Reklama

Reklama

Film inšpirovaný pravdivým príbehom. Al Pacino hviezdi ako starnúci rocker Danny Collins, ktorý sa nedokáže vzdať svojho spôsobu života. Ale keď jeho manažér (Christopher Plummer) nájde 40 rokov starý list, ktorý Dannymu napisal sám John Lennon, rozhodne sa Danny zmeniť svoj život, nájsť si pravú lásku, cestu k rodine a začať druhé dejstvo svojho života... (Continental film)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (170)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino a jeho labutia herecká pieseň. Pôvodne som nechcel písať viac, ale tento film si to zaslúži. Inšpirovaný skutočným príbehom rockovo-folkového speváka Steva Tilstona - Danny Collins je krásny film, ktorý ponúka veľkú emocionálnu hĺbku! Al Pacino žiari v hlavnej úlohe, predvádza nesmierne silný a takisto primerane jemný výkon a opäť dokazuje, že patrí medzi najväčších velikánov strieborného plátna, čo sme tu kedy mali. Napriek námetu, film nie je o hudbe. Je o starnúcom skrachovanom hudobníkovi, ktorý sa na sklonku kariéry pokúša očariť a nájsť si cestu do života svojho syna - muža, ktorého nikdy nestretol a jeho vlastnú rodinu. Zároveň sa Danny pokúša nájsť dôvod ako a prečo žiť. V momente, keď dostáva list od známej rockovej hviezdy štyridsať rokov po jeho napísaní sa jeho život a pohľad naň zmení. List obsahuje radu, že ak by ho nasledoval, mohol by zmeniť Dannyho život k lepšiemu. V podstate bol odkaz o tom, že nemusíte nechať materiálne veci narušiť vašu kreativitu. Problémom pre Dannyho je, že po štyridsiatich rokoch kariéry sa teraz nachádza v tej kreatívnej a duchovnej rutine, pred ktorou ho list varoval. Už tridsať rokov je v tvorcovskej kríze, bez nových nápadov a už roky hráva a spieva ten istý playlist, ktorý sa pre neho stáva toxický. K šťastiu a inšpirácii mu už nepomáha nič - ani drahý dom, autá, mladá snúbenica, či alkohol a drogy. Cíti len prázdnotu, ktorá je pre neho neznesiteľná. Po prečítaní listu sa Danny rozhodne odísť do dôchodku. Robí tak preto, aby sa pokúsil oživiť svoju kreativitu a dokázal si, že dokáže ešte produkovať. Zvyšok filmu odhaľuje viac o Dannyho charaktere, čo dokazuje, že pod všetkým trápením a drogami existuje slušná osoba. Ak chcete zistiť, či Danny nájde šťastie a naplnenie, pozrite si film. Neoľutujete. 85%. ()

dzira 

všetky recenzie používateľa

Film skvěle balancuje na hranici kýče. Pomyslnou čáru nepřešlápne ani jednou a proto zaslouží vysoké hodnocení. Bývá v souvislosti s ním vyzdvihován Al Pacino - souhlasím s tím, že předvedl velmi dobrý výkon, tvrdím ale, že byl velmi dobře napsaný i zrežírovaný. A nakonec nastal i skvělý konec - toho jsem se totiž již od půlky obával. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„ROZHODL JSEM SE, ŽE UDĚLÁM V ŽIVOTĚ PÁR ZMĚN. NĚKTERÉ Z NICH TĚ MOŽNÁ ŠOKUJÍ…“ /// Udělat změny a bejt zase opravdovej. Nápad, kterej nenapadá jen vyhaslý rockový hvězdy, ale může se to stát i Tobě. Mít frňák čistej, bez kokainu, v posteli ženskou přiměřenýho věku a hlavu bez sebevražednejch myšlenek. (Nebo chceš právě tohle? Tak to je jiná pohádka…) Al Pacino a jeho cesta k normálnosti. Fajn je i zbytek obsazení, navíc ta malá holčička… Úsměvný drama o snaze získat na starý kolena přízeň syna, často a hezky střídá nálady a není ani tak o rockový hvězdě, ale o životě. Nechybí Lennonova muzika a jako bonus zapěje i Al Pacino. Film, kterej oceníte s věkem. Já se už dostal na 4*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle (skoro) skutečnejch událostí. 2.) Nejradši mám tuhle: „Slepě kráčím po cestě a marně hledám cíl…“. Thx za titule „DoubleJo“ a „Jitoz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Strasti a slasti postaršieho rockera zvláda Al Pacino predvádzať ľavou zadnou a dobre mu sekunduje jeho filmová (potenciálna) partnerka Annette Bening, ktorá je priam okúzľujúca. Obsadenie teda výborné, ale ten poriadne neukončený životopisný príbeh a vlastne aj poriadne nezačatý, ma trochu sklamal. Lepší scenárista by z toho vyťažil viac. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Taká dobrá oddychovka, ktorá v podstate ničím výrazne nevyniká, ale zas ani nezaostáva. Al Pacino v roli nestarnúcej hviezdy Dannyho Collinsa ma naozaj bavil a bol naozaj tým najsilnejším článkom celého tohto filmu. K pointe, ktorú skrýval Lennonov list, to bola dosť dlhá cesta, miestami až zbytočne zamotaná v zbytočných odbočkách. Ale inak fajn, určite som sa nenudil. Na záver treba pochváliť príjemný soundtrack, ktorý znel počas tohto príbehu. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (10)

  • Nahratie scény z koncertu trvalo 15 minút, skupina Chicago si vtedy dala na svojom reálnom koncerte prestávku. (Arsenal83)
  • Film měl být původně natočen pod společností Warner Bros. s tím, že by hlavní roli ztvárnil Steve Carell. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama