Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ray a Ani mají konečně vraha Caspera. Jenže nejsou jediní, kdo ho vypátrali. Frank završuje svůj plán pomsty. Poteče krev na obou frontách, ale kdo se z toho dostane a kdo padne? (Varan)

Recenzie (14)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedno z najlepších finále, aké som kedy videl. Príbeh sa uzatvára, bol skutočne temný a tomu zodpovedá aj záverečná takmer hodinka a pol. No a nemusí sa nám páčiť všetko, čo sa v nej udeje, o to ale všetko pôsobí autentickejšie a cítiť v tom punc reality a funkčnosti vytvoreného fikčného sveta. Všetci predviedli pred kamerou maximum a je zrejmé, že sa s postavami zžili a dokonale ich chápali. ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V poslednej epizóde sa hrdinovia vydajú na prehliadku skorumpovaného mesta, kde sa snažia všetko ukončiť a dúfať, že sa im podarí uniknúť bez ujmy. Je to akčnejšia ukážka, ktorá trochu pripomína 24 z lietajúcich guliek či naháňačiek. Vince Vaughn aj Colin Farrell podávajú hviezdne výkony, manévrujú v chaose a konšpirácii, ale hlavne podávajú zaslúžené osobné závery svojich postáv. Po vizuálnej stránke vyzerá záverečný akt čisto napriek tomu, že beží po prašnom meste. Zásluhu na tom má aj kamera, pretože vykresľuje scenérie s podmanivou atmosférou. Stále dodáva drsný noirový nádych, ale pre väčšinu dramatických častí seriál silne končí filmovým spracovaním. Samotný prípad je dosť zamotaný, je v ňom veľa podzápletiek a tie vedia byť neprehľadné. Uznávam, že to môže fungovať zámerne, ale bolo by fajn vidieť viac podzápletiek alebo iné postavy, ktorým by sa venovalo viac pozornosti. Všetky veci sa točia späť k hlavným predstaviteľom a našťastie scenár a herecké výkony týchto unavených mužov sú efektívne. Frank a Ray nakoniec skúšajú, aké posledné záchranné prostriedky dokážu zahrať. Seriál pracuje s vyhliadkou, že by sa im to mohlo podariť. Obaja hlavní herci podávajú obdivuhodný výkon, rovnako podávajú emotívne a osobné scény. Či už je to možno zúfalstvo alebo zmierenie, postavy takmer pôsobia, akoby prechádzali katarznými pohybmi, aj keď sa zdá, že vykúpenie je strašne ďaleko. Diváci by s najväčšou pravdepodobnosťou dobre reagovali, keď sa dostanú na koniec svojej cesty. Druhá sezóna je iná ako prvá, ale v konečnom dôsledku, a pravdepodobne paradoxne, sa všetko točí okolo dvoch antihrdinov. V tomto ohľade sa uzatvára veľkolepým záverom. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velcoro s Bezzeridesovou sa dozvedia o osude Woodrugha a podarí sa im získať svedectvo o osude Caspera. Vďaka Laure sa dozvedia o pláne Lennyho aj o tom, že harddisk je v podstate bezcenný a že Lenny na stanici v Anaheime plánuje Hollowaya zabiť. Na stanici dôjde k prestrelke medzi zúčastnenými stranami a staničnou ochrankou. Semyon po stretnutí s Velcorom naplánuje útok v chate a zabije McCandlessa a Osipa a za pomoci mexického kartelu chce opustiť Vinci, avšak členovia kartelu sa napriek štedrej odmene obrátia proti nemu. Velcora tiež jeho nepriatelia sledujú až k škole v Laurel Canynon, kde sa rozlúči so svojim synom, následne požiada Bezzeridesovú, aby za každú cenu opustila Vinci a v lese dôjde k rozhodujúcemu stretnutiu z jeho prenasledovateľmi na čele s Burrisom. A tak, s odstupom času sa Tony Chessani stane starostom mesta Vinci, Gena sa dozvie o tom, že Velcoro je otcom ich dieťaťa, Velcoro je označený za zločinca a vraha Davisovej, po Woodrughovi je pomenovaná jedna z ulíc v meste a Bezzeridesová vyrozpráva svoj príbeh novinárovi vo Venezuele a naďalej sa ukrýva. Najvyšší čas, aby niektorý užívatelia čsfd dostali príležitosť točiť vlastné seriály, pretože potom by ich neiritoval predvídateľný dej v Temnom prípade, aj keď v podstate ani netušia, kto je Osip, Burris a Lenny, avšak že umrie Semyon aj Velcoro vopred vedeli. Škoda rozvádzať. V poslednej časti asi najviac vadia Semyonove halucinácie počas posledných chvíľ na púšti, trochu epizóde ubrali na vážnosti, inak je to dôstojné vyvrcholenie série, ktorá bola síce o niečo slabšia ako prvá, avšak Colin Farrell bol výborný a napriek tomu, že mnoho ľudí dej sklamal kvôli veľkému množstvu postáv a v deji sa nepochybne strácali je aj druhá séria na veľmi dobrej úrovni. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Everything's ending. Time to wake up." Finálna epizóda s už skôr filmovou ako seriálovou stopážou mala v mnohom viac gulí ako záverečmá časť poslednej série. Pochvala za výborný výber lokácií posledných momentov Franka a Raya. Aj keď sa táto séria rozbiehala pomaly, uznávam, že jej záver stál za to... ()

Najt 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedno z nejlepších finále, nebo dopadlo to naprosto brilantně tak to jdou vase komentáře. Nevím jestli si sedíte na vedení, nebo jste prostě jen blbí, ale tohle bylo jedno z nejhorších finále, co jsem kdy videl já. Jo posledni 3 episody jsou skvělý a finalni episoda to je pecka, ale v poslednich 15 minutach se to tak neskutečně posere, a to ne ze by to bylo špatné, jen to cloveka nasere, protože to dopadlo nechutne, neferove a tak jak by snad ani nikdo nechtěl. Chapu, ze kazdej konec neni vždy ruzovej, a od autoru to byl úlet, ze to takhle ukoncili. Ale ty nejdulezitejsi události uplne domr... .. . Vsichni duleziti co si zaslouzi žít umřou a vsichni spatni zustanou na zivu ? ..kdyz si to shrneme, tak pribeh sice dovršil konce ale pripad se neuzavřel, takze to skoncilo otevřený, woodboroo umrel úplně zbytečně, frank udelal totalni nesmyslnou kokotinu a velcoro to vzdal , tohle neni realita ale user plnej nelogicnosti, stejne jako finalni scena. V realu by to dopadlo asi podobné, ale tphle jeou hlavni postavy a hrdinové a ne vošousti z vesnice. No škoda, posledni 3 episody jsou excelentni a 3,5 hodiny neskutecnyho hltání zkurvi posledních 15 minut. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Posledná epizóda 2. série má 87 minút a je najdlhšou z prvých dvoch sérií. (Stefan_M)
  • V čase 44:24 sedí Ray Velcoro (Colin Farrell) a Ani Bezzerides (Rachel McAdams) na posteli a chytnou se za ruce. O záběr později se drží za ruce, ale prsty mají propletené, což neodpovídá detailu z předchozího záběru. (zalmalen)

Reklama

Reklama