Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(viac)

Recenzie (125)

beso74 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zaujímavý mix transformerov a studenej vojny, ktorá bola v čase vzniku filmu jedným z najzávažnejších problémov vtedajšej doby (globálne otepľovanie a otepľovanie homo rodu nebolo ani zďaleka tak dôležité ako dnes). Stuart Gordon vytvoril za nie príliš veľký peniaz postkatastrofický svet, v ktorom si nájde svoje miesto akcia, irónia i politická propaganda. Aj keď je dej z neďalekej budúcnosti, je plný odkazov na minulosť, mená ako Alexander, Achilles, Aténa, Herkules či Sargon (nie Sagan) nie sú pre milovníkov histórie neznámymi pojmami (v prípade že medzi nich nepatríte, skúste wikipédiu). Bohatieri z dvoch svetov, čisto náhodou Amerika vs. Rusko, bojujú o nie menej zaujímavý zdroj nerastných pokladov - Aljašku. Aj keď nemilosrdný čas uštedril filmu poriadnu ranu, stále má svoje čaro a napätie. Asi takto by vyzeral Pacific Rim, ak by vznikol pred 25 rokmi ako filmové béčko... ()

Andronikos 

všetky recenzie používateľa

Keď som to pozeral ako menší, pripadalo mi to ako dlhá nudná vata pred konečne zábavným akčným súbojom. Dnes by som to otočil: vidíme ako tak zaujímavý námet ukončený upoteným a miestami vyslovene trápnym stretom dvoch chlapíkov v obrovských plechových škatuliach. Vyslovene trápna je minimálne oná exkurzia do vesmíru, ktorá nemá v rámci danej súbojovej taktiky žiaden zmysel a v rámci filmu nanajvýš ten, že vedie k streleckému poškodeniu "kladného robota". Celá idea filmu (namiesto vojen sa vedú súboje prostredníctvom veľkých, vybranými jedincami ovládaných robotov, a to všetko pod dohľadom rozhodcov v patrične páskovaných oblekoch a za prítomnosti nadšených divákov) je bohužiaľ kolosálny, ťažko akceptovateľný nezmysel. - Pokiaľ ide o tú "vatu": videl by som tu zaujímavé body: záchvevy biologickej etiky (ľudia zo skúmavky - sú polnohodnotní?), psychológie (a ono to dievča proste chce a chce dokázať, že vie zvíťaziť; hlavný hrdina je hlboko zasiahnutý tragédiou a zmarenými ľudskými životmi, takže kašle na zmluvu, fanúšikov a nespokojencov a kariéru ukončí; umanutý protivník, ktorý zabíja aj tých, ktorí sa vzdali, a napadne sudcov, len aby si konečne bojom so slávnym Achillom mohol dokázať, že on je ten naj) a akéhosi humanistického posolstva (záver filmu: "Můžeme žít" - čo je dosť kŕčovité a nevierohodné). Tieto svetlé momenty sú síce sympatické, ale zrejme nestačia. Na plnohodnotný film to jednoducho napriek snahe vydať zo seba nejaký dej a pointu nemá, ako béčko to v niektorých bodoch zlyháva. Triky sú slabé, mnohé momenty až príliš naivné - a hlavná ženská postava málo pekná... :-) ()

Reklama

parabellum 

všetky recenzie používateľa

Srdeční dětská podívaná. Jooooooooo když byly transformeři ještě kreslený, tak pro mě byl Robot Jox vysloveně zbožňovaný film. Pravidelně každý půl rok jsem si ho pouštěl a koukal jsem, jak proti sobě jdou dva monstrózní mechové řízený lidma. Vůbec mě nevadilo, že už na tu dobu bylo dosti slabé technické zpracování, pomalost daných soubojů a i herci se zrovna nepřetrhli ve hraní. Prostě parádní béčko se vším všudy. ()

eagle-eye odpad!

všetky recenzie používateľa

Nevěřím tomu, že tuto podivnost natočil někdo v roce 1990. Proti sobě bojují modely z lega, herci jsou neskutečně špatní, jak vystřiženi z filmu Eda Wooda. Trikově o mnoho starší Souboj Titánu byl o x levelů výše, nemluvě o tom, že film vznikl už po takových peckách jako Alien(s) nebo Terminátor. Jednoznačně se jedná o nejhorší sci-fi, co jsem kdy viděl. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,NIET PO BOJI POKIAĽ NIE JE VÍŤAZ." ,,HOVORÍŠ AKO TÍ ĽUDIA ZO SKÚMAVIEK." __ ,,Robot Jox" hodnotím objektívne, pretože v mojom prípade sa nejedná o nostalgiu ani detský kult a dokonca som ani nikdy neholdoval ,,Transformers" , takže s čistým svedomím môžem vyhlásiť: Ide o veľmi slabý počin, ktorému jeho súčasný 62% kredit nadhodnocujú iba dosiaľ nedozretí a nenávratne stratenými časmi sústavne opíjajúci sa užívatelia. Vo svojom jadre otrepaná zápletka o ,,zrade, láske a pomste" (a uzmierení sa) je v rade aspektov prakticky nefunkčná, čomu odpovedá všeobecne slabšie hodnotená prostredná tretina. Technická stránka je úsmevná z dvoch hľadísk. Predovšetkým rok 2091 (kedy sa podľa môjho postrehu dej odohráva) je iba upgradom konca 80. rokov s pevnými telefónnymi linkami a analógovým vysielaným ako dokladá jedna z TV obrazoviek, vrátane vtedajšej politickej situácie súperenia dvoch superveľmoci, čo sa úplne zbytočne prenesie aj do vesmíru. Potom sú tu ešte animatronické efekty, ktoré pôsobia o dekádu staršie (hoci v ,,Robocopovi" boli na rovnakej úrovni), zároveň mi však neprekážajú a takúto ručnú prácu si vždy veľmi rád pozriem, čo bolo aj dôvodom, prečo som filmu venoval hodinu a pol svojho života. Dôvodom prečo si dnes pozrieť ,,Robot Jox" preto vidím iba v čisto špecifických dôvodoch, inak sa jedná o premárnený čas. A pre tých, čo si pýtajú neviem aký (ne)CGI remake: Držiac sa svojho rámca, pochybujem, že by mal vo výsledku vyššie kvality ako ,,Pacific Rim 2". Naozaj to chcete? (1268. hodnotenie, 112. komentár k filmu) ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama