Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známy gynekológ sa rozhodne vyšetriť zlovestný náboženský obchod s mimomanželskými deťmi, ktorý prebiehal v 70-tych rokoch v Španielsku. Španielsko v 70-tych rokoch minulého storočia, dve mladé ženy otehotneli mimo manželstva a sú donútené postarať sa o seba samé. Jedna z nich, Violet, strávi posledné mesiace tehotenstva v náboženskom útulku v Madride, zatiaľ čo druhá žena, Conchita dočasne prespávala v náhradnom domove, ktorý prevádzkovala vysoko postavená dáma. Tesne pred pôrodom skončili obe ženy v rovnakej pôrodnici, kde sa za zvláštnych okolností stratili ich deti. Táto tragédia Violet aj Conchitu výrazne poznačí. Každá si však žije svoj život ďalej až do momentu, keď istá Susan vyhľadá Conchitu. Začne sa pátranie po pravde, čo sa skutočne stalo v ten osudný deň a ženy znova získajú nádej, že sa stratené deti vrátia do ich náručia... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (4)

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Zdá sa, že Philomena nebola jediný prípad keď sa nejaká kláštorná organizácia postarala o tehotné slobodné matky za účelom následnéj adopcie detí za slušnú sumičku. Španielsky tvorcovia sledujú osud dvoch mladých matiek a jedného adoptívneho páru. Použili na to dvojnásobný čas, ale produkcii sa nepodarilo príbehom dodať dostatočný spád. Atmosféra je len priemerná a pripomína skôr telenovelu. Herecké výkony sú celkom dobré, ale žiaľ v priemernej produkcii ničím neoslnia. V porovnaní s Philomenou tak vychádza ako slabší odvar. 65% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Je málo snímkov, ktoré si berú na paškál nezákonne činy “svätých” z cirkvi. Tento námet, sa asi ťažko dočká iného, než televízneho spracovania, ale tak to už bohužiaľ chodí. Snímok drží pokope najmä “ľudský” postoj reholnej sestry, ktorá by si miestami zaslúžila kopačku na hlavu. Všetko ostatné je len “obyčajná” dráma, ktorá miestami pichne pri srdci viac, inokedy vôbec. Dalo sa .. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca prvá časť, ktorá má určite na 5 hviezd, je trochu nepochopiteľne zabitá druhou časťou. Skutočný príbeh je zaujímavý, diváka strhne a je dôkazom, že i situácie známe snáď len z telenoviel sa mohli pokojne i stať. Prvá časť, ako som spomenul, výborná. Ukazuje sa tu situácia na klinike, nechýba silná dramatická zložka a hlavne ženy môžu byť ňou zasiahnuté. Nerozumiem prečo je ale druhá časť orientovaná na jednu osobu, ktorá sa úplne náhodou po 30 rokoch začne zaujímať o prípad. Filmársky nezvládnuté z toho pohľadu, že ostáva veľa nevysvetleného, mnoho osôb nepotrestaných, dej smeruje len k vytúženému happyendu. Za pochvalu ale stojí nádherná hudba. Taktiež sú zaujímaví herci, ktorí musia hrať neskôr svoje postavy s tridsaťročným posunom, tá snaha sa im nedá uprieť. Nie všetky masky boli ale dokonalé. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Verzia thrileru na televízny spôsob, no niektoré pasáže boli celkom zaujímavé. Pri záberoch na tú rehoľnú sestru sa mi otváral nožík v kapse. Nespravodlivé a kruté... Lepší priemer. 65/100 ()

Galéria (134)

Reklama

Reklama