Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nina je životopisná snímka o americkej speváčke, skladateľke, pianistke a bojovníčke za ľudské práva Eunice Kathleen Waymonovej, ktorá je známa najmä pod svojim umeleckým menom Nina Simone. Príbeh rozpráva o jej vzostupe ku sláve, vrátane vzťahu s manažérom Cliftonom Hendersonom. (Sufferer)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (7)

tomashewk 

všetky recenzie používateľa

Nina je nenapodobitelná - možná se Zoe snažila, ale jako Nina rozhodně nevypadala, natož aby zpívala. Z kariéry zpěvačky si tento film bere jenom kontroverzi, čímž se stává poněkud bulvárním. Celé zpravování filmu je takové nijaké, nudné a povrchní se závěrečným trapným happy-endem - koncertem v Central Parku, který pravděpodobně asi ani nebyl. Film je prostě špatný. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

minimálně o dvě třídy lepší než nedávno viděná Whitney,avšak stále o dvě třídy slabší než třeba Walk The Line nebo Ray.Osobně mě hodě mrzí,že v tomhle případě tvůrci nedokázali víc využít potenciál postavy jakou byla NIna Simone,jejíž písničky mám moc rád.Ačkoliv se Zoe Saldana snaží co to jde a podává velmi dobrý výkon,film přesto působí nemastně a chybí mu atmosféra i spád.Bohužel mám dojem,že Nine tohle nové fanoušky nepřinese...60% ()

Reklama

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Nové dno životopisných filmů? Dost možná. Ač je námět sebezajímavější, přestože opakovaný a klišovitý, naprosto mu podráží nohy scénář, který není schopen vykreslit Ninu Simone v určitém světle a dát filmu otázku, na kterou by chtěl odpovídat. Režisérky se z toho tedy nedá nic vykřesat, ale jelikož jsou scenáristka a režisérka tou samou osobou, je vinna kompletně na Cynthie Mort. Slabé a velmi nudné nezáživné vypravování pak už naprosto pohřbil pře-afektovaný výkon Saldany. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Hoci by sa tomu človek chcel vyhnúť, tak sa to nedá. Po tom, čo som videl dokumentárny film What Happened, Miss Simone?, tak porovnanie oboch filmov je na mieste. A musím povedať, že ten dokumentárny bol o dosť lepší. "What Happened, Miss Simone?" je podľa mňa veľmi dobrý v tom, že nám predstavuje Ninu Simone, jej život, jej najväčšiu slávu, pád a súčasne aj trošku záverečné časti jej života. Nenudil, mal skvelú atmosféru a napriek tomu, že tam bolo veľa faktov, človek sa z neho veľa dozvedel a chcel vedieť, čo bude ďalej. Je to vynikajúci dokument a zaujímavý film sám o sebe. A keď som ho komentoval, tak som povedal, že uvidíme ako sa s tým popasuje tento životopisný film. Ľudia z neho mali trošku zmiešané pocity, najmä z faktu, že Ninu Simone mala hrať Zoe Saldana. A podľa mňa je na nej vidno, že sa snaží do toho dať osobnosť Niny Simone, no jednoznačne je na nej aj vidno, že nie je to pravá černoška, ktorou mala byť. Narozdiel od Cliftona. Jej výkon je dobrý, ale je ťažké vidieť navonok postavu, ktorú prezentuje. A súčasne je aj dosť mladá. Clifton je podľa mňa veľmi dobrou a zaujímavou postavou a páči sa mi, že sa jej snaží pomôcť ako najlepšie vie. No súčasne jej osobnosť ho občas privádza do zúfalstva. Film podľa mňa vyzerá dobre, je zaujímavý, hudba v ňom je dobrá a sústredí sa na miesta, o ktorých dokument moc nehovoril. Ale na druhú stranu má z neho človek pocit, že je často o tom istom. Hudba je skvelá a skladby sú aj skvele odpsievané. Toto môžem len pochváliť. Myslím si, že fanúšikovia Niny Simone nebudú sklamaní a niečo si v tom nájdu, no ak by som mal urobiť porovnanie a dať tip na to, ktorý film stojí viac za vašu pozornosť, navrhujem, aby ste si pozreli dokument. Viac sa z neho dozviete a je oveľa zaujímavejší. "Nina" je podľa mňa v pohode film, ktorý stojí za jedno zhliadnutie a nezabije váš čas. Ale bude vám z neho niečo chýbať. Hodnotenie: B- ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Divil jsem se tomu celkem nízkému hodnocení u tohoto filmu, ale když se na to podíváte, tak máte pocit, jako kdybyste koukali na další životopisný film. Nemá to v sobě nic, čím by byl skutečně zajímavý. Zoe Saldana se snaží, ale je to celé natočeno tak obyčejně, bez emocí, že ani nemáte chuť si o Nině Simone cokoli zjišťovat navíc. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • Zoe Saldana (Nina Simone) v roce 2020 během svého Instagram Live vyjádřila lítost o přijetí role v tomto filmu. Saldana je totiž Američanka dominikánského, portorického a libanonského původu, zatímco Simone byla Afroameričankou. Saldana při natáčení také nosila výrazně tmavší make-up a prostetický nos. „Měla jsem udělat vše, co bylo v mých silách, aby do té role byla obsazena černoška,“ prohlásila. (hansel97)

Reklama

Reklama