Reklama

Reklama

Búrlivé víno

(seriál)
  • Česko Bouřlivé víno
Dráma / Rodinný
Slovensko, 2012, 109x50 min

Scenár:

Diana Kacarová

Hrajú:

Emil Horváth ml., Nela Pocisková, Juraj Loj, Monika Hilmerová, Maroš Kramár, Helena Krajčiová, Jana Oľhová, Marián Slovák, Eva Rysová, Ľuboš Kostelný (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinný seriál z krásneho vinárskeho prostredia - Búrlivé víno, ktorý poteší najmä romantické duše. Určite vás zaujmú osudy dvoch vinárskych rodín, spojených dávnym priateľstvom a rozdelených klamstvom. Je to seriál, ktorý ponúka množstvo emócií, ktoré patria do životov každého z nás, ako je láska, priateľstvo, nenávisť a aj ľudskosť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (175)

Etrox49 

všetky recenzie používateľa

Spletité osudy dvoch nezmieriteľných vinárskych rodov na Slovensku?! To je asi rovnako „hodnotný“ námet ako príbeh homosexuálnej lásky na kaukazskej farme, ktorú decimuje bubonický mor. Darmo, slovenský seriálový kreténizmus prežíva svoju najsilnejšiu epochu. Tentokrát zavítame do prostredia malebných viníc, kde vášeň, city, staré krivdy a temperamentné osadenstvo nikdy nespí! 99% exteriérov aj interiérov je vykradnutých pravdepodobne zo všetkých juhoamerických telenoviel, ktoré uzreli svetlo sveta, čo len umocňuje celkový dojem, že ste všade len nie na Slovensku. Skutočne, už po pár dieloch nemám obavy o náš vinársky priemysel, všetko je čisté, obhospodárené a decentné. Kam sa podeli chátrajúce búdy, plesnivé miestnosti, rozpadnutá vlečka, hrdzavý preš, eventuálne zapáchajúci, na slnku hnijúci rmut? Aspoň, že sa kde tu sporadicky mihne nejaký ten ožratý zamestnanec lebo inak už neviem... V personálne bohato živenom projekte sa vyskytujú len 3 stráviteľné postavy, ktoré sú kvalitne zahraté a ničím neurazia (E. Horváth ml., Ľ. Kostelný a V. Černý ako Doktor Zvrhlík), zbytok predstavuje štandardne debilné, seriálové charaktery alebo komické figúrky. Jednou z nich je Marián Slovák aka Stanislav Rozner aka agent „vinár“. Obstarožný, soláriom opečený bonviván, ktorý, pokiaľ si práve nedáva podstrojovať všakovaké chuťovky svojou príšernou manželkou, prežíva predporážkové stavy pri citovaní svojej dokumentácie z Cibulkových zoznamov. Nanešťastie, podobne zábavných postáv je minimum. Absolútna katastrofa je ústredná persóna - Nina Dolinská, ktorú si ako svoju životnú rolu strihla herecky beznádejná Nela Pocisková. Miestna výstupná kontrola (zatím) s odporným, mužatkovským barytónom a preafektovaným prejavom (pozn.: skúste si jej výstupy niekedy pustiť bez zvuku), plní z hľadiska príbehu 3 rozhodujúce úlohy: čuchanie k vínu, zarážanie sa vinicami, rezistencia voči alfasamcom v danom sektore. Väčšie či menšie epizódky, spracované smrteľne nudnou formou, servírujú asi všetko, čo sa dá: zakázaná láska, transgeneračná nenávisť, intrigy, machinácie, domáce násilie, násilie na pracovisku, ŠTB, syndróm vyhorenia, gerontofília, rasizmus, alkoholizmus, voyeurizmus, striedavá starostlivosť a tak podobne... Záver: ďalší slovenský, raz už strávený seriálový guláš vyvrhnutý späť na svetlo sveta. Hviezda za trojicu zmienených hercov. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Párkrát jsem na to omylem přepnul večer TV - a dodnes jsem si myslel, že jde o španělskou telenovelu! Všechny ty interiéry - velké místnosti s krby, těžký španělský nábytek, moderní prostorné kuchyně... A jako kde je to víno, co je v názvu? Že by tam bylo něco o vinicích, to ne, ale řeší se opět milostné vztahy, pracovní vztahy... Jen jsem rád, že po delší době můžu vidět hrát Emila Horvátha ml. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nie je to také hrozné, ako hodnotia tí, čo to ešte ani nevideli. Taký slabší priemer, uvidíme ďalej. Herecké výkony to skôr zachraňujú ako kazia. Romeo a Júlia po slovensky? (1.1.2013) [---] Po pár dieloch sa to stelenovelnieva a musím znížiť na 2*, ešte trochu a bude to celkovo nepozerateľné. (7.1.2013) [---] Zhoršuje sa to tempom, ktoré som ani nečakal. Dialógy so zasnenými pohľadmi, k tomu hudba a zase pohľady, nezmyselné konanie postáv. Jedine niektoré herecké výkony to držia nad úrovňou odpadu, ale katastrofálny príbeh to nezachráni. (22.1.2013) [---] Zase som si jedným očkom popri inej práci pozrel nejaké dve časti a trochu sa to zlepšilo na pomerne pozerateľné. (30.1.2013) ()

Scarsyan odpad!

všetky recenzie používateľa

Nela Pocisková vo svojej životnej role, kde je pred kamerami asi každú sekundu. Čo na tom, že do väčšiny tých scén je tlačená nasilu, len aby tam bola :D A tá dynamika deja, kde z jednej situácie sa stane po prejdení pár krokov druhá, kde sa asi tri minúty hovorí o "cikaní a kakaní" ich štvornohého miláčika,ktorá následne sa strhne v inú situáciu v pivničke, kde sa stretávame s úchvatným dialógom typu "A čo také chýba tomu vínu? - Chuť lásky"...presne na toto sa čakalo :D ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Búrlivé víno chce byť očividne slovenským DALLASOM. Základná zápletka nie je zlá, len škoda, že postavy sú totálne neuveriteľné a hlúpe. Nevedomosť scenáristov o územných plánoch a poľnohospodárskej pôde by sa dala prehltnúť, ale pchať tam spisy ŠTB, kómu, policajnú "brutalitu", chmelové brigády, párovanie každého s každým... Problémy, ktoré by sa dali vyriešiť jedným dvoma telefonátmi, tu postavy riešia celý rok. Emil Horváth ml. ma totálne sklamal ako herec. Ale to je možno len tým, že si uvedomuje, aké sprostosti musí vypúšťať z úst... Najlepšie je, že postava Evy Rysovej-Suchánkovej je napísaná tak, že vždy povie pravdu nielen o dementnosti konania ostatných postáv, ale aj o dementnosti seriálu... ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (31)

  • Exteriéry viníc sa natáčali v obci Vištuk, ale aj v Šenkviciach a Modre. (Johnny.ARN)
  • Seriál sa odohráva v dedinke Vínne, no takáto obec sa na Slovensku nenachádza. Existuje však obec Vinné, ktorá leží v okrese Michalovce. (tommy187)
  • Ninine (Nela Pocisková) BMW má značku začínajúcu písmenami VI, čo naznačuje, že vymyslené mesto Vínne je minimálne okresné mesto. (kacer4)

Reklama

Reklama