Reklama

Reklama

Čierny panter

  • Česko Black Panther (viac)
Trailer 1
USA, 2018, 134 min

Po udalostiach, opísaných vo filme Captain America: Občianska vojna, sa bojovník T'Challa po smrti svojho otca, vládcu Wakandy, vracia domov, aby sa stal novým kráľom tejto skrytej, avšak technologicky vyspelej africkej krajiny. Objavuje sa však dávny nepriateľ a tak musí T'Challa zmobilizovať svojich spojencov a ako Čierny Panter využiť všetky schopnosti, aby zabránil vojne, ktorá by ohrozila Wakandu aj celý svet... (Saturn)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (1 119)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Že mě pásová výroba Marvelu a DC už několik let unavuje, není nic nového. "Black Panther" přináší díky Africe nový svěží vítr, ale jak my filmoví fanoušci říkáme, nemusí pršet, jen když kape. Zamrzely akorát ohavné efekty (zvířata, zrychlené scény) a málo prostoru pro Andyho Serkise, který byl naprosto božím záporákem + překvapilo hodně prostoru pro Martina Freemana, který byl... řekněme OK. :-D No a pak je tu ta angličtina, kterou mezi sebou domorodci hovoří, ale je to holt film pro Američany... 4*. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že som s čierneho kocúra trošku sklamaný alebo možno nie sklamaný, ale určite to nesplnilo moje očakávania. Príbeh je fajn, pekne pokračuje a veľmi dobre zapasoval ako záporák Michael B. Jordan, ale úplne ma to až tak nevtiahlo a v niektorých pasážiach nudilo. Tak isto ani akcia za veľa nestojí, čo ma vlastne sklamalo (miestami moc tmavá a nepriehľadná alebo zas nezáživne digitálna) a niečo poriadne sa rozbehne až na konci. Black Panther bol v Civil War oveľa lepší a zaujímavejší ako v samotnej solovke a po akčnej stránke nepredvádza vôbec také super akcie ako v tretom kapitánovi. Tak či tak sa jedná o fajn popkornovku, aj keď od Marvelu jeden s tých slabších filmov. Na druhú stranu Wakanda je spracovaná fakt super a je sa na čo pozerať a po hudobnej stránke aj čo počúvať. P.S.: pochopiteľne neodchádzajte a počkajte si na postavu s Civil War za titulkami. Obľúbený soundtrack: United Nations/ End Titles. 65% - 3* ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Dobré, ale už prosím.... dosť. Black Panther sa veľmi dlho snaží kráčať v šľapajach Winter Soldiera. Je vážnejší, ambicióznejší a má túžbu aj niečo povedať o fungovaní súčasného sveta. Táto snaha však dostáva na frak od tradičných trademarkov štúdia, ktoré nie sú rozosiate počas celej stopáže, ale koncentrované do veľkolepého vyvrcholenia. 7/10 ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Téma oddělených světů a snaha o uznání někoho, do koho nejsou vkládány žádné naděje, funguje. Herci jsou vybraní dobře a obzvlášť potěšil Martin Freeman. Ovšem vyprávění o africké zemi, která je ve vývoji téměř před vyspělými státy a o tom všem na začátku 21. století nikdo neví, se zdálo přitažená za vlasy i mě. I přesto, že je film komiksovou adaptací, tímto mu bylo ubíráno na uvěřitelnosti. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Otec, ktorý syna nepripravil na svoju smrť, zlyhal.“ Boli sme na tom s pani manželkou v kine a hodnotím to bohužiaľ ako vyhodené peniaze. Takmer som tomu dal len 2*. Nevie sa to rozbehnúť... a nakoniec je... koniec. Black Panther sa síce neradí medzi najhoršie marvelovky (Thor 2, Captain 1), ale pravudpovediac veľa mu k tomu nechýbalo. Dokonca i stokrát skromnejší a "obyčajnejší" Ant-Man mi pripadal poctivejší a vynaliezavejší. Každopádne, Chadwick Boseman je dobrá voľba. Má v sebe autoritu, akú kráľ musí mať, no zároveň sa nespráva povýšenecký. Africké ingrediencie (interiéry, exteriéry, kostýmy, masky, zvyky) sú spracované pútavo a to hovorím ako niekto, kto africkú výpravu vo filmoch a seriáloch nikdy nemal v láske. Andy Serkis a Michael B. Jordan sú vydarené záporácke duo, Serkis si to šťavnato užíva a Jordan do toho vnáša realistickú rodinnú tragédiu. Dlhá scéna z Kórei OK, rovnako tak viacero sviežich nápadov (rozhovory s mŕtvymi otcami). Martin Freeman dostal nečakane veľký priestor, porovnateľný s Nickom Furym v Captainovi 2 (ale bohužiaľ ani zďaleka nie je taký charizmatický, ako riaditeľ Shieldu). Výborný je nápad holohlavej ženskej ochranky, v praxi to však nanešťastie nie je spracované tak skvele, ako mohlo (a malo) byť. Palec dole za akciu, ktorá občas použije pôsobivý nápad/záber, ale ako celok je slabá a (pod)priemerná. Scenár predvídateľný (nepresvedčenie sa, že som zabil svojho súpera, ktorého som celý život z duše nenávidel a nakoniec sa uspokojím s tým, že ho nudne zhodím z vodopádu?) a plný klišé (skutočne niekoho prekvapí, keď do boja zasiahne horský národ?). Tešil som sa na vysvetlenie toho, ako je možné, že sa revolučne pokrokovaná Wakanda úspešne ukrýva pred svetom a bol som sklamaný (čo tak dať na začiatok vtipnú scénu s čínskymi turistami v Afrike, ktorí zavítali do Potemkinovej dediny, ktorú má Wakanda vybudovanú pre podobné účely, vrátane komparzistov hrajúcich jednoduchých a megachudobných sedliakov?). Za najhoršiu časť snímky by som označil predtitulkovú pasáž (ktorá je pre dej kľúčová, ale skoro som pri nej umrel od nudy, manželka mi to dosvedčí) a finále ako zo zlého sna SPOILERY pozostávajúce z toho, že sa skupinka desiatich žien mláti na lúke s dvadsiatimi polonahými týpkami, ktorých vodca jazdí na obrnenom CGI nosorožcovi a vyzerá ako Chris Tucker. Nepomáha ani nedovysvetlenie drobností (mám tomu chápať tak, že za posledných 10 rokov nebol Black Panther ani raz v akcii? Lebo neviem si toho starého pána predstaviť v kostýme.) SPOILERY. Cinemax TN 2018 ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (79)

  • Hannah Beachler se stala první afroamerickou scénografkou nominovanou na Oscara. (A později také první vítězkou.) (hansel97)

Súvisiace novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (viac)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (viac)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (viac)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (viac)

Reklama

Reklama