Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechcel bojovať, nechcel zabíjať. Chcel žiť, milovať a obrábať pôdu. Osud mu však predurčil rolu tragického hrdinu. William Wallace – legendárny škótsky hrdina. Historický príbeh o láske, statočnosti a odvahe... V 13. storočí sa škótsky vlastenec William Wallace (Mel Gibson) vzbúri proti tyranii anglického kráľa Eduarda I. (Patrick McGoohan), ktorý zaviedol do porobeného Škótska takzvané právo prvej noci pre svojich šľachticov – právo prežiť prvú noc s ktoroukoľvek nevestou. Škótom sa nariadenie nepáči, ale nemajú vodcu, ktorý by ich viedol v ich boji. William by najradšej proti anglickým okupantom nebojoval, pretože jeho jedinou túžbou je žiť v pokoji s milovanou Murron (Catherine McCormacková), chovať ovce a mať kopu detí. Ani jedna z túžob sa mu však nesplní a musí sa postaviť do čela vzbúrených Škótov... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (viac)

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (viac)

Dwayne Johnson si splní sen

Dwayne Johnson si splní sen

30.08.2018

Dwayne „The Rock“ Johnson (Mrakodrap, Hercules) získal roli v chystaném snímku Roberta Zemeckise (Let) The King, který bude vyprávět příběh historického krále Havaje Kamehameha I., objevitele a… (viac)

Reklama

Reklama