Reklama

Reklama

Bez druhej šance

  • Česko Fruitvale (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skutočný príbeh dvadsaťdvaročného muža zo západného pobrežia Kalifornie. Oscar Grant (Michael B. Jordan) sa prebudil na Silvestra v roku 2008 s podivným pocitom. Nebol si istý, čo sa deje, ale rozhodol sa, že od dnešného dňa začne plniť všetky svoje dávne predsavzatia: matke (Octavia Spencerová), ktorá má na Silvestra narodeniny, bude lepším synom, priateľke Sophine (Melonie Diazová), ku ktorej nebol v poslednom čase celkom úprimný, bude lepším partnerom, a čo je najdôležitejšie, svojej štvorročnej dcére Tatiane (Ariana Nealová) bude lepším otcom. Aj keď si Oscar uvedomuje, že táto zmena nebude pre neho vôbec jednoduchá a pohodlná, spočiatku sa mu darí. Jeho odhodlanie však po polnoci ukončí tragédia na stanici metra Fruitvale, kde ho chladnokrvne zastrelí miestny policajt. Oscarova bezdôvodná, nezmyselná a zbytočná smrť šokovala celé Spojené štáty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (37)

Trailer 1

Recenzie (133)

VášaVF 

všetky recenzie používateľa

No mě to nepřišlo tak "poutavé" jak sliboval obsah filmu. Příběh 22letého černocha, který byl propuštěn z vězení, dále prodával drogy, podváděl svoji přítelkyni a nebyl schopnej si udržet práci. Rvačka v metru při shledání s dalším kriminálníkem, se kterým měl Oscar (hrdina filmu) již střet v zaměstnání... Ach jo-ztracená hodina a půl. Opravdu si takový člověk/čin policie/bezpráví zaslouží celý film? Podle mě ne a bylo to na neúplné 2*. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Černošská pohádka se špatným koncem. Profesionálně zrealizované dílko podle skutečných událostí, které se bojí jít víc do hloubky a místo toho si raději vystačí s šablonovitými postavami a jde naproti většinovému divákovi a jednodušším emocím. Zfilmované je to ale hodně přesvědčivě, takže zas až tolik nenamítám. Typický čtyřhvězdičkový film. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade najmä pamiatka na smutnú novoročnú tragédiu, ktorá stála 22-ročného nevinného Oscara Granta život. O tejto udalosti sa u nás v médiach venoval len strohý príspevok v TV novinách, no asi sa nebolo veru čím chváliť. Čo sa však týka filmu, bol to pohľad na posledný Oscarov deň a pôsobilo to tak dosť neutrálne, čím asi chceli poukázať, že Oscar neviedol žiadny výstredný život. No skôr mi to pripomínalo dokument ako film, aj keď bol spracovaný tým epickým spôsobom (aj keď nie až tak zaujímavým). To vyvrcholenie bolo naozaj smutné, ako sa dalo aj čakať... ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Sice se celou dobu nic převratného neděje, ale i tak oněch 80 minut vydržíte. Na konci mátě chuť říct "Zasraný policajti", na druhou stranu všichni víme, s jakými živly se muži zákona dennodenně střetávají. Není pak divu, že jednomu ruplo v bedně a Oscara Granta jednoduše zastřelil. Jinak postava Oscara byla ztvárněna a vyobrazena velmi dobře. Citlivý mladý muž, kterému pojem "rodina" rozhodně není cizí. Osud mu však nedopřál být s rodinou dlouho. 70% ()

Bobik9 

všetky recenzie používateľa

Přemrštěně vysoké hodnocení. 69% je skutečně moc. Je to film bez atmosféry, který nevypráví vůbec o ničem. A přesto, že ten konec je smutný a je mi Oscara líto, tak si nemyslím, že byl jeho příběh natolik inspirativní, aby z něj vznikl takhle úspěšný snímek. Michael B. Jordan je dobrý, ale nijak zajímavý. Melonie Diaz mě bavila trošku více a Chad M. Murray a Keevin Durand neměli velikou roli (bohužel). Zajímavé okamžiky by se daly stlačit do 30ti minut a ničemu by to neuškodilo, ba naopak. Slabší 2*. Nehodnotí se lidský osud, ale film! ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (8)

  • Snímek obdržel dotacina ve výší 100 000 amerických dolarů od filmové školy San Francisko Film Society a dalších 100 000 dolarů od Nadace Kennetha Rainina. První částka padla na produkci, druhá na post-produkci. (Dr Lizal)
  • Aby producenti filmu neprekročili stanovený rozpočet, tak sa herečka Octavia Spencer vzdala svojho honoráru. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (viac)

Reklama

Reklama