Reklama

Reklama

Jonathan (Garrett Hedlund), ktorý sa svojej rodine už dávno odcudzil, jedného dňa zistí, že sa jeho smrteľne chorý otec Robert (Richard Jenkins) rozhodol dať v priebehu nasledujúcich štyridsaťosem hodín odpojiť od prístrojov. Počas tohto krátkeho času sa odohrá životná dráma. Robert rozohrá hru kto z koho, aby získal späť všetko, o čo ho pripravili rodina aj choroba. Rozvíri sa debata o právach pacientov a ľudskej slobode. Jonathan sa zmieri so svojím otcom, znovu nadviaže kontakt s matkou, sestrou aj bývalou láskou. Opäť dokáže nájsť slová, a to vďaka dvom nečakaným spojencom a pomocníkom – mladej pacientky, ktorá je na svoj vek veľmi múdra, a racionálne zmýšľajúcej zdravotnej sestry. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

Thomick 

všetky recenzie používateľa

No, ehm. Ve Witu bylo umírání v přímym přenosu daleko intenzivnějšim zážitkem, a stačila k tomu jedna perspektiva - tady jich máte naservírovaných hned několik, jen sotva rozvedených, natožpak dotažených, a bez výjimky se nesoucích tak trochu v duchu La Fontaineových bajek se zvířátky. Akorát s tim rozdílem, že zde v hlavní roli účinkujou Židi a za průvodní morální otázku si tvůrci (opatrně chválim) zvolili přípustnost eutanázie. --- Update: Jessica je stále stejně boží, a tady dokonce i zpívá... hebrejsky! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo málo známa snímka, v ktorej sa nájde pár dosť veľkých hollywoodkych hviezd. Obzvlášť Amy Adams, ktorá strhla celú snímku pre seba. A to vôbec nepôsobí ako hlavná postava. Rodinka sa stretáva u čoskoro už smrteľného lôžka nevyliečiteľne chorého otca, ktorý sa chce nechať odpojiť od prístrojov (a ešte predtým sa zbavil všetkých svojich peňazí, čo budúceho dediča veľmi nepoteší) - verná manželka, snaživá dcéra, právnička a nezdarný syn, ktorý nechal školy a nie príliš úspešne sa dal na muziku. Ako sa dá očakávať, v tom krátkom vypätom časovom úseku vyplávajú na povrch všetky rodinné problémy, priebeh je v skutku predvídateľný a nakoniec je to veľký doják. Silná téma. A na konci filmu som sa z úsmevu Amy Adams skoro roztopil. Je to také moje zlatíčko. ()

Reklama

peproch 

všetky recenzie používateľa

Silné téma? Já vlastně nevím jaké. Návrat ztraceného syna domů? Umírání otce? Dětská Leukemie? Nesnášení se se sestrou? Právo na asistovanou sebevraždu? K lepšímu porozumění filmu postrádám pochopení, proč vlastně byl Jonathan pryč. Zní otázka takto? Jak je možné mít nárok na chování rodiny když mám právo na sebeurčení a nemilosrdná rakovina kosí bez ohledu na věk. ()

Bruce0659 

všetky recenzie používateľa

Andrew Levitas sa za svoj režijný debut síce nemusí hanbiť, no fakt je, že táto snímka má veľa chýb, ktoré sa ignorovať nedajú. Dej v prvých 90 minutách by na diváka zapôsobil viac, keby sa vystrihli alebo skrátili niektoré doslova zbytočné scény. Posledná 30 minútovka už prináša to "pravé orechové" a príbeh o synovi a jeho umierajúcom ocovi možno prinúti diváka zobrať si vreckovky. S hereckým obsadením som max. spokojný, Garrett Hedlund prekvapil a Amy Adams tradične úžasná (aj keď bola na scéne asi 15 minút). Žiaľ, nemôžem povedať, že by ma film chytil za srdce, aj keď záverečná pieseň sa podarila. Umierajúci človek, ktorého majú odpojiť od prístrojov a okolo neho manželka, dcéra, syn... takýto príbeh musí byť natočený tak, aby diváci ešte na druhý deň plakali, toto nestačí na 4* ()

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý a povedený film, který není příliš známý, ale je zvláštně a zajímavě natočen. Setkáváme se zde se starým otcem, umírajícím na rakovinu, a jeho rodinou, která truchlí. No přišlo mi, že udělali ze smrti starce něco příliš bolestného, přitom bolestnější je život beze smyslu... Jinak mi to přišlo spíš jako černá komedie, než drama, ale dobrý...60% ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama