský film problematickej tínedžerke Mike, ktorá nájde namiesto učebníc lásku v koňoch, teda v koňovi, ktorého každý považuje za nezvládnuteľného a práve ona má ten dar, že koňom rozumie. Je tu všetko čo tento žáner má mať - sympatická hlavná hrdinka, nepochopenie dospelých, sympatický chlapec aj sokyňa a samozrejme šťastný koniec. Produkcia je dobrá aj herci svoje role zvládajú hoci vo vypätých situáciách hlavná hrdinka nezvláda emócie a niekedy jej výkon vyznie neprirodzene. 65% ()

Reklama

karolina.val 

všetky recenzie používateľa

"Klasická" německá rodinná komedie s příměsí nějakého toho dobrodružství, takže zařazení zcela odpovídá. Scény s koňmi natočeny pěkně. Najdou se chybky, ale možná si jich normální divák ani moc nevšimne, já jako letitý koňák to vnímám vždy jinak. Každopádně má film krásné poselství, což se mi na něm moc líbí a proto mu dávám 4*. Do té pomyslné pětky mu přece jen ještě chybí to drama a silnější příběh, jako třeba v Zaříkávači koní :) I tak se ale jedná o krásný snímek pro celou rodinu. ()

TonyHawk94 

všetky recenzie používateľa

Za mňa absolútka! Veľmi príjemná a milá podívaná, ktorá ma bavila, a najmä, zamiloval som si brutálne kone :). Hanna Binke v skvelej roli mladej, mierne rebelky, ktorá si nájde skvelú záľubu v koňoch. Dej som vopred odhadnúť nevedel, a hoci som pri tomto druhu filmu čakal happy-ending, konal sa inak, než som si to vôbec vedel predstaviť, za čo klobúk dolu. Okrem skvelej Hanny Binke vyzdvihujem aj mierne nenápadného a rutinérskeho Tila Prückner-a. Na záver mi nedá nespomenúť vynikajúcu hudbu, ktorá sprevádzala celý film - Ost-ov "hlavný hudobný motív" bol živý, vzrušujúci, gitarový, a najmä vytváral vynikajúcu atmosféru :). ()

Destoroyah 

všetky recenzie používateľa

SWITCH WEEK CHALLENGE 1 / 1) WINDSTORM (2013). Tento film by som si asi nikdy dobrovoľne nepozrel ale stalo sa. Aj keď ma k tomu prinútila moja kamarátka s ktorou sme si dali výzvu ktorá spočíva v tom že ona musí týždeň sledovať to čo by som sledoval ja a naopak. A prvý film určite nebol sklamaním. Toto je skôr film typu koníkmi posadnuté dievčatá ale prekvapivo je to aj celkom fajn film. Je pravda že je to občas aj trápnejšie a je vidieť že je to mierené na dievčatá ale film je film a jeho kvalitu treba oceniť. Vzťah medzi koňom a Mikou (Ani ja neverím že som si spomenul na jej meno.) je dobre budovaný a zvrat bol tiež relatívne v pohode len nevyužila sa takzvane hlavná záporačka ktorá túži po nejakom mieste v nejakej súťaži. 1. film mám úspešne za sebou a už ma čaká len 6 ďalších "utrpení". HODNOTENIE: 7/10 ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (2)

  • Na filmovém festivalu v Mnichově v roce 2013 získal film dětskou mediální cenu „Bílý slon“, a to v kategoriích „Nejlepší filmový režisér“ a „Nejlepší mladá herečka“ (Hanna Binke). (Elis933)
  • Jméno Ostwind pochází z němčiny a znamená „východní vítr“. (Elis933)

Reklama

Reklama