Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstrel

  • Česko Gunman: Muž na odstřel (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Sean Penn hrá vyčerpaného bývalého žoldniera a zabijaka Jima Terriera, ktorý by svoju minulosť rád nechal za sebou. Jediné, po čom túži, je konečne sa usadiť so svojou dávnou láskou. Ale tajné služby sa svojich bývalých ovečiek tak ľahko nevzdávajú. Jim bude musieť očistiť svoje meno a postaviť sa organizácii, pre ktorú pracoval. Býval jej vykonávateľom, robil strašné veci a bol presvedčený, že pomáha svetu. Mýlil sa a jeho bývalí zamestnávatelia sa ho teraz snažia zabiť. V pätách mu je démonický Javier Bardem, ktorý už dvakrát presvedčil, že hrať zlosynov bez štipky svedomia naozaj vie (vo filme Táto krajina nie je pre starých bez emócií vraždil na počkanie, vo Skyfall podkúril samotnému Jamesovi Bondovi). Rozbieha sa dramatická hra na mačku a na myš, ktorá vedie Seana Penna cez pol sveta. Vie, že neutečie nikam. Jediný spôsob, ako sa zachrániť, je zabiť tých, ktorí ho chcú zabiť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 4

Recenzie (334)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po vzore niekoľkých ďalších hereckých veteránov sa úlohu akčného hrdinu rozhodol skúsiť aj môj najobľúbenejší západný charakterný herec, Sean Penn a to pod režisérskou taktovkou Pierra Morela, tvorcu dvoch perfektných akčných filmov, 96 hodín a Okrsok 13, ktoré už beriem za klasiky hodné mnohých pozretí a našťastie to nedopadlo vôbec zle. Síce sa v tomto prípade už nejedná o dynamický priamočiary akčný film s množstvom akcie, tempo je väčšinu času skôr pomalšie, ale nemám s tým problém. Dej je o dosť rozsiahlejší s množstvom doplnkových prvkov, ktoré tiež majú svoj priestor, ale až na tú chorobu, ktorá ma skôr rušila a prišlo mi, že je tu len na to, aby mohol Penn predviesť zo svojho herectva o trochu viac, než je v štandardnej žánrovke bežné sa mi tu vlastne páčilo úplne všetko, teda nielen hlavná línia so zisťovaním dôvodov, prečo sa stal nepohodlným a s tým súvisiace strety so zabijakmi, ale napríklad aj romantická línia mi tu bez problémov sadla, podobne aj vzťah s bývalým priateľom, teraz konkurentom v láske, ale aj všetko ostatné. Jedine ma trochu mrzí, že sa exotické prostredie Konga nevyužilo ešte o trochu viac, predsa len v západnom meste sa odohráva takmer každý akčný film, ale to je skôr len detail. Čo sa týka akcie, skôr sa ňou šetrí, čo vzhľadom na zaujímavý príbeh nie je problém, ale kvôli jej kvalitám ma to predsa len trochu mrzí, keďže je výborná. Súboje sú dynamické a surové, pričom nesklame ani ich choreografia, nesklamú ani prestrelky a veľmi ma potešilo aj viacero efektných likvidácií. Konečne zase americký akčný film, v ktorom akčný hrdina nemá problém použiť nôž alebo občas niečo zlomiť, toto mi skutočne chýbalo. Najviac ma bavilo prepadnutie skupinou žoldnierov vo vile alebo finálny súboj, no všetka akcia sa mi páčila. Jednoducho už dlho som si v americkej áčkovej produkcii akciu takto nevychutnával. Kladom je určite aj obsadenie, Sean Penn ma nesklamal herecky, ale ani fyzicky, akčného hrdinu zvládol bez najmenšieho problému, k tomu Javier Bardem, ktorý kľudne mohol mať aj viac priestoru, veľmi sympatická Jasmine Trinca a dostatok slušných vedľajších postáv, len ten hlavný záporák mohol byť charizmatickejší. Takže Gunman sa síce pre mňa nestane až takou klasikou, ako 96 hodín alebo Okrsok 13, ktoré v rámci akčného žánru fungujú o niečo lepšie, ale aj tak som dosť spokojný, kladov je tu plno a minimálne kvôli akčným scénam si to určite ešte niekedy pozriem. 77% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica za plný počet a herecké esá Penn s Bardemom predvádzajú skvelý koncert, zápletka zaujímavá, čas rýchlo ubieha. Druhá polovica to strhla do totálnej akcie na úkor príbehu, takže celkovo nakoniec priemer. Ale napriek tomu nepovažujem tento film len na jedno pozretie, dávam mu ešte šancu. ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Áčkově natočené béčko. Sean Penn má na svůj věk neuvěřitelnou fyzičku a akční scény patří k žánrové špičce, ale je jich málo a člověk si je ani pořádně nevychutná, když se hrdina vinou poškozeného mozku začne klátit předčasně. Když jsme u toho klácení, romantická linie s milostným trojúhelníkem je jako opsaná z učebnice - připomíná francouzské filmy ze 70-tých let. Herecká esa (proč se Bardem pořád tak pitvoří?) jsou téměř nevyužitá (Idris Elba měl v podstatě cameo) a Penn i přes zajímavě poškozenou postavu příliš nestrhne. Strašně průměrný příběh s tak realisticky nesympatickými postavami snad ani nešel zachránit. Prachsprostě vykonstruované finále pak zaujme jen tou lokací... Je to takový neurazí, nenadchne film, který člověk nevypne když ho vidí, ale do kina je to škoda peněz. Morrel i Penn mají navíc. ()

Tom Riddle 

všetky recenzie používateľa

Zbytečná akčňárna plná postav, které buď nemají osobnost žádnou (čili vám je jedno, jak dopadnou), nebo mají osobnost naprosto otravnou (čili chcete, aby dopadly špatně). Mrhání hereckým talentem je tu prakticky zločinné (obzvlášť v případě Idrise Elby) a zdejší obsah psal nejspíš nějaký feťák (konkrétně ta část o úloze Javiera Bardema je skutečně úsměvná). Korunu tomu nasazuje fakt, že drtivá většina akčních scén nemá hlavu ani patu (dokladem toho budíž SPOILER scéna, kdy jeden z trénovaných zabijáků pozoruje několik vteřin zezadu Seana Penna v neprůstřelné vestě, jenom aby ho místo do hlavy střelil z nějakých deseti metrů několikrát přímo doprostřed zad. KONEC SPOILERU. Akční filmy nemusejí nezbytně mít skvělou zápletku či perfektně vyprofilované charaktery, pokud funguje akce. Gunman ovšem (až neomylně) selhává ve všem, a tak zbývá jenom obdivovat formu stárnoucího Seana Penna a pousmát se nad tragickým cgi efektem v samém závěru filmu. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Ak som ešte nezabudol čítať, väčšina tunajších komentátorov hejtuje buď film, alebo naopak tých, ktorí ho hejtujú. Tak ja skúsim napísať niečo iné. Nie som síce žiadny Gunman, ale trúfnem si prehlásiť, že vo viacerých dlhších akčných scénach tu haprovala logika. Tiež mi bola trochu záhadou povaha postavy Javiera Bardema - jeho sebavedomie vo veciach, ktoré, ako sa ukázalo, nemal vôbec pod kontrolou. Inak zábava ešte lepšia ako November Man. Čiže Sean Penn je taký December Superhuman. A to uprostred leta rozhodne poteší. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (8)

  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)
  • Sean Penn (Jim Terrier) sa v rámci prípravy na film zúčastnil vojenského tréningového kempu v Arizone, kde si osvojil množstvo bojových techník. Vďaka tomu dokázal veľké množstvo akčných scén natočiť sám. (ywo666)

Súvisiace novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (viac)

Reklama

Reklama