Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maria a José žijú už tridsať rokov na prízemí veľkého obytného domu v jednej z najexkluzívnejších parížskych štvrtí. Dvojica portugalských emigrantov sa vo svojom okolí teší všeobecnej obľube - Maria ako šikovná domáca a José ako stavbyvedúci, ktorý so svojou zručnosťou dokáže pomôcť pri rôznych opravách a problémoch v luxusnej bytovke. Jedného dňa však Maria a José dostanú možnosť splniť si svoj sen a vrátiť sa do svojej krajiny. Ich susedia a zamestnávatelia sa však s ich odchodom odmietajú zmieriť a urobia všetko preto, aby im v tom zabránili. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (10)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

S nejakou silnejšou zápletkou, alebo transvestitom, by to bolo ako niečo od Almodovara. Tú skutočnú šťavu dostal tento príjemný, farbami hýriaci filmík až pri sešlosti pri večeri, ako to už tak často vo filmoch býva. Tam samozrejme dostanú priechod emócie a môže sa začať aj fackať. Som zvedavý, ako by to vyzeralo v mojom baráku, keby som odtiaľto odchádzal. Asi by si to susedia všimli až po tom, čo by počuli z bytu hluk kvôli prerábke. No kto by nechcel byť populárny ako táto portugalská rodinka, nech sú už dôvody "kaziteľov" ich odchodu akékoľvek. P.S. Asi som spomalený, ale tá postava na konci, to bol ten menovaný futbalista, ktorého tričko si mal mladý vyzliecť? ()

kolodej1 

všetky recenzie používateľa

je to spíš takový film, laděný do nevážného tónu, ale zasmát se tu něčemu, k tomu není důvod. Celý příběh je dost plochý a ne dostatečně dobře vymyšlený, takže to občas trochu skřípe. Koukat se na to dá, ale žádné velké nadšení to u mě nezpůsobilo, pokud by to mělo delší stopáž, nejsem si jistý, jestli bych to dokoukal. 50% ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film, čo nehrá na nič a na nikoho, len zobrazuje malý kúsok zo Života jednoduchých ľudí. Pán Alves ma oslovil so svojou jednoduchou réžiou a tým, že pre hercov a herečiek nechal voľný priestor na predvedenie svojich talentov. Z celkového pohľadu priemerný avšak sympatický snímok. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

AloeB 

všetky recenzie používateľa

Poměrně vydařená francouzsko-portugalská komedie o tom, jak se banda francouzských papalášů snaží udržet v práci své portugalské zaměstnance, kteří shodou okolností podědili v domovině velké jmění. Kouzelné to není jen pro Uma casa portuguesa, ale obecně pro humorné nahlédnutí do života a kontrastu příslušníků obou národů. Mnohé scénky, e. g. večeře, závěrečná oslava nebo i návštěva hudebního baru jsou jednoduše perfektní, jinak se tomu ale musí přiznat, že jde o veskrze průměrný počin. ()

markotter 

všetky recenzie používateľa

Hrozně milý film, který, i když byl hrozně jednoduchý, na mně zapůsobil svojí srdečností a přímostí hlavních hrdinů, kteří se dostali opravdu do nezáviděníhodné situace. Jediná protivná postava byla paní Reichertová a té se na konci dostalo, co si zasloužila a ostatní si mohli na konci užít zasloužený a spravedlivý závěr. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama