Reklama

Reklama

Láska môže byť večná, iba ak prekročíš hranice času... Gwendolyn Shepherdová je obyčajné šestnásťročné dievča, ktoré však pochádza z rodiny opradenej mnohými znepokojujúcimi tajomstvami. Hovorí sa, že v jej rodine sa dedí mimoriadne vzácny gén, ktorý svojmu nositeľovi umožňuje cestovať v čase. Nikto nepochybuje, že tento gén vlastnila jej sesternica Charlotte Montroseová. Komu ho ale odovzdala?  Keď sa Gwen zrazu ocitne v Londýne na konci 19. storočia, vie, že práve ona je tou vyvolenou dedičkou génu strážkyne času. Stojí pred ňou zásadná úloha. Aby objasnila najväčšie tajomstvo svojej rodinnej histórie, musí sa zoznámiť s Charlottiným arogantným priateľom Gideonom z Villiers. Vtedy zistí, že človek by sa nemal zamilovať do niekoho, kto žije v inej historickej dobe. Inak to bude mať poriadne zložité a ocitne sa v neriešiteľnej situácii. Láska môže byť večná, iba ak spolu s ňou prekročíme hranice času. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (59)

Eventyrer 

všetky recenzie používateľa

Puberťácky filmík o mojej obľúbenej téme a to cestovaní v čase. O príbehu hovoriť nebudem, lebo je to skôr genialita knižnej predlohy. Niečo neokukané aj s mierne politickým podtextom (skutočne mierne) ma bavil, aj keď ma na začiatku neskutočne iritovalo, že vidím nemecky hovoriacich ľudkov na pozadí Londýna, ale časom som si zvykla. Prekvapil ma však scenár, od ktorého nikdy v takýchto puberťáckych filmov nič neočakávam, ale skutočne sa podaril. Nikde to neznelo trápne, len ma mrzí, že nás navnadili, no pritom nič nevysvetlili. Niečo načrtli, ale nechali to tak a postavám to ani neprekážalo. S nažili sa niečo zistiť a nezistili nič. Na konci ples a tak klišoidný prvý božtek. ()

katka219 

všetky recenzie používateľa

Knihu Rudá jako rubín od skvělé spisovatelky Kerstin Geir, podle které byl tento film natočen, naprosto zbožňuju! Film podle ní mohl být krásný. Cestovaní v čase, mladá láska, dobrodružství... Nic by tomu nechybělo! Je veliká škoda, že filmaři udělali z krásného příběhu poměrně nesmyslnou slátaninu. Mrzí mě to:/ Všem, kteří mají chuť ovšem vřele doporučuju knížku! ()

Reklama

Šošia 

všetky recenzie používateľa

Jak debilnim filmem pokazit celkem čtivou knihu: 1) Zásadně obsadte nesympatické herce 2) Scénář upravte tak aby linie nedávala smysl a 3) Vložte do linie scény, které tam nejen nepatří a diváka matou, nebo jsou maximálně trapné 4) Všechny postavy by měly být černobílé 5) Není důležité se držet zajímavého nápadu, ale udělat z filmu typickou teenagerovskou love story - ale ne dobrou (pokud to v tomto žánru vůbec jde)... Taková škoda... ()

ivour 

všetky recenzie používateľa

Film jako celek vlastně nedával smysl. Na začátku spolu utíkaji, což se později nikdy nestane a nezapadá to do děje. Celá záhada je jen načrtnutá a vlastně se nedoberou žádného výsledku, evidentně ho už ani nehledají. Nebo například scéna kdy uvidí samu sebe na plese, k čemuž v celém filmu taky nedošlo. Žádné rozuzlení, žádné vysvětlení, vlastně ani žádná zápletka. Ačkoliv film nebyl špatný, tak kvůli tomu, že se vlastně nic nestalo ani nevyřešilo dávám nižší hodnocení. ()

IZFNP 

všetky recenzie používateľa

Toto je čiste fanúšikovský servis a ako taký funguje. Spracovanie je po technickej stránke na vysokej úrovni, pričom zaujímavý je fakt, že strihom i tempom tento nemecký snímok pôsobí autenticky britsky. Scenár potom zachováva všetko podstatné z knihy, niektoré scény dokonca stvárňujúc absolútne presne. Už knihy sú však synonymom MHD literatúry pre násťročných, a tak aj filmová adaptácia je najlepšia len na ukrátenie času a rozhodne nie je pre každého. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy "Rudá jako rubín" od Kerstin Gier. (jlhgjh)

Súvisiace novinky

Gottfried John 1942 - 2014

Gottfried John 1942 - 2014

03.09.2014

Herec Gottfried John zemřel nedaleko Mnichova, kde dožíval svůj život po boku své ženy a kde prohrál svůj boj s rakovinou. Narodil se v Berlíně během bouřlivých dnů války. Otce nikdy nepoznal a… (viac)

Reklama

Reklama