Reklama

Reklama

Mastičkárka

  • Česko Babička Ultima (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec Antonio (Luke Ganalon) žije v mestečku v Novom Mexiku. Píše sa rok 1943 a Amerika je vo vojne. Antoniovi bratia sú v armáde a rodina sa kvôli nim nemôže odsťahovať za prácou do Kalifornie, ako si praje otec rodiny. Jedného dňa sa k nim prisťahuje babička Ultima (Miriam Colon). Väčšina obyvateľov ju považuje za mastičkárku a liečiteľku, ktorá ľuďom pomáha. Niekoľko miestnych si však myslí, že je čarodejnica. Antonio má veľké šťastie, že môže časť svojho detstva prežiť v spoločnosti svojej múdrej babičky, kde každý deň je plný snov, legiend, modlitieb a ľudových zvykov. Prežije ale niekoľko tragédií, kvôli ktorým je spochybnený význam hriechu a morálky. Nakoniec sa rozhodne nájsť svoj vlastný zmysel života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (4)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle je takový nenápadný snímek z nového Mexika za druhé světové války. Mluví se zde sice většinou anglicky, ale ta španělská mentalita je zde patrné. Příběh jedné starší ženy, čarodějnice, a malého chlapce je celkem dojemný, na druhou stranu není až tak zvláštní. Jsou zde momenty, které s vámi rozhodně pohnou, ale jsou zde i momenty, které s vámi neudělají nic. Je to škoda. Možná trochu zapracovat na scénáři a snímek by to dotáhl mnohem dál. ()

mojma79 

všetky recenzie používateľa

Jako ok ale herecky vykon "kluka" byl tragicky a ani "babicka to nedokazala dohnat :-\ Skoda ... filmy tohoto zanru vyhledavam ... takze pro mne velke zklamani ... Myslim ze to musel citit i Carl :-( a ten scenar :-( Trosku prace by se s nim mohlo udelat ()

Reklama

funesfilm 

všetky recenzie používateľa

Výber charizmatického chlapca do jednej z hlavných postáv, ukazuje dobrú voľbu. Film o minulosti, popretkávanej súčasnosťou tej doby. O niečom, čo je medzi nebom a zemou. Pôsobivé, no nie brilantné. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to citlivé, ale lyrická knížka je plná dotyků s magickým realismem, zatímco film nemá ani magiku ani realismus a je takový prázdný. Občas tedy je náznaky přírodní poetiky. Je to taková přemýšlivá sentimentální bajka, která pojednává o obtížných otázkách s lehkostí. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama