Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bažanti sa snažia zachrániť Emilov obchodík s potravinami a bistro pred konkurenciou supermarketov, ktoré ovládli trh a prevalcovali malých obchodníkov. Keď sa priamo oproti usídli veľký supermarket, vyrážajú do neho štyria priatelia na pravidelné nájazdy, aby jeho majiteľovi trochu znepríjemnili život... (STV)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (255)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Mám rád staré francúzske komédie. No tituly, v ktorých sa objavovala štvorica mladíkov, čo si hovorili Les Charlots, sa mi nikdy nijak zvlášť nepáčili. Skôr naopak. Ich humor, ich vzhľad a celkovo ten ich štýl mi je cudzí. Nedokážem sa pri tom baviť. Vôbec sa mi to ich tajtrlíkovanie nezdalo vtipné. Snáď jedinou výnimkou je film "Veľký bazár" (Le grand bazar), ktorý natočil režisér Claude Zidi v roku 1973. Pokus Bažantov o záchranu malého živnostníka pred tým, aby ho zomlela neúprosná kapitalistická mašinéria veľkého obchodného reťazca, bola vcelku zábavná misia. *** ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ovládla ma neprimeraná zvedavosť, za ktorú som bol primerane potrestaný. S chlapcami zo skupiny Les Charlots som už nejaké filmy videl a nádej, že uvidím niečo zábavné vo mne ešte tlela. Stačila slabá polhodina a bolo mi jasné, že tento film snažiaci sa o srandu za každú cenu ma nielenže nezabaví, ale nadobudnem presvedčenie, že ho Claude Zidi ani nemal nakrútiť. Ale to by bolo odo mňa sebecké, veď 82 % spokojnosť nie je na zahodenie. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po veľmi dlhej dobe som si dal repete nejakej komédie s magormi z Les Charlots. Túto som si pamätal, že patrila k tým ich vydarenejším a aj po rokoch to je stále skvelá zábava. Humor je síce založený na totálne primitívnom štýle v ktorom jednotliví členovia Les Charlots neustále do niečoho narážajú, zakopávajú a všetko o čo sa snažia zničia (proste taký Pat a Mat v hranej podobe), ale 90% všetkých tých scén mi pripadalo vtipných a vidno na nich, že si pri ich vymýšľaní niekto dal veľkú námahu. Občas som žasol nad tým akú absurdnosť vymysleli a zároveň som sa pri tom smial na plnú hubu. Potešili ma aj nejaké tie pekné kaskadérske kúsky pri naháňačkách motoriek. V starých komédiách je lepšia akcia ako v nových akčniakoch. Okrem Les Charlots vo filme zaujme ešte dobrák od kosti Michel Galabru ako majiteľ malého obchodu, ktorý sa snaží bojovať s veľkým supermarketom. Film má aj myšlienku o tom, že veľké supermarkety sú zlo. Či sa s ňou stotožníte je na vás. Bez ohľadu na ňu je to skvelá komédia s tradične vydareným CZ dabingom. 8/10. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Legendárna scéna s ďalekohľadom ma vždy dostane. Snímka, na ktorú som narazil len nedávno a mrzí ma, že som ju nevidel v televízií, keď som sledoval snímky ako Fantozzi a podobné podarené francúzske komédie prevažne zo 70.rokov minulého storočia. Obsahuje veľké množstvo bláznivých, ale zároveň výborne premyslených scénok. Hercov som v ničom inom hrať nevidel, no majú veľký talent a možno sú to aj známi herci vo Francúzsku. Snímka je od začiatku až do konca vyplnená hŕbou vtipných scén, mnohé sú nezabudnuteľné, niekedy ale aj prehnané. Rozhodne ak si plánujete niekedy dať repete so všetkými filmami s Ugom Fantozzim, po nich sa pustite na túto legendárnu francúzsku snímku. ()

MJMilan 

všetky recenzie používateľa

Michel Galabru vlastní malý obchůdek na sídlišti, kam lidé chodí víceméně ze zvyku a rádi. Jednoho dne se ovšem stane něco, co mu udělá ze života peklo a tím peklem je konkurenční obchodní dům naproti. Z počátku se obchodníci z okolí snaží bouřit, abšak majitel obchoďáku si je koupí a dá jim zaměstnání. Všem až na Michela Galabru, kterému pomůžou kluci z Los Charlots, kteří dělají pro změnu peklo majitelovi obchodního domu. Los Charlots jsou tu ve své nejlepší formě. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (30)

  • Když klepe loutka na okno, po levé straně jsou vidět vlaječky různých států, těsně předtím než loutka vykopne okno si všimněme, že vlaječky jsou rozmístěny jinak než v předešlém záběru. (Stocki)
  • Jako supermarket posloužila velkoprodejna firmy Euromarché ve městě Athis-Mons, která byla tehdy zcela nová (postavena v roce 1971). Dnes je to supermarket firmy Carrefour. (argenson)
  • Jean převrhne na pracovní desce zelenou a červenou barvu, kterou poté “smete“ i s různými matičkami a šroubky do plastové nádoby. Předtím ale můžeme vidět, že blíže k sobě má Jean barvu zelenou a na desce nejsou vůbec žádné matičky a podobné věci. Po střihu začíná Jean do nádoby smetávat vše co na desce vylil, na desce ale výrazně převládá červená barva, která je i na okraji desky a jsou tam rozházené všelijaké matičky, šroubky a pérka. (Stocki)

Reklama

Reklama