Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rodiny Hime je každých tridsať rokov vybratá nová princezná, aby slúžila Hayagami. Čas voľby opäť nadišiel, ale záznamy uvádzajú, že sa počas posledných rokov nenarodilo žiadne dievča. Okrem jedného - pätnásťročnej Arata. Jediným problémom je, že Arata je v skutočnosti chlapec. (Anego)

Recenzie (4)

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Ano, není to nic zvláštního, nic nového. V podstatě je to samé, co dostanete na každém druhém rohu a možná i líp. Ale co se mi na tomhle anime líbilo, bylo, že všechno šlo rychlo, mělo to spád. Žádné dlouhé pochybování o sama sobě, žádné dlouhé vyplňovačky tím, jak se vaří, běhá po lese, sbírají maliny, rozmýšlí o své existenci a o šrámech na duši… Ani postavy nebyly přehnaně otravné – žádná z nich. I ten, který vzal na sebe roli ubulínka, zase tak hrozný nebyl. Co víc si přát v této době, kdy něco takového stěží najdete? Navíc začátek byl docela krutý a nemilosrdný, pak to ovšem zjemnilo a bylo trochu pohádkovější, což mi nevadilo. Jediné, co mě mrzí, že to není celé; jsme teprve v polovině cesty. Ale předpokládám, že bude druhá série. Pro mě odpočinek od toho všeho, co mě na anime tolik štve – bylo to tu sice taky, ale ne v takovém množství, aby mě to stihlo otrávit. Mělo to své kouzlo. ()

Echelon1 

všetky recenzie používateľa

Páči sa mi ten až rozprávkovo-fantazijný štýl. Len veľký problém sú motivácie postáv. Lebo je úplne nevierohodné, aby záležitosti a problémy zo školy medzi spolužiakmi ovplyvňovali zmýšľanie postáv v situáciách, kde sa prenesiete do iného sveta a ide vám o život. ALE. Snažím sa to brať ako alegóriu na ideály – problémy a hrdina bežného života z nášho sveta prenesené a aplikované do fantazijného sveta, kde môže hlavná postava svoje ideály úplne rozvinúť a prežiariť v prostredí, kde spravodlivosť, hrdinstvo a ochrana slabých idú do vyšších rovín, než zažijete v bežnom živote. Koniec koncov, snáď každý veľký idealista sníva o tom, že je hrdina. :-) Preto toto anime má u mňa viac rešpektu, než plno kdejakých 4-5*. Veľká škoda, že to nebude pokračovanie keďže príbeh je len v pólke. Zmením tento svet, Kadowakiho srdce, a seba! Prokračovanie tejto púte by som rád uzrel. ()

Reklama

Galéria (9)

Reklama

Reklama