Reklama

Reklama

Kto nájde priateľa, nájde poklad

  • Česko Kdo najde přítele, najde poklad (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Osud zaveje dvojicu dobrodruhov Alana (Terence Hill) a Charlieho O´Briena (Bud Spencer) do Tichomoria, na údajne ľudoprázdny ostrov, kde má byť ukrytý obrovský poklad. Na ich veľké prekvapenie však ostrov vôbec nie je opustený, o čom ich dostatočne presvedčí streľba, pri ktorej ide obom o život. Okrem domorodcov (a krásnych domorodiek) objavia na ostrove aj zabudnutého japonského vojaka Kamasuku (John Fujioka), ktorý netuší, že 2. svetová vojna sa už dávno skončila. Spoločnými silami sa vyberú hľadať záhadný poklad. Čelia útoku pirátov, ktorí po poklade tiež túžia. Kto sa k nemu dostane skôr? Budú Alanovi a Charliemu stačiť iba ich päste, aby premohli na všetko odhodlanú zločineckú bandu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Další z dobrých filmů dvojice Spencer a Hill, proč "jenom" dobrý?? no tentokrát mám už pár připomínek, i když scéna na lodi byla výborná, a neměla chybu, i scény na ostrově byly fajn. Tak bohužel mě tam děsně vadily ti domorodci, hlavně ten válečnej číňan. Ani hudba mě moc nenadchla a při tom májí tyhle filmy výbornou hudbu. Nicméně ústřední dvojice je stále neustále vtipná a když přijde na "fackovačky" tak se neubráníte smíchu. Dávám 4* ale nutno podotknout že slabší 4*. Škoda že film nezůstal v duchu scén na lodi. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Typický film dvojice S+H - primitívna dejová linka a pár bitiek, ktoré mi prišli zábavné naposledy keď som mal 12 rokov, teraz je to už len trápne, zvlášť keď ich režisér "vylepšil" zrýchlením. Padouši sú tradične na úrovni IQ 50 (vrátane syna kráľovnej domorodcov), takže počas tých 100 minút sa nájdu maximálne 2 scény, kedy som sa pousmial (cola + možno ešte niečo). ()

Reklama

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Právě, že je tohle jeden z nejslabších ne-li vůbec nejslabší a nejhorší film bitkařské dvojice. Ale film je natolik špatný a absurdní, že se člověk tomu pořád alespoň trochu usmívá a v některých chvílích se smíchy řeže, ne při bitkách, ale při skvělých hláškách. Mnohé absurdity už jsou zmíněny v komentářích kolegů, já bych ještě přidal, že film byl evidentně natáčen někde v parku, protože pod stromy opuštěného ostrova lze zahlídnout asfaltové cestičky. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Ziakatum! Smoliarsky špelulant Allan dlží gangsterom fúru prachov. Jediná možnosť ako ich získať je nájsť poklad o ktorom mu stále vypráva jeho bláznivý strýko s meningitídou a za týmto účelom sa ukryje na loď dobrodruha Charlieho. Nie len že sa vezie načierno, ale ešte Charliemu zožerie aj fazuľu a to už je hrdelný zločin za ktorý mu Charlie hodlá rozpučiť tú jeho sprostú hlavu holými rukami. Napokon tak skončia obaja na onom ostrove kde musia na rozheganom kartónovom tanku vziať útokom pevnosť obývanú šialeným japoncom a zachrániť domorodých degešov ( Anulu je naozaj úchvatný kus brčkavého vola ) pred bandou homopirátov nie nepodobných skupine Village People. Terrence s Budom robia presne to čo sa od nich očakáva, neustále sa naťahujú, občas sa chcú pozabíjať, ale nakoniec pobijú zlých ujov na veľkú hromadu a zachránia tak všetkých ľudí dobrej vôle. Hlášky, bitky, samý kreténi, pre mňa osobne skvelá pohodovka. Ziakatum aj vám. ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Na komédiách Terenca Hilla a Buda Spencera som vyrastal a tak je pre mňa tento film milou nostalgickou spomienkou. Vôbec mi nevadili stokrát ohrané klišé alebo piráti v sado-maso oblekoch. Skrátka filmy dua Hill-Spencer tu vždy boli od toho aby nás bavili svojimi bitkami a hláškami a tento účel film bezpochyby plní. Najviac ma tu pobavil starý japonský vojak Kamasuka, ktorý si myslel, že ešte stále prebieha druhá svetová vojna alebo záverečná bitka plná klasických Spencerových kladivákov a Hillových chvatov. Ešte k tomu tá scéna so starým japonským tankom. Tá sa fakt podarila na jedničku. Jednoznačne sa tento film radí medzi to najlepšie čo natočili. Skrátka tento film mi vždy spraví dobrú náladu. A ešte k tomu tá chytlavá ústredná melódia. Ostatne, tu ju máte: http://www.youtube.com/watch?v=8LfE3xHO3M8 ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Ve chvíli po odletu Charliho (Bud Spencer) a Alana (Terence Hill), kdy piráti a gangsteři obsadí ostrov, je v rukou vůdce bandy poslední nabitá zbraň a po 4 zastrašovacích výstřelech sám potvrdí, že mu zbývají 2 náboje. Při náhlém návratu Charliho a Alana na ně ale vystřelí nejméně čtyřikrát. (Furi)
  • Na konci filmu děkuje štáb obyvatelům ostrova a slibují, že nikdy neprozradí název tohoto tajného ráje. Ve skutečnosti se film natáčel na ostrově Key Biscayne, nedaleko Floridy. (NiaWolf)

Reklama

Reklama