Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (158)

mortak 

všetky recenzie používateľa

Já vím, je to nízkorozpočtové, (sou)boje by potřebovaly choregrafa, protože jsou často dost směšné, herecké (ne)výkony netřeba komentovat, jenže... Salgariho knihy mám v knihovně od dětství, když vycházely v edici KOD a nevyhodil bych je ani za příslib divoké noci třeba s Agátou H. Znáte to, přijde chřipka, musíte se zavrtat do postele, a Černý korzár nebo Sandokan jsou vždy dobrými společníky. A film dokázal přenést něco krásného z téch knížek na plátno. Nevím proč, ale korzárské přepadení lodi točené bez vody ve studiu na maketách je tady daleko napínavější než kdyby to bylo dělané počítačově, jak je tomu dnes zvykem. ()

kersten 

všetky recenzie používateľa

Film môjho detstva. Zaľúbená do Kabira Bediho. Na tú dobu veľmi dobre natočený. Nerozumiem prečo je na čsfd tak podceňovaný a nemá vyššie hodnotenie. Aj keď s veľkým odstupom času som si ho opätovne pozrela, stále nestráca na čare a na mojom hodnotení a naďalej ho považujem za kvalitný film s najkrajším príbehom lásky aký som videla. ()

Reklama

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Nedá sa nič robiť! V kine som na toto dostal lístok len na státie a to som bol šťastný, že som sa tam vôbec dostal. Po skoro tridsiatich rokoch už to nie je celkom to pravé orechové, ale spoľahlivo sa mi objavili spomienky na mladosť, ktoré určili aj moje hodnotenie. Kabir a Carole ani nemuseli hrať, aj tak by očarili.. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Čierny korzár nie je vôbec zlé dielko. Príjemne zaujalo i pobavilo. Samozrejme hlavnú zásluhu má na to charizmatický (Sandokán) Kabir Bedi, ale aj v podstate dobre naaranžovaný príbeh s niekoľkými zvratmi. Aj keď všetci dobre vieme, kam príbeh smeruje. Škoda niektorých naivnejších prvkov, prvkov fantasy a u niektorých postáv divne vyzerajúce brady a parochne. Hodnotenie: 65% ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Po dnešní repríze, téměř po dvaceti letech, nostalgicky zamačkávám slzu, vzpomínám na filmy, které už se dnes netočí a přidávám zaslouženou čtvrtou hvězdu. Kabir Bedi by svým charismatem přemohl i celou nepřátelskou flotilu a scéna s vykonáním rozsudku na moři, vhání slzy do očí. Krása a dobrodružná klasika, s unikátním českým dabingem. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Opička, se kterou se Yara (Sonja Jeannine) z počátku filmu mazlí, je tamarín pinčí (Saguinus oedipus). Jde o malou opičku čeledi kosmanovitých, která obývá velice omezené území tropických deštných pralesů v Kolumbii. U nás ji můžeme spatřit třeba v ZOO na Svatém Kopečku u Olomouce a dalších. (Prochy38)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)

Reklama

Reklama