Reklama

Reklama

O Tondovi, který svítil

(študentský film)
všetky plagáty
Animovaný / Krátkometrážny
Česko, 2011, 3 min

Obsahy(1)

Příběh chlapce, který svítil a tím se zcela odlišoval od ostatních dětí, které ho kvůli této vlastnosti šikanovaly. Nakonec se ukáže, že Tonda není jediný, kdo se liší. (Vysoká škola umělěckoprůmyslová)

Recenzie (4)

Radko 

všetky recenzie používateľa

O priateľstve napriek hendikepu, ktorý sa za iných okolností stáva výhodou. Animácia pripomína starú dobrú ručnú prácu. Ako z filmu vidieť, deti už od malého mala dokážu spontánne ubližovať a ponižovať tých, ktorí pôsobia odlišne. Poznámka: Zdá sa, že za takýmto správaním je darwinovská ochrana stáda. Davový priemer sa vylúčením inakostí podvedome bráni pred genetickými odlišnosťami, ktoré by mohli časom zvíťaziť a stať sa dominantnými. Preto zväčša trpeli a trpia nielen telesne odlišní ale aj duševne iní. Či už sú inteligenčne voči priemernému davu, diktujúcemu normy správania sa k iným, nižšie alebo vyššie. ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Sympatické, klidně bych si Tondu, co svítil (ano, čas minulý, přestože ve filmu svítit nepřestal, ten bídný zákeřník!) dokázal představit, jako sérii večerníčků, třebas by v každém díle mohl střídat různé vlastnosti (létání, dýchání pod vodou, neviditelnost, smršťování, výroba koksu, superčmuch atp.),ale přesto je to... Nevýrazné. Na film si možno posvítit zde. ()

IvcaSammet 

všetky recenzie používateľa

Pro dospělé spíše průměrný kousek, věřím ale, že pro děti může mít tento počin hlubší význam. I když pointa nakonec platí pro všechny úplně stejně. Hezky zpracovaný kraťas, vyprávění Jardy Plesla potěšilo. ()

Reklama

Reklama