Reklama

Reklama

O ovečke, ktorá chcela lietať

(festivalový názov)
  • Česko O ovečce, která chtěla létat (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi ázijskému regiónu v žánri romantickej komédie neohrozene dominovala Južná Kórea. V posledných rokoch štafetu nenápadne prebrali zaľúbené príbehy z Taiwanu, pričom je v nich možné vypozorovať jeden výrazný motív. Samotné vzplanutie lásky a prvý bozk čerstvej dvojice hrajú až druhé husle. Dôraz sa kladie na jednotlivé situácie, čaro plynúce z inakosti hlavných hrdinov, ktorí sú „divní" aj na miestne pomery. Z ich netypického postoja k životu a najmä k práci postupne vyplynú mnohé čarovné situácie. Bonusom potom bývajú príbehy vedľajších postáv – nielen ako zdroj úsmevných situácií, ale aj ako dokreslenie príbehu hlavných hrdinov. To platí aj pre ústrednú dvojicu z filmu O ovečke, ktorá chcela lietať – on, nevediac zabudnúť na svoju bývalú lásku, sa presťahuje do blízkosti školy, kde jeho bývalá študuje, aby nakoniec našiel niekoho iného – ju, ktorá kreslí ovečky a počíta lietadlá. Mená zvierat z anglického názvu filmu sú kresbičky vlka a ovečky, ktoré si vymieňajú. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (7)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Mohlo by to byť skutočne skvelé, len škoda, že všetky tie symboly (v podobe čísel a všeličoho iného) boli pre mňa ako človeka neznalého taiwanských a čínskych "reálií" veľkou neznámou. A tak si myslím, že práve vďaka tomuto celému ma ten film proste až tak nezaujal. A to mám filmy s rôznou symbolikou a rébusmi celkom rád. No celý film opradený číslom "1314" = navždy, a ja len pozerám, že čo nám tým celým chceli povedať. Ale nevadí, nedá sa vždy všetko chápať, a pokiaľ ide o Aziatov, tak to platí 2-násobne... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prijemna romantika s neuveritelne roztomilym ustrednym parom. Skoda len, ze dejovo je to trochu prazdne. Pritom hned na zaciatku nam predstavia aj mnozstvo zaujimavych vedlajsich postav, ale dalej sa im uz vôbec nevenuju. Keby kazda z nich mala nejaku zabavnu podzapletku, tak to mohla byt perfektna romantika. Takto film obsahuje dost hluchych miest. Ale finale je fakt nadherne, takze aspon za jedno pozretie to rozhodne stoji. 7/10. ()

FritoleXx 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch typicky asijsky příjemných filmů, který byste pravděpodobně nazvali "wholesome" a jehož sledování je čistá radost od začátku do konce. Samozřejmě jsem si hned vzpomněl na můj nejoblíbenější tchaj-wanský film Café. Waiting. Love a jen jsem spokojeně hltal ten nával nečekané nostalgie, neb zdejší ovečka s vlkem mi zas připomněli, že existují i tyhle optimisticky naladěné filmy, z nichž dýchá nefalšované nadšení z filmařiny s každým záběrem, což krásně podtrhuje i velmi hravá kamera a skvělá atmosféra města. Tu a tam se objeví nečekaně vhodné slow-motion momenty, jindy zas stop-motion a do třetice se vše proloží kreslenou animací. Vrchol pak přijde ve scéně s usměvavým deštníkem a jejím hudebním doprovodem. :) Krásný film, kterému k dokonalosti chybí snad už jen údernější humor nebo naopak romantičtější pojetí, protože mám trochu pocit, že pořádně nespadá ani do jednoho žánru. ()

Vardara 

všetky recenzie používateľa

No, hodně slabé tři hvězdičky. Nějak mi to přišlo jako o ničem. Dva mladí lidé spolu řeší své ex a přitom se „asi“ do sebe zamilují, ačkoliv je chemie mezi nimi na absolutní nule. V některých částech jsem si vzpomněla i na Amélii z Montmartru (vracení ztracených věcí). Každopádně tam na můj vkus bylo až příliš mnoho rušivých vedlejších postav a příběhů. Takže za mě nic moc – jsem ráda, že to bylo krátké. (a hlavně ta davová scéna s vlaštovkami – to mě tedy nějak nevzalo...) ()

Reklama

Reklama