Reklama

Reklama

Kate je láskavá, úspešná klavírna virtuózka, do života ktorej vstúpila tragická diagnóza nevyliečiteľnej degeneratívnej choroby ALS (amyotrofická laterálna skleróza). Bec je drzá vysokoškoláčka a amatérska rocková speváčka, ktorá len ťažko dokáže udržať svoje chaotické vzťahy - ľúbostné aj tie ostatné - pohromade. Bec prijme prácu Kateinej ošetrovateľky práve vo chvíli, keď sa vzťah chorej klaviristky s manželom Evanom ocitne v kríze. Obe ženy sa začnú spoliehať na neobvyklé, občas konfliktné a predovšetkým neľútostne úprimné puto, ktoré sa medzi nimi postupne vytvára. Ako puntičkárska a tvrdohlavá Kate začne preberať vlastnosti búrlivej a spontánnej Becy, obe ženy zabúdajú na svoje úzkosti, odhaľujú svoje doteraz nepoznané svety a prichádzajú na to, kým chcú v skutočnosti byť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (102)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Emmy Rossum má veľký talent a hlavne sa cíti dobre v rolách zanedbaných dievčat zo sociálne slabších vrstiev. V tomto filme jednoznačne dáva dole i paralyzovanú Hilary Swank. Príbeh je však nepravdepodobný, hlavne by nikdy takáto osoba nemohla byť prijatá za opatrovateľku. S filmami o smrteľných chorobách sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Avšak len máloktorý ide za svojim cieľom bez umelého tlačenia na divákove slzy. Ani tu sa to nepodarilo. Film je tak predvídateľný a preemotizovaný. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Chápem iných užívateľov, tie komentáre o klišé a pod. no na mňa to celkom pocitovo zapôsobilo, možno aj vďaka neskutočnému výkonu Hilary Swank. O jej hereckých kvalitách je škoda diskutovať, podobný dychberúci herecký výkon ukázala už v snímku Chlapci neplačú (1999). Už len ona a veľmi dobrá hudba stačia na hodnotenie nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Filmy o nemoci, handicapu nebo jiné nepřízni osudu jsou vděčným tématem a beze sporu je to příležitost pro herce zazářit, oslnit a případně také odnést si domů nějakou tu plešatou sošku. V poslední době se to podařilo například Julianne Moore ve Still Alice nebo Eddie Redmaynovi v Theory Of Everything. Nikoliv Hilary velkohubce (pardon, nedalo mi to) Swank. Sice párkrát předvedla, že není špatná herečka, ale do takového filmu jí scházelo dostatečné charisma na to, aby jej utáhla sama. You're not you totiž stojí a padá na jejím výkonu, který byl natolik nevěrohodný, že se mi v absolutně nevhodných chvílích chtělo smát. Ne každý herec zvládne zahrát takovou nemoc bez toho, aniž by působil směšně. Jediný, kdo ze mě vyždíval nějaké emoce byla překvapivě Emmy Rossum, kterou jsem až doposud nikde nepostřehla. Dvě hvězdičky za ní. Druhé Intouchables se ale bohužel nekonalo. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Svojim charakterom dosť podobné ako Still Alice, avšak v tomto prípade nehrá hlavnú rolu žena s Alzheimerom, ale žena s ALS (amyotrofická laterálna skleróza). Základ síce výborný, ale priebeh toho deju ma až tak neoslovil, hoci pôsobil miestami naozaj smutne a dojemne, obzvlášť v tom silnom závere. Ale na vynikajúcu zmieňovanú Still Alice to veru nemalo ani náznakom. Najviac sa mi v tomto filme pozdávali tie zlomové konfliktné situácie, ktoré jedine držali film nad hranicou priemeru. Ale aj tak na viac ako 3* to bohužiaľ neni, aj keď námetovo to bolo určite pozoruhodné. ()

kocik1 

všetky recenzie používateľa

Tvůrci filmu si zřejmě myslí, že vařená zelenina je mnohem stravitelnějí než syrová, takže je Kate pěkně vymydlená a taky Bec je navzdory své drzosti kapánek bezzubá, přesto se dá říct, že se na to dívá docela dobře, takže nakonec ty 3* dám, i když se skutečnou nemocí má tento snímek společného pramálo, takže zasáhne jen a pouze první signální. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Emmy Rossum si před filmem nebyla moc blízká se svým otcem. Po filmu jí otec zavolal, aby jí řekl, že má rakovinu. (sirjohn)
  • V rámci zvýšení povědomí o nemoci ALS, mnoho lidí provedlo výzvu ALS s kbelíkem na led včetně Hilary Swank. Hilary Swank poděkovala ve svém videu Emmy Rossum za nominaci do výzvy ledovým kbelíkem a nominovala Tommy Lee Jones, aby se výzvy zúčastnil. Internetová výzva s kyblíkem ledu podstatně zvýšila povědomí o této nemoci a vybralo se 5x více peněz na podporu ALS (115 milionů dolarů), než v předchozím roce pomocí standardních technik získávání finančních prostředků. Dary ve výši 115 milionů dolarů pobídly k masivnímu zvýšení kapacity asociace ALS investovat do slibného výzkumu, vývoje pomocných technologií a lepšího přístupu k péči a službám pro lidi s ALS. (sirjohn)
  • Ke konci filmu, když je Kate (Hilary Swank) v pokročilém stadiu ALS, je ukázána, jak sedí vzpřímeně na svém vozíku a mluví namáhavě. Pacienti v tomto stavu nejsou schopni sedět vzpřímeně, protože svaly v zádech již nedostávají signály z mozku. Totéž platí pro svaly v krku a čelisti, které znemožňují řeč. (sirjohn)

Reklama

Reklama