Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psanec a vězeň Graziano Cassitti (Terence Hill) unikne z žaláře a uchýlí se do vrchoviny na Sardinii. Stále uniká policii a pokračuje v nájezdech na blízké město. Později se stává stává lidovým hrdinou v boji proti správním orgánům. Zamiluje se do Ananie (Helena Ronee) a oba se jako milenci setkávají pod ochranou tmy. Místní občan Spina se pokouší zprostředkovat jednání mezi psancem a policií, zatímco domýšlivý zločinec poskytuje rozhovory tisku jevícímu pochopení. (Karlos80)

(viac)

Recenzie (4)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sakra doprdele zas a znovu narazam na cim vacsiu komentatorsku biedu. Moc toho na vyber nie je : bud konspiracny teoretik Karel Chrocht alebo LiVentura s jeho 1 az 2 - vetovymi komentarimi /"prilis prizemne, jednoduche"/. Alebo ta trapna a uboha napodobenian Verbala menom Kadak, no a este funda Dyvyne samotny Radko Katrlik. Takze des bes. Najlepsie filmy mal Terence Hill suverenne spolu s Budom Spencerom ako Dva Vytecnici, Suda a Licha. Tu je Hill sam, bez Spencera a este aj reziser Carlo Lizzani dieru do sveta s filmami zrovna neurobil. Rezisersky je to strasne priemerne, kopa vatovo planych dialogov, A Terence Hill sa mne do brutalnych akcnych scen plnych strielania a vybuchov proste nehodi. Ne, definitivny priemer a som rad, ze som sa s Karlom Chrochtom zase rozisiel v hodnoteni : 51 % ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Roky 1968-69 boli v kariére Terencea Hilla kľúčové. Buď sa vydá cestou angažovanejších filmov a pripojí sa k Francovi Nerovi, alebo sa pustí do nenáročných spaghetti westernov po boku Buda Spencera. Výsledok už poznáme, bolo by však zaujímavé vedieť, ako by sa jeho kariéra ďalej vyvíjala... Barbagia má zaujímavý námet, ale spracovanie je akési nesúrodé, občas podporené komentárom, čo mi pripadalo ako scenáristická nemohúcnosť. Terence Hill však podal veľmi slušný výkon. Štvrtá recenzia. ()

Reklama

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Terence Hill jako jeden ze tří bratrů v sardinské krevní mstě, tak jak ho neznáte nebo do té doby neviděli. Tento zajímavý příběh byl natočen podle skutečného životního dobrodružství Graziana Mesina (zde právě Terence Hill), který byl v době vydání tohoto filmu uvězněn za únos, krádež a vraždu a čekal na proces. Vynikající špinavé a extrémně vzácné polizioteschi (v pořadí už třetí), dobře obsazené (pro fanouška žánru samé známé jméno) od nadaného režiséra Lizzaniho ("Banditi a Milano" nebo "San Babila ore 20 un delitto inutile"), kde o akci a násilí nebylo opravdu nouze (krvavé finále jakoby z oka vypadlo filmu Vinnnetou-Poslední výstřel). Film v mnoha svých částech je doplněn i o vyprávěný komentář,který zní opravdu autenticky, někdy je sice až úmorně zdlouhavý, jakoby to bez něj ale nešlo a zaplňuje mezery ve scénáři. Barbagia pro vysvětlení je horská oblast u ostrova v Sardinii. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama