Reklama

Reklama

Blbý a blbší sú späť

  • Česko Návrat blbýho a blbějšího (viac)
Trailer 1

V živote Harryho (Jeff Daniels) a Lloyda (Jim Carrey) sa toho za posledné roky veľa zmenilo. Samozrejme, okrem ich tuposti. Keď sa Harry dozvie, že má dcéru, neváha ani minútu a beží do ústavu prebrať Lloyda k životu. Ten upadol do stavu letargie potom, ako dostal kopačky od milovanej Mary. Vydajú sa na divokú jazdu krížom-krážom Amerikou v tých najčudesnejších dopravných prostriedkoch a ocitnú sa dokonca na konferencii najväčších vedcov sveta. Asi tušíte, že to nedopadne najlepšie. Bude to bizarné, zábavné, šokujúce... skrátka Blbý a blbší sú späť! (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (34)

  • Dňa 15. júna 2017 Ministerstvo spravodlivosti Spojených štátov amerických vznieslo obvinenie, že peniaze použité na výrobu filmu boli ukradnuté z malajzijského vládneho investičného fondu. Red Granite Pictures popreli, že by vedome prijali ukradnuté peniaze. Prokurátori tiež podali na federálnom súde sťažnosť na prepadnutie práv, aby sa zmocnili vlastníckych práv k filmu, ako aj práv k filmu Ocko je doma z roku 2015. Red Granite neskôr zaplatili 60 miliónov dolárov v mimosúdnom vyrovnaní. (Arsenal83)
  • Lloyd predstiera, že trpí 20-ročnou depresiou kvôli tomu, že sa Mary Swansonová vydala za niekoho iného. Jim Carrey (Lloyd) a Lauren Holly (Mary Swanson) boli naozaj zosobášení v roku 1996, no rozviedli sa už v roku 1997. (Arsenal83)
  • Jim Carrey upravoval scenár nespočetne krát a nakoniec povedal, že s finálnou verziou aj tak nie je spokojný. Neskôr povedal, že sa na natáčaní veľmi bavil, ale z výsledku bol sklamaný. (Arsenal83)
  • Jim Carrey väčšinu svojich scén v psychiatrickej liečebni na začiatku filmu improvizoval. (Arsenal83)
  • Vo filme je kapitán Lippencott zobrazený ako člen špeciálnych jednotiek. V skutočnosti je Rob Riggle bývalý člen námornej jednotky, ktorý slúžil v Kosove a Afganistane. (Arsenal83)
  • Mnohých z účastníkov konferencie KEN hrajú autori televízneho seriálu Griffinovci (od r. 1999). (Arsenal83)
  • Množstvo plagátov a oficiálnych pútačov zobrazuje Harryho (Jeff Daniels) a Lloyda (Jim Carrey) v „psej dodávke“ z prvého filmu Blbý a blbší (1994). V skutočnom filme sú však v ňom menej ako jednu minútu obrazovky. (Arsenal83)
  • Jim Carrey takmer vypadol z pokračovania, pretože mal pocit, že pôvodní producenti projektu, Warner Bros., neboli z filmu príliš nadšení. Carrey sa nakoniec rozhodol k projektu vrátiť, keď sa ho ujali Red Granite Pictures a Universal Studios. (Arsenal83)
  • Women Film Critics Circle (WFCC) 2015 - Cena pre film za Najhoršie mužské postavy na obrazovke. (Arsenal83)
  • Film je venovaný umelcovi menom Docky, čo bola prezývka otca bratov Farrellyovcov. (Laslo)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (viac)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (viac)

Reklama

Reklama