Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou je dívka Miho Nishizumi, která nastoupila na dívčí akademii Oorai, aby nemusela jezdit v tanku. K jejímu neštěstí se tato možnost otevřela jako volitelný předmět a začala na ni naléhat předsedkyně třídy. Nakonec souhlasila a po čase se stala kapitánkou celého sboru. Ale jak si povede v bojích? Podaří se jejímu týmu dostat do finále? A co se stane, když nezíská první cenu? (TerryFins)

(viac)

Videá (2)

Promo 2

Recenzie (19)

renegad 

všetky recenzie používateľa

Dávno som sa tak dobre nepobavil pri sledovaní nejakého Anime seriálu. Ale poďme pekne poporiadku. 1.* Za to že mám rád netradičné námety. A netvrďte mi že kombinácia stredoškoláčky a tanky nie je netradičný námet. 2.* Za vydarené zábery z čela tanku. 3.* Za LT. 38 a Hetzer. 4.* Za šialené kamufláže. A 5.* za to že to celé vzniklo vďaka hre World of Tanks kde momentálne poctivo zarezávam aby som dal dokopy celý tým. Fajnové pokoukáníčko pre milovníkov tankov. Aj keď občas to dievčenské pišťanie lezie na nervy. ()

Palisander 

všetky recenzie používateľa

Originálny námet a tradične sladké dievčatká. Dozviete sa niečo o skutočných tankoch a bojovej taktike. A zistíte, že priemerná japonská stredoškoláčka vydrží dvakrát viac ako Chuck Norris v najlepších rokoch. Skrátka milý seriál. Aj keď troška padnutý na hlavu :-). (Videné vrátane špeciálov až po Banquet war!) PS: Na rok 2014 je avizované ďalšie OVA a dokonca aj film. ()

Reklama

Subjektiv

všetky recenzie používateľa

Kaligrafie, ikebana, kendo a jízda v tanku, mladá dívka může rozvíjet své půvaby všelijak. Zvláště obrněnci jsou ve světě Girls und Panzer převelice populární. Školy s dobrou pověstí si nemohou dovolit, aby nevedly tankistický zájmový kroužek. Ty nejlepší mohou postavit i celou pancéřovou divizi. Meziškolní tankové turnaje, v nichž se samozřejmě neumírá, patří k významným společenským událostem a nejschopnější tankistky zná a obdivuje celý svět. Začínající, leč nadějný kroužek hrdinek seriálu Girls und Panzer sice zatím žádnou slávu nezískal, jistě si však záhy svoje ostruhy zaslouží. Aby ne, vždyť mají i jeden tank československé výroby. +++++ Divák by sázel, že režisér Tsutomu Mizushima, autor crazykomediálních anime seriálů, s takovým seriálem naloží způsobem, který odpovídá jeho dosavadní tvorbě a zaplní jej absurdními gagy. Navzdory očekávání a tématu však Mizushima vytvořil překvapivě konvenční seriál, který vyniká právě jen tím, že v něm středoškolské studentky jezdí v tancích. Kdyby stejný přístup ke svému koníčku projevovaly kupříkladu v kroužku výtvarném, dokonalá průměrnost by vystoupila zřetelně na povrch. +++++ Girls und Panzer patří do rodiny seriálů pro military geeky, které přijímají formu určitého žánru, jehož požadavky naplňují, ale hlavní roli hraje vojenská technika. Zrovna tak, jako Upotte!! skrze ecchi představovalo ruční palné zbraně. Technické specifikace a řeči o taktice v tenkových bitvách nás jistě čekají... Končím po pátém díle. ()

JohnyTrava 

všetky recenzie používateľa

Nechcem to tak povedať, ale nenapadá ma iné, než to bola teda riadna blbosť. V dobrom i zlom. Ak toto nebolo myslené ako paródia, tak sa potom autori teda dobre prestrelili a nezaslúži si to ani tie body, čo dám. Tradične netradičná logika, ktorá irituje ani nie tak v tankoch, to nie, to by som ešte pochopil ale k ich športovému prístupu. Však čo nechajme ich rozbiť polku mesta nech je zábava a ešte sa tešme, že si môžme vďaka tomu vystavať nové... Počtom postáv sa nebojí ani vyšších výziev a nebyť zbytočných "bonusových" opakovacích dielov, ani by ste netušili, čo všetko za upišťanú háveť, s prepáčením, sa tam vyskytuje. V podstate jediný takým kladom a využitým potenciálom seriálu je dizajn, na ktorom si hlavne tankofili pochutnajú a... Kaťuša. V podstate vďaka tomuto úryvku som sa k ním dostal a vydržal to pozerať. Bohužiaľ, vystačil by som si zrejme aj s úryvkom. Nechcem to tak povedať ale nenapadá ma iné... strata času? S očami prižmúrenými až po zem a silnou dávkou optimizmu dávam tesne 4 body. ()

Hees 

všetky recenzie používateľa

Kto to kedy videl, aby na tankoch boli chlapci, keď je to hlavne pre dievčatá (aj toto zaznie cez toto anime). Zoberme veľa milých dievčat, ktoré majú rôzne povahy a dajme ich do tanku, aby bojovali proti sebe v neľútostných bojoch za svoju školu a vznikne nám toto anime. Takéto boje v tankoch musia byť veľmi taktické a premyslené, ale mne v tomto prípade pripadal taký premyslený len posledný rozhodujúci súboj a ostatné sa mi zdali, že boli len o náhode. Posledný súboj naozaj je tým najkvalitnejším v anime a tiež koniec je veľmi pozitívny a tak naladí toto anime aj svojho diváka. Čo v anime, ale teda zaujme a čo nie? Jednotlivým postavám kedže ich je milión sa anime teda vôbec nevenuje, okrem hlavnej hrdinky Miho Nishizumi a aj tam hlavná nosná téma toho prečo odišla na inú školu nie je vôbec naplno využitá. Čiže pri tomto anime som zabudol na to, že by v ňom išlo o nejaké traumatizujúce situácie, ale skôr v ňom ide len to, aby divák bol zabavený a tešil sa na ďalší pozitivitou nabitý diel. Ak sa niečo negatívne, alebo niečo v čom by mohlo byť toto anime dramatické v ňom vyskytuje následne sa tomu už vôbec nevenuje a tak problémy, ktoré "akože" dievčatá majú s tým, že jazdia na tankoch ustupujú do úzadia a sú absolútne negované. Samozrejme to nehovorím ako kritiku, ale len rozoberám fakty o čom toto anime je a čo chce pre svojho diváka urobiť. Musím uznať nápad posadiť dievčatá do tankov a ešte aby boli roztomilé je super, ale je ich proste príliš veľa a tak nie je v anime popri súbojovej časti, ktorá tvorí gro celého anime... nie je čas tieto dievčatá hlbšie spoznať. Čiže čo som vlastne dostal, keď som toto pozeral? Čistokrvnú oddychovku! ()

Galéria (309)

Zaujímavosti (9)

  • V online hře „World of Tanks“ bylo na omezenou dobu možné si koupit prémiový tank „Panzer IV Ankou“ s posádkou Miho Nishizumi, Saori Takebe, Hana Izusu, Yukari Akiyama a Mako Reizei, kde jsou postavy i nadabované. (Raichu.Cz)
  • Postava Mako Reizei má narozeniny 1. září. V tento den v roce 1939 začala německá invaze do Polska, která vedla ke druhé světové válce. (Raichu.Cz)
  • Film, na který se dívky dívají v desátém díle, je animovaná verze filmu Kellyho hrdinové (1970). Na to odkazuje i název jejich plánu ve dvanáctém díle "Kellyni hrdinové". (darkAsh)

Reklama

Reklama