Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alex Ross Perry a Carlen Altman si tento film napísali „na telo". Hrajú Colina a JR, dvojicu súrodencov, ktorí sa autom vydávajú na cestu za jej bývalým milencom, aby si od neho zobrala svoje veci. Ona, JR, túži stať sa televíznou hlásateľkou, no nič pre to nerobí, je naučená manipulovať ľuďmi a dosiahnuť to, čo potrebuje; on, Colin, je viac-menej spokojný so svojím nudným životom. Film sa začína ako komédia s rýchlymi dialógmi a čiernym humorom. Colin svoju sestru napríklad podpichuje tým, že ich rodičia ju neznášajú a preto jej ani len nepovedali o rodinnej dovolenke. Po konfrontácii so svojím bývalým a niekdajšími kamarátkami však JR začína chápať, že vo svojom živote naozaj uviazla a je ostatným na smiech, alebo sa jej rovno vyhýbajú. Film sa stáva viac melancholickým a dramatickým. Bez veľkých gest sledujeme krízu a sebareflexiu jednej postavy. (IFF Bratislava)

(viac)

Recenzie (5)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ten až do extrému dohnaný indie feeling je rozhodne oproti viac produkčne ošetreným nezávislým a "nezávislým" filmom určite veľký klad. Nemáme možnosť niečo podobné vidieť každý deň v televízii. Dvaja "tak trochu" emocionálne nevyrovnaní súrodenci si proste stále niečo rozprávajú, čo znamená, že si aj občas nechutne niečo vyčítajú. Keď sa k tomu pripletie ešte niekto tretí, štvrtý alebo piaty, je ešte horšie. Bohužiaľ mi boli obaja dosť nesympatickí a príliš som ich nechápal. Myšlienka? Nezačínajte si nič so svojim profesorom a s....nebudem prezrádzať záver.... ()

Reklama

Traffic 

všetky recenzie používateľa

Napřed to vypadá jako poměrně klasická nezávislácká komedie založená na nekorektních vtipech a stereotypech, potom si uvědomíte, že jsou v tom filmu všichni idioti, přestanete se smát a začnete ho nenávidět, ale pak... pak na konci přijde skoro desetiminutový kontinuální záběr, ve kterém se všechna ta nashromážděná energie přelije do šokujícího rozuzlení - narativní piruety, která rekontextualizuje všechno, co jste do té doby viděli, a vy si uvědomíte, že jinak to vlastně ani skončit nemohlo. Úkaz. ()

-tHESWINe- 

všetky recenzie používateľa

Hodně vtipný minimalistický komorní povídací film. Trochu road trip. Trochu film o tom, co by se dělo, kdyby všichni na zemi byli looseři. Trochu zvláštní, sexuálně nekorektní vztahy - označení za rodinný film je tady asi omylem, nebo možná Kanadským žertíkem autorů, jež si představují všechny lozláteřené rodiče, kteří to s dětmi dokoukají až do konce. Možná správně nerozumím, co je to rodinný film. Konec byl předvídatelný na hony, ale film pro mě byl příjemným překvapením a od srdce jsem se zasmál. Napoleon Dynamite to není, 5. hvězda jen za to, že takový film vůbec natočili. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama