Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pred tromi rokmi sa odohrala tragická udalosť. Jessica Flagmore Shelley (Zsa Zsa Gabor) zhorela pri požiari, ktorý ktosi založil v jej spálni. Svedkom týchto udalostí bola jej neplnoletá dcéra Susan (Susan Gordon) a mali na jej psychiku tak devastujúce účinky, že skončila v psychiatrickom ústave. Teraz, keď dovŕšila 18 rokov, si sem po ňu prišiel jej otec Edward (Don Ameche), aby si ju zobral k sebe domov. Po príchode Susan zisťuje, že dom je po požiari zreštaurovaný a otec si už dokonca našiel aj novú manželku; na jej nemilé prekvapenie je ňou bývalá vychovávateľka Francine (Martha Hyer). Aby toho nebolo málo, otec sa vďaka luxusnému spôsobu života svojej polovičky potáca v dlhoch. Susan je však relatívne zabezpečená, po mame zdedila celkom slušnú sumu, ktorou bude môcť disponovať hneď ako dovŕši 25 rokov. Ak by sa jej však niečo stalo, s peniazmi by mohol nakladať jej otec. Pre Susan nastáva pravé peklo, ešte stále nie mentálne v poriadku je nútená žiť pod jednou strechou s vrahom svojej matky. Bol to jej otec, nenávidená zlatokopka alebo mamin bratranec Anthony, ktorý bol v dome v tú osudnú noc tiež? Alebo sa to stalo úplne inak? Čím dlhšie je Susan v dome, tým je psychicky labilnejšia; v dome sa totiž dejú veľmi čudné veci... (beso74)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Greystone, rezidencia v Beverly Hills, ktorá je vo filme domovom Shelleyovcov, bola úplne bez nábytku. Aby režisér Bert I. Gordon dom nejako zariadil, získal nábytok od tlačového magnáta Williama Randolpha Hearsta, z jeho apartmánu v New York City. (beso74)
  • Herec Don Ameche aj napriek tomu, že sa mu scenár páčil, spočiatku odmietol účinkovať v tomto filme. Natáčanie prebiehalo v Kalifornii a on sa práve presťahoval na opačný koniec USA. Režisér Bert I. Gordon ho však presvedčil. Ako jeden z dôvodov bol fakt, že obaja sa narodili a vyrastali v mestečku Kenosha vo Wisconsine, (beso74)
  • Herečka Martha Hyer bola zároveň zberateľkou umenia, a tak zapožičala časť svojej zbierky na účely filmovania. Divák tak má možnosť pozrieť si tie najhodnotnešie obrazy. (beso74)
  • Aby vyzeral herec Maxwell Reed (Anthony Flagmore) hrozivejšie, nechal si spraviť na ľavej časti tváre jazvu. (beso74)
  • Postavu menom Jessica Flagmore Shelley (Zsa Zsa Gabor) mala hrať pôvodne Hedy Lamarr, tá však bola krátko pred natáčaním zatknutá pre krádež v jednom nákupnom stredisku v Los Angeles. (beso74)

Reklama

Reklama