Reklama

Reklama

Liv & Ingmar

Trailer
Nórsko / Veľká Británia / India / Švédsko / Česko, 2012, 84 min

Dokumentárnou snímkou Liv & Ingmar mladý indický režisér Dheeraj Akolkar vzdáva poctu legendárnej kreatívnej dvojici dejín svetového filmu – talentovanej a podmanivej herečke Liv Ullmann a filmovému géniovi Ingmarovi Bergmanovi, ktorí spolu zažili celú škálu emócií, prežili neobyčajné časy a zanechali nám trvácne filmové diela ako dôkaz ich vášne k filmu i k sebe navzájom. Láskyplný a pravdivý obraz navzájom prepleteného života dvoch umelcov sa divákom postupne odkrýva prostredníctvom dôverného rozhovoru režiséra s herečkou a kolážou obrazových i zvukových sekvencií zo spoločných filmov Ullmann a Bergmana. Záberov z nakrúcania, fotografií, vybraných pasáží z knihy Ullmann a Bergmanových osobných listov, adresovaných svojej dvornej herečke. Navyše, tento senzitívny dokument je úprimným ponorom do života nielen dvoch výrazných umelcov sveta filmu, ale aj dvoch priateľov a spriaznených duší. (Film Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

Murrro 

všetky recenzie používateľa

Veľká škoda. Komukoľvek, kto čítal Ullmannovej Premenu a Bergmanovu Laternu magiku, neprinesie film prakticky žiadnu novú informáciu, len citácie z nich, prekladané otravnými zábermi na čokoľvek radoby lyrizujúce (steblá, oblaky, more... steblá...) a neuveriteľne doslovnými ilustrákmi z Ingmarových filmov. Približne rovnako, ako je režisér obdivovateľom ich spoločnej tvorby, je príšerným filmárom, ktorý z nej nič nedokázal vyťažiť. Všetko, čo od Persony po Sarabandu povkladali obidve legendy na filmové pásy, Dheeraj Akolkar bez citu nafarbil na ružovo a bez hanby pustil do sveta s označením "pocta". Nie, ďakujem, Ingmara aj Liv mám rád. ()

troufalka 

všetky recenzie používateľa

Osobně dávám v dokumentu předost faktů z vícero zdojů. Nicméně osobní vzpomínky Liv Ulmann jsou doplněním do mozaiky ze života dvou lidí, jejichž životy se zvláštním způsobem spojili. ()

Reklama

Almásy 

všetky recenzie používateľa

aj by človek povedal že to je fanúšikovská záležitosť, ale nie. ten príbeh ktorý majú Ullmanová s Bergmanom je tak silný a hlboko inšpirujúci, že by to mal vidieť skutočne každý. a záver ma totálne odrovnal, tlieskam vidno že režisér je veľký obdivovateľ. poctivo urobené, s citom, bez štipky sentimentu natočené, proste fakt skvelé. ()

plechulka 

všetky recenzie používateľa

Narozdíl od uživatele Murro jsem si obrazovou esej o vztahu těchto dvou neobyčejných lidí užila, přestože jsem také většinu faktů znala odjinud... Život ve dvou je málokdy jednoduchý, natož máte-li vedle sebe tak složitého člověka, jakým Bergman určitě byl a dokázat vyjít a nadále pracovat s člověkem, který Vám ublížil a kterému jste neméně určitě ublížili i Vy je obdivuhodné.... Obrat "byla jsi mými stradivárkami" je nádherné vyznání... ()

Lanark 

všetky recenzie používateľa

Pohříchu jsem od Ingmara viděl všehovšudy jeden film. Polehčující okolností mi budiž fakt, že ten film považuji za jeden z nejlepších, co jsem kdy viděl. Nemusíte být však fanoušek ani Ingmara ani Liv, aby se vás tento dokument dotknul. Hlavními postavami tu toitiž nejsou filmový velikán, na kterého se pějí ódy a herečka, která byla, dle jeho vlastních slov, jeho "stradivárkami". Hlavními postavami jsou tu totiž dvě lidské bytosti se vším všudy co k tomu patří. A dalo by se říct, že třetí hlavní postavou je tu láska. Tak neuvěřitelně silná, že celý romantický žánr se tváří v tvář tomuto příběhu může jít zahrabat. Ano, člověk má tendence zapomínat to špatné a odpouštět. Právě ale možná to je na lidech to nejobdivuhodnější. A čím dál tím více mám pocit, že tak se poznají výjimečné a silné osobnosti. A to jakým způsobem se to Dheeraj podařilo vystihnout a zachytit na kameru je prostě...nemám slov. Hodně silné 4*, ta pátá unikla jen o vlásek díky velmi pomalému a trochu kýčovitému začátku. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama