Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh talentovaných židovských detí, ktoré počas 2. svetovej vojny bojujú o holý život. Poltava, začiatok štyridsiatych rokov. Židovské deti Abraša a Larisa majú vďaka svojmu mimoriadnemu hudobnému nadaniu prezývku zázračné deti. Láska k hudbe zvedie ich cesty dohromady aj s malou Hanou, ktorá pochádza z nemeckej rodiny. Ich malý a priateľský svet, v ktorom je hudba na prvom mieste, sa však rozpadne na kusy po napadnutí ZSSR nacistickým Nemeckom. Pre Abrašu a Larisu a ich rodiny sa začína boj o holý život. Ako sa k tomu postaví Hana a jej rodičia? (STV)

(viac)

Recenzie (25)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,PO HUDEBNÍM VYSTOUPENÍ DVOU MÍSTNÍCH ZÁZRAČNÝCH DĚTÍ, BUDE VE FOYERU PODÁVÁNO OBČERSTVENÍ. K PITÍ DOPORUČUJI VYNIKAJÍCÍ PIVO. TOTO PIVO DOPROVODÍ NAŠE POSTUPUJÍCÍ VOJSKA. HEIL HITLER!.…“ /// Babičko vyprávěj…. ,,to bylo tenkrát v roce 1941. Němci napadli Rusko a my, děti, jsme moc nechápali, proč by mělo dostat přátelství jinej význam“… Židi začínaj dobrovolně chodit na vlak a náckovskej velitel s citem pro vážnou hudbu, má v kapsičce pár zajímavejch nápadů, neboť nauka o rasách se ani před kulturou nezastaví. Pohled na válku dětskejma očima, kterak bojovali za to, co milovali a hráli jako o život. Zajímavej příběh z Ukrajiny o počátku války. Němci umí skloubit vážnou hudbu a válku. Němci umí skloubit válku a přátelství. Němci umí vyprávět o válce a dětech. Němci umí. A proto dám radši vo hvězdu víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě filmy věnovaný židovskejm děckám. 2.) Přemejšlím, jak motivovat parchanty v Lidový škole umění. 3.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vojnová dráma, ale len s malou dramatickosťou. Myšlienky, ktoré chcel film riešiť boli položené správne a správne vyložené. Deti sú tým zrkadlom pre dospelých, pretože nerozlišujú ľudí podľa iných kritérií, ako je dobro a zlo. Ale celkovo to bolo bez toho zásadného prežívania divákom. Bez toho pocitu, vďaka ktorému si film zapamätáte nadlho, ak nie navždy. Tu to chýbalo a pri tom množstve vojnových drám sa snímok len stratí a dostane do zabudnutia. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Od Zázračných detí som nečakal žiadne zázraky, ale krátky tv spot na STV1 sľuboval i akciu a ja som akosi čakal trošku dramatickejší príbeh. Poteší ma však každý film z tohto obdobia, ale tu niekto šikovne nastrihal do spotu jedinú akčnú scénu, ktorá vo filme je. Nevadí, i príbeh o talentovaných deťoch mi dal to, čo v týchto filmoch hľadám- iný pohľad na známe udalosti. V mnohých miestach to chcelo pritlačiť na emócie, alebo vytrieskať z hercov výkon, z ktorého by občas zamrazilo, ale nepodarilo sa. Možno by pomohlo vidieť film v pôvodnom znení s titulkami. Všetko kolíše tesne na hranici priemeru, štvrtú hviezdu tradične dávam pre moju slabosť pre vojnové príbehy. Chápem i priemerné hodnotenia. Čakal som trochu viac, ale sklamaním by som to nenazval. 70%. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nemecký pokus o umelecké stvárnenie rozporuplnej doby. Pokus poctivý a celkom úspešný. Je prirodzené, že kto chce, môže vo filme nájsť viacero problémových miest, ale sympatické je už vôbec to, že toľko rokov po vojne sa ešte nakrúcajú filmy, ktoré reflektujú zložitú dobu a vzťahy, ktoré sa v nej utvárali. Krásna hudba filmu i deju hodne pomohla. Inak by v ňom bolo viac cítiť istú schematickosť. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Příběh o přátelství navzdory dějinám. 1) Mimořádně nadaný (a velmi přitažlivý, dodávám) houslista (druhé dítě bulharských rodičů, oba jsou rovněž houslisty) Elin Kolev (již ve svých 12 létech koncertoval v Carnegie Hall) byl vybrán v konkursu do role Abraši ve svých 14 letech. Všechna hudební čísla ve filmu hrál osobně. 2) Nesedne mi, že Ukrajinci ve filmu hovoří německy. U americké produkce bych se nedivil, ale zde v Evropě bych očekával větší míru empatie. Sovětší důstojníci NKVD se chovají jako Němci a i tak mluví. Inu, co se divím - jsou to Němci...jenom v sovětských uniformách. 3) Zaujala mě i postava velitele SS-Standartenfuhrera Schwartowa v podání 64letého Konstantina Weckera, jednoho z nejoblíbenějších německých písničkářů, skladatele, autora a jak vidět, i výborného herce. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • Film je venovaný pamiatke viac než 1,5 milióna židovských detí, ktoré zahynuli počas 2. svetovej vojny. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na Ukrajine, prebiehalo natáčanie výlučne v Nemecku, a to okrem iných miest aj v metropole Berlín či Brandenburgu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama