Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vypráví příběhy devíti dívek z různých částí světa, které čelí dohodnutým manželstvím, dětskému otroctví a dalším srdcervoucím nespravedlnostem. Navzdory všem překážkám tyto statečné dívky poskytují naději a inspiraci. Díky vzdělání jsou schopny prolomit bariéry a přivodit změnu. (fullrose16)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (3)

Mishqo 

všetky recenzie používateľa

Dokumentárny film o emancipácii dievčat po celom svete. O tom ako málo stačí k tomu aby viedli plnohodnotný život, ako málo stačí k tomu aby boli šťastné, ako málo stačí k tomu aby niečo znamenali. Education is the key. Príbeh dievčat ma oslovili, niektoré veľmi. No forma akou je dokument realizovaný mi prišla príliš strojená, prvoplánová, samoúčelná a nie tak prirodzená ako by som si predstavoval. Jedno veľké mínus práve za to. Ale ako ukážka toho ako zlý ten život pre mnohé dievčatá je, a čo sa dá pre ne spraviť, to stačilo. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Čakal som, že pôjde o zaujímavý dokument, no nakoniec sa moje očakávania ešte trošku aj prekonali. Príbehy dievčat boli dostatočne zaujímavé na to, aby som ich sledoval ďalej a myslím si, že aj jednotlivé myšlienky majú niečo do seba. A je pravda, že v mnohých krajinách majú dievčatá tak mizerné práva, že vcelku verím, že by to mohlo pomôcť vyriešiť problémy. Koľko dievčat bolo znásilnených cestou autobusom alebo vlakom skupinkami chlapov, ktorých nikto nikdy nepotrestal? Pretože muži majú nejaké postavenie. Je to iritujúce. A hoci sám som chlap, myslím si, že častokrát si hovorím, ako to raz dopadne, keď v krajinách ako je Afganistan, Čína alebo India ostanú žiť len samí chlapi? Potom budú spokojní s tým, že už len hrdá časť ich kmeňa žije a budú spokojní s tým dovtedy kým neprídu na to, že sami nových synov nesplodia? Rozhodne mi film dal do hlavy pár otázok. ()

Reklama

fullrose16 

všetky recenzie používateľa

Těžko stravitelné příběhy dívek z různých částí světa nám umožňují nahlédnout do životních situací, které si většina z nás nedovede ani představit. Každý příběh je podložen statistikami, které vám vezmou dech. ()

Reklama

Reklama