Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipne a s humorom vyobrazená druhá svetová vojna očami vojakov Wermachtu, ktorí sa pripravujú na boj.
Pod vedením generála závislého na kokaíne, homosexuálneho kapitána a naivného seržanta sa dostanú až do samotného diania vojny - na frontu. Vojaci aj naďalej nestrácajú svoj humor a parodujú boje v prvej línii všetkými možnými spôsobmi, čo dofarbuje aj vtipne zvolený štýl hudby. (zlattucky)

(viac)

Recenzie (5)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Popis deja uvedený na ČSFD k tomuto filmu zvádza k nádeji, že sa jedná o komediálnu eskapádu v štýle SIEDMEJ ROTY. Ale chyba lávky. Forma filmu totiž pripomína kabaretné predstavenie v ktorom sú jednotlivé výstupy ohraničené miestom a časom, ale vnútorne ich spája iba neustále parodovanie wehrmachtu a nacistov. Film teda nemá žiaden súvislý dej a bez ladu a skladu vŕši na seba pomerne (ne)vtipné gagy. A ak sa tešíte na Pozzetta, tak jeho úloha je rovnocenná ostatným zúčastneným a nestrháva na seba toľko pozornosti, aby som ju mohol označiť za hlavnú. Moje výsledné hodnotenie odráža nerozhodnosť medzi odpadom a surrealistickým patvarom, ktorý som zjavne nepochopil. ()

Zaujímavosti (1)

  • Film je natočen podle stejnojmeného italského komiksu "Sturmtruppen", který vycházel od roku 1968. Jeho autorem byl Franco Bonvicini. (jexik)

Reklama

Reklama