Reklama

Reklama

Pre bývalého kriminálnika Paula Maguirea (Nicolas Cage) je to ako riadne tvrdý úder päsťou do tváre i slabín – keď sa pred rokmi po zrelej úvahe rozhodol obrátiť zločinu chrbtom a viesť spolu so svojou rodinou, ktorú nadovšetko miluje, pokojný a slušný život úspešného obchodníka, ani vo sne by u nenapadlo, ako sa to jedného dňa môže príšerne zvrtnúť! A ten deň... Práve nastal. Horúčkovité pátranie po milovanej jedinej dcére Caitlin (Aubrey Peeples), ktorú ktosi uniesol priamo z rodičovského domu, totiž Paula a jeho niekdajších kumpánov a najlepších priateľov Dannyho (Michael McGrady) a Kanea (Max Ryan) nezavedie na stopu jej únoscov, ako dúfali, ale... K jej mŕtvole, ktorú bezcitný vrah pohodí v parku! Pitva úbohej tínedžerky a následné balistické testy ukážu, že strela do hlavy, ktorou ju jej kat popravil, pochádza z ruskej pištole značky Tokarev TT33. Netrvá a dlho a všetkým zainteresovaných je jasné, že sa zjavne niektorý z Paulových dávnych nepriateľov rozhodol vybaviť si stále ešte otvorené účty! Paul šalie od zúrivosti i bolesti. Vie, že vlastnej temnej minulosti neujde, no on a jeho priatelia sú rozhodnutí urobiť hoc aj nemožné, aby pomstili smrť jeho dcéry! A vinník za ňu zaplatí jediným prijateľným spôsobom – vlastným životom! (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (174)

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Hmmm... tak ja neviem, ale mne to vôbec neprišlo také zlé. Jasné... má to muchy...občas je to neprehľadné, pár vecí je nedotiahnutých, sú tam hluché miesta, úvod je zbytočne dlhý a podobne, ale inak to celé pekne funguje. Ono tu vôbec nejde o nejaký priamočiary akčný film. Je to skôr krimi dráma s prvkami akcie. Trailer navodil dojem, že tu pôjde o klasický revenge akčňák, ale tomu tak nieje. Pointa je dobrá, ale záver SPOILER so samovraždou bol trošku hlúpy a zbytočný. Radšej ho mohli tí Rusi klasicky rozstrieľať. Ja som na rozhraní troch a štyroch hviezd... ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Pokouší se to sice o moderní drsný krimi, resp. revenge thriller s naroubovanými "cool" monology a epilepticky nepřehlednou a blbě natočenou akcí, ale spíše jen přináší nespočet příležitostí pro trademarkové expresivní "herectví" Nica Cage. A i když jsem takovýto vývoj impulzivní msty nečekal (čímž nemyslím samotné odhalení vraha, ale narušení vratké rovnováhy gangsterského podsvětí), nudil jsem se fakt parádně. ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad Tokarev vyzerá ako vykradnutý Taken, len z mizernými hereckými výkonmi (Cage niekoľkokrát spektakulárne stráca svoj shit a jeho filmová manželka je hrozná neustále). Účasťou Stormara a Glovera sa nedajte zmýliť, majú vo filme len nepodstatné šteky. Vývoj deja je nezáživný, Nick väčšinou len tápe a prešľapuje vo svojom pátraní po únoscoch na mieste, gradácia neexistuje. Celkový dojem zachraňuje záverečné odhalenie, ktorému nemôžem uprieť istý emocionálny dopad. Ani z filmárskeho hľadiska nemá film čím potešiť, je natočený štandardne nudným spôsobom, ale predsa len s väčším kumštom ako u Seagala. Ale už len to, že Caga porovnávam so Seagalom je jasnou známkou jeho úpadku. Ach, kde sú časy Skaly a Con Air... 4+/10 ()

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Obvyklý dementní béčko s trapně přehrávajícím Cagem kterej zde předvádí svoje klasický losing his shit. Akce je strašná a to jak si zde každej hraje na drsňáka je až k smíchu. Drsná irská mafie o čtyřech lidech vs. drsná ruská mafie vedená týpkem co má přes záda vytetovanej obří Kreml. No týýjo. Film stál tak 20kč. ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Přesně jeden z "těch filmů", které jste viděli už tisíckrát a po úvodní zápletce dokážete mechanicky odříkat děj bod po bodu i s tou velepřekvapivou pointou. Pro člověka, kterej strávil posledních 80 let na pustým ostrově čuměním do prázdný kokosový skořápky, by to mohlo mohlo bejt snad i trochu překvapivý. Ten, kdo někdy někde viděl byť je pár televizních Béček, nadšenej nebude. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (8)

  • Paul Maguire (Nicolas Cage) vo filme jazdí na aute Mustag GT500 z roku 1967. Je to totožné auto s "Eleanor", rovnako nalakovaným vozidlom, známym z jeho predošlého filmu 60 sekúnd (2000). (MikaelSVK)
  • Na začiatku 42. minúty, keď príde Chernov (Pasha D. Lychnikoff) do izby, kde sedí Paul Maguire (Nicolas Cage), je na hodinkách čas 13:50:00. V neskoršom zábere je na nich čas 13:54:10 a následne je možné vidieť, že hodiny sú zastavené na čase 13:50:00. (domco10)

Reklama

Reklama