Reklama

Reklama

Gebrian versus

(relácia)
Publicistický
Česko, 2012, 5-10 min

Réžia:

Martin Krušina

Kamera:

Janek Rubeš

Účinkujú:

Adam Gebrian
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Je to předražené. Není to hezké. Není to funkční. Přitom jinde to jde, a to jednodušeji či levněji. Architekt Adam Gebrian na stopě míst v ČR, kde veřejné stavby nedávají smysl. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (62)

Jiri_Jaros 

všetky recenzie používateľa

Pozitivní i negativní kritika povedeného i zvrhlého českého urbanismu. Teoretik, praktik, propagátor a popularizátor architektury Adam Gebrian vytváří hranici mezi tím co je hezké, co je kvalitní a co je pouze nové. Velká sledovanost pořadu je provázena i řadou negativních i pozitivních komentářů. To poukazuje na vztah lidí k jejich městům a vkusu. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Krátke, takže nečakať široké analýzy s riešeniami, ktoré nastanú, skôr to k nim nabáda a v celku výstižné zhodnotenie mnohých miest, námestí, objektov nielen v Českej republike. Páči sa mi, že sa autor nebál skritizovať napríklad americkú ambasádu na Hviezdoslavovom námestí, či zvýraznenie tých kontrastov v Bratislave. Je poznať, že sa tu vie o čom sa hovorí. Veľmi rozumné diely, napríklad som sa aj vďaka nim dozvedel ako to v súčasnosti funguje na Strahove. Na Slovensku nám chýba podobný program. Chápem kritikov v mnohých technických bodoch čo pripomínajú, že možno v niečom majú pravdu, Gebriana to môže len posunúť, ale aj tak pekný program. ()

Reklama

PAVLIS 

všetky recenzie používateľa

70% Doporučuju ke sledování každému, koho trochu zajímá současná (ne)architektura našeho veřejného prostoru nebo si prostě chce jen v tomto směru rozšířit obzory. Možná vždy nebudete s názory Adama Gebriana souhlasit, ale lepší nesouhlas než nezájem a o ten tu jde až na prvním místě. Pro čistou čtvrtou hvězdu bych ale potřeboval v pořadu silnější argumentaci a pro pátou jít víc do hloubky. To už chci ale asi po přibližně pětiminutovém formátu příliš a kvalita by potom mohla přebít "kvantitu":-) ()

Ydrosten 

všetky recenzie používateľa

Ne všechno co se v pořadu probírá má moje sypatie, stejně jako vše co Gebrian kritizuje není zase tak špatné jak se prezentuje. Každý má své vlastní představy o tom co by jak mělo vypadat. To nikomu neberu. Gebrian je upřímnej a má rozumné návrhy co by se dalo udělat líp. Za moji osobu ( v některých případech souhlas, v jiných ne ) dávám 4 hvězdy. Sleduju tento pořad už několik týdnů a těším se na každý nový díl ( ono celkově na Streamu je těchhle zajímavých miniseriálků spousta ) ()

xpaja 

všetky recenzie používateľa

Je dobře, že vznikl pořad, který se snaží o architektonickou osvětu pro laický lid. Když se rozhlédneme, tak téměř na každém kroku narazíme na nějaký příklad novostavby plné nevkusu. I tak, ale nelze s Gebrianem vždy souhlasit. Naprosto mě třeba nadzdvihl v díle o lávce přes Orlici v HK. Tvrdit, že je dobře, že lávka obnovuje mostní princip, kterým má být stoupání 6% na vrchol lávky, je skoro drzost. By si to měl zkusit vyjet na kole, pro babičky na ukrajinách je to peklo. Ten jeho mostní pricnip navychází z ničeho jiného, než neschopnosti dávných předků udělat únosný oblouk v kombinaci s vodorovnou mostovkou. Architektura nemá být samoúčelná, ale především funkční. Takže tak, pane Gebrian. Hodnotím Vás --- == 68 % == --- . ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama