Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia rovnomenného románu Hugha Walpolea. Dramatický zápas matky za šťastie a budúcnosť svojho syna v atmosfére fašizujúcej sa Európy 30-rokov. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (3)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Plukovník Fawcus je predobraz násilného a oddaného stúpenca Hitlera a jeho postavenie rastie vplyvom rozširujúceho sa fašizmu takmer v celej Európe. Svojou násilnou povahou vyhnal z domu syna, ktorý s mladučkou Rose splodil syna Johna. Ťarchu ďalšieho spoločného života neuniesol a spáchal samovraždu. Starý otec plukovník spravil všetko preto, aby svojho vnuka dostal do výchovy. Ale tu sa znova dopúšťa starých chýb a od násilníka všetci utekajú. Film je priamou metaforou, ktorá poukazuje na vzmáhajúci sa fašizmus, čo má priamy vplyv na sebectvo a násilie. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Filmu chýba celý úvod do postáv a ich situácie, takže ma zachránil len komentár pisateľa Volodimir2, aby som vôbec vedel, o čo ide. Potom mi to už dávalo zmysel, ale veľký zážitok sa nekonal aj pri výborných výkonoch hercov, najmä Dušana Blaškoviča, ktorý svoju postavu domáceho despotu zvládol vynikajúco. Tiež Richard Stake ako chlapec už dokázal, že z neho bude skutočný herec. –––– Sľubujem ti, John Fawcus, že sa nestaneš zrnkom piesku. A tomuto chcem obetovať všetko. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Nijak zvlášť dobře zpracovaný příběh a snad s výjimkou Blaškoviče ani nikterak oslnivé herecké výkony. Jen další nízkonákladovka na zaplnění vysílacího času. ()

Reklama

Reklama